1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Virüsü, Pozantı’da Yaşatmayan İkili : “Sarıdoğan ve Çay”

Virüsü, Pozantı’da Yaşatmayan İkili  : “Sarıdoğan ve Çay”
Bu haber 30 Mart 2020 - 11:08 'de eklendi ve 773 views kez görüntülendi.

Virüsü, Pozantı’da Yaşatmayan İkili  :

“KAYMAKAM SARIDOĞAN İLE BAŞKAN ÇAY”

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeler doğrultusunda, Ülke genelinde alınan tedbirler, Pozantı’da çok etkin bir şekilde uygulanıyor.

Kaymakam Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, uygulama ve denetimlerde gösterdikleri hassasiyet, vatandaşlar  açısından da büyük bir moral kaynağı oluyor. Bu ikilinin, gerçekleştirdikleri denetim ve çalışmalar Corana Virüsüne, Pozantı’da yaşam ve üreme imkanı tanımıyor.

SAHADALAR

Pozantı Kaymakam Muammer Sarıdoğan’nın, Devletin tüm imkanlarını ve yetkilerini kullanıp sahaya inerek vatandaşlarla  bire- bir ilişkisi,  bürokratları da daha dikkatli olmaya sevk ederken, esnaf ve vatandaşlar da kendilerine yapılan corona ikazını, daha ciddiye alıyorlar.

UYARI

Kaymakam Sarıdoğan ve Başkan Çay’ın, karşılıklı oluşturdukları telefon zinciri ile, belediye hoparlöründen, vatandaşlar  sık- sık uyarılarak  dışarıya çıkmamaları, acil ve önemli  ihtiyaçlarının Kaymakamlık ve Belediyenin oluşturduğu  ekipler aracılığı ile, evlerine bizzat    ulaştırılacağı da  yapılan  anonslar arasında yer alıyor.

DENETİMLER

Kaymakam Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay, kurumlarının sanal ortamlarından  da, ikaz ve uyarılarını sıkça yenilemektedirler. Kaymakam Muammer Sarıdoğan’nın, Devlet kurumları ve esnafı sıkça denetliyor olması, Pozantı halkı tarafından ilgi ve takdirle karşılanmakta olup, corona virüsünün henüz görülmüyor olmayışı açısından da çok önemli bir etken olarak değerlendiriliyor.

 Sarıdoğan’nın, yapmakta olduğu denetimlerde, Devlet Hastanesi, Sağlık Ocağı  ve Eczaneler ilk planda yer almakta olup, hijyen ve davranış kurallarının kontrolleri,  alınması gereken tedbirler de, karşılıklı olarak görüşülüyor.   Kaymakam Sarıdoğan’nın kontrol ve denetimleri,  esnaf ve işyerlerini de kapsamakta olup, kasaplar, marketler, lokantalar, manavlar,  giyim mağazaları  ve terziler de, bu denetimler kapsamında yer almaktadır.

Ayrıca, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan  Cuma Pazarını da, ziyaret etti. Esnaf ve Vatandaşlarla sosyal mesafenin korunarak, salgının yayılmaması konusunda, uyarılarda bulundu.  

ÜRETİM YAPILMAYACAK

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, hijyen kurallarının vazgeçilmezleri arasında, ilk sırada yer alan, maske, eldiven  ve dezenfektan ürünlerinin asla, üretim ve imalatının   yapılmaması konusunda da uyarılarda bulunarak,  aksi davrananlar hakkında, yasal işlemlerin başlatılacağı konusundaki kararlılığını vurgulamayı sürdürüyor.

 ÇAY’DAN VİRÜS HASASİYETİ

Corona Virüsü ile mücadelenin diğer önderi ise, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay oluyor. Daha, virüsün adı bile konmadan önce başlattığı, hijyen çalışmaları çerçevesinde, okullar başta olmak üzere, öğrencilere ve eğitim camiasına  el yıkama dezenfektanı  dağıtarak, bir ilki başlatmış oldu.

Corona Virüsü dolayısıyla, Başkan Çay’ın  devam eden çalışmalarında işyerleri, caddeler, çöp konteynırları, hal binası, umumi tuvaletler çok sıkça dezenfekte edilerek, virisün yaşamasına olanak tanınmıyor.

BELEDİYEDEN BAŞLADI

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, virüs  imhasına önce belediyeden başladı. Tüm personeli corona kontrolünden geçirtti. Devamında, Belediye Binasını tamamen dezenfekte ettirerek, çalışanlarına ve belediyeye gelenlere, hijyenik bir ortam sağladı.

Belediye Başkanı Mustafa Çay, bu hassasiyetini esnaf ve vatandaşlara da, aynı  şekilde uyguladı. Dezenfekte işlemlerini, aralıksız devam ettirdi. Zabıtalar aracılığı ile, esnafı ve vatandaşı uyardı.  Yanı sıra, evlerinden  çıkmaması gerekenlere de, görevliler aracılığı ile ihtiyaçlarını, bizzat evlerine kadar gönderdi.

ÇAY, PAZARDA

Belediye Başkanı Mustafa Çay, virüs kontrol hassasiyetini geçtiğimiz hafta, Cuma Pazarında da devam ettirdi.  Vatandaşlarla, arasına belirtilen sağlık mesafesini koyarak, satıcıları denetledi. Hijyen ve sağlık kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. İkaz ve ihtarlarda bulundu. Ateş ölçümü yaptırdı.  Zabıtalara da, kontrollerin devamı konusunda, çok sıkı talimat verdi.  

Kaymakam Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, birbirlerini destekleyen “VİRÜS İMHA” çalışmaları  vatandaşlar için de,  öncelikli olarak büyük bir moral kaynağı oluşturdu. Ve konulan kurallara çok daha sıkı bir şekilde uymaları da sağlanmış oldu.

( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER