1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

YANGINA KARŞI HAZIRLAR

YANGINA KARŞI HAZIRLAR
Bu haber 15 Ağustos 2022 - 14:33 'de eklendi ve 1.286 views kez görüntülendi.

Orman işçilerine işbaşı eğitimi

YANGINA KARŞI HAZIRLAR

  Yaz mevsimi dolayısıyla, Orman yangınlarının her an çıkabileceği olasılığı, yetkilileri de  tedbir alamaya ve müdahaleye hazır olmaya mecbur bırakıyor. 2022 yılı orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimleri ve Hazırlık Çalışmaları kapsamında, göreve yeni başlayan işçilere, iş başı eğitimleri devam ediyor.

Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İşletme Müdürlüklerinde, göreve yeni başlayan işçilere Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Mühendisi Yılmaz Bülbül tarafından eğitimler verilerek, orman yangınlarında etkin ve etkili mücadele için personel bilgilendiriliyor.

Orman yangınlarına müdahale malzemeleri ve araçların tanıtıldığı eğitimde orman yangınlarında kullanılması gereken kişisel koruyucu donanımlar, arazözlerde bulunan çeşitli araç, gereç ve aparatların kullanımı, orman yangınlarıyla mücadelede dikkat edilecek hususlar, erken müdahalenin önemi, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar, iş güvenliği ve ilk yardım konularında eğitim verildi.

Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, eğitimlerin bir bölümüne katılarak göreve yeni başlayan işçilerle bir araya geldi. Yılmaz; “Orman Teşkilatı ailesine hoşgeldiniz. Orman yangınlarıyla mücadelede başarının en önemli unsuru erken, hızlı ve etkin müdahaledir. Verilen eğitim ve tatbikatlarla, hem bilgilerimizi tazeliyoruz hem de, etkin mücadele ve becerilerin artırılmasını sağlamış oluyoruz. 2022 yılının en az hasarla geçen bir yangın sezonu olmasını diliyor, bu zorlu mücadelede göstermiş olduğunuz gayretten dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.  

HAZIRIZ

Pozantı Orman İşletme Müdürü Bünyamin Üçgül,  mevsim dolayısıyla her an çıkma olasılığı bulunan orman yangınlarına karşı, kendilerinin de her an teyakkuzda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Allah göstermesin. Çıkabilecek bir yangına karşı, güçlendirilmiş kadrolarımızla her an müdahaleye hazırız. İşletme Müdürlüğümüze bağlı ormanlık alanlarda konuşlandırılan ekiplerimiz  ve yangın gözetleme kulelerimiz ile,  24 saat devamlı irtibat halindeyiz.

Bu konuda vatandaşlarımızın da çok dikkatli ve hassas olmaları gerekiyor. Ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, cam kırıklarını ve içtikleri sigaraları gelişi -güzel atmamaları, piknik alanlarında poşet ve benzeri atık maddeleri bırakmamaları çok önemlidir. Ayrıca, Ormanlık alanlarda, görülebilecek  en küçük bir dumanın, derhal Orman İşletme Müdürlüğümüze bildirilmesi de, vatandaşlardan beklediğimiz en önemli sorumluklardır” dedi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER