1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

YARIN BÜYÜK GÜN

YARIN BÜYÜK GÜN
Bu haber 18 Mayıs 2023 - 12:19 'de eklendi ve 289 views kez görüntülendi.

19 Mayıs 1919’un 104. Yıl Dönümünü Kutluyoruz.

YARIN BÜYÜK GÜN

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “BENİM DOĞUM GÜNÜM” olarak anlamlandırdığı 19 Mayıs 1919’un 104. Yıl dönümü, tüm yurtta coşku ile kutlanacak.

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı ve savaşı olan 19 Mayıs 1919, Atatürk tarafından gençlere armağan olarak hediye edildi. Böylece Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Gençliğine verdiği önemi de, dünyaya kanıtlamış oldu. Bu Bayram da 23 Nisan Çocuk Bayramı gibi,  Ulusal tarihimizin önemli bir dönüm noktası olarak, her yıl kutlanmaya devam ediliyor.

ADANADAKİ TÖRENLER

Adana Valiliğinin, 16 Mayıs 2023 Salı gün internet sitesine koyduğu davet ve çağrı paylaşımından edindiğimiz bilgilere göre, 19 Mayıs’ın 104. Anma Yılı programı özetle aşağıdaki şekildedir.

“ Gençlik Haftası dolayısıyla 15 Mayıs Pazartesi gün,  Atatürk Anıtına Gençlik Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri, sporcular,  gençlik liderleri,  gençlik merkezi üyeleri ve öğrencilerin  katılımı ile , Atatürk Anıtına Çelenk konuldu. Saygı Duruşu sonrası, İstiklal Marşı okundu.  

19 Mayıs 2023 Cuma günü ise, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer gençlik kuruluşları, sporcular, öğrenciler  ve izciler  Atatürk Anıtına Saat 09’15 de Çelenk koyacaklar. 

Buradan kortej yürüyüşle, Uğur Mumcu Meydanına geçilecek. Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Saat 10.00’de törene katılanların ve Halkın Bayramını kutlayacak.   Kültür ve Sanat yarışmasında derece alanlara ödülleri verilecek.  Şiirler okunacak. Ve öğrencilerin yapacağı jimnastik gösterileri ile, tören sona erecek.

GELMEDİ…

 Pozantı da yapılacak törenlerle ilgili olarak, Kaymakamlığı aradığımızda henüz ellerine program  gelmediği  belirttiler. Bundan dolayı da Pozantı’daki 19 Mayıs kutlamalarının geniş programını veremiyoruz.

( Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER