1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KILINÇKAYA: “YAYLACILAR VELİ NİMETİMİZDİR”

KILINÇKAYA: “YAYLACILAR VELİ NİMETİMİZDİR”
Bu haber 06 Haziran 2022 - 15:11 'de eklendi ve 571 views kez görüntülendi.

Mehmet Kılınçkaya “VİP HABER” Gazetesine Açıkladı:

“YAYLACILAR VELİ NİMETİMİZDİR”

Adana’nın tanınmış ve deneyimli meslektaşlarımızdan VİP HABER Sitesi ve VİP Haber Gazetesi Sahibi  Hüseyin Azar,  Pozantı’nın Kurtuluş törenleri nedeniyle, İlçemize birlikte geldiği Bizim Adana Gazetesi Sahibi Salih Güleç, yine bölgenin  önemli tanıtım dergisi olan Business Life Dergisi Sahibi Mehmet Demiral, Genel Yayın Yönetmeni Kerem Demiral, Pozantı, Akçatekir ve Adana’nın da tanınmış siyasetçi ve iş insanı Mehmet Kılınçkaya ile bir röportaj yaptı.


Pozantı ve Akçatekir’ideki sorunlarını ve çözüm önerilerini kapsayan, son derece önemli olan bu söyleşiyi Gazetemizde de, kaynak göstererek aynen yayınlıyoruz:   

BİYOGRAFİSİ

Pozantı’nın Akçatekir Beldesi Şıhlı köyünde, 1955 yılında dünyaya gelen Mehmet Kılınçkaya, 1994’te Akçatekir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni kurarak, bölgedeki önemli bir eksikliği gidermiş. 1997 yılında da, Pozantı Şoförler Odası’nın kurucuları arasında yer alan Kılınçkaya, 2005-2009 yılları arasında da Pozantı MHP İlçe Başkanlığı yaparak, ilçenin siyasetinde de önemli bir yer edinmiş. Verdiği hizmetlerin karşılığını, 2009 yılında  MHP’den Akçatekir Belediye Başkanlığı’na seçilmesiyle alan Kılınçkaya, şu an Akçatekir Esnaf Kefalet Kooperatifinin yanı sıra,  Pozantı Şoförler Odası ve  geçtiğimiz aylar içerisinde kurduğu Akçatekir Karma Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanlığını da birlikte yürüterek, ilçe esnafının sıkıntılarını giderme noktasında, büyük çaba sarf ediyor.

HİZMET ETMEYİ SEVİYORUM

Kendisinin de bir esnaf olması sebebiyle, insanlara hizmet etmeyi sevdiğini dile getiren Mehmet Kılınçkaya, sorunları çözdükçe mutlu olduğunu ifade etti. Gücünün yettiğince, hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizen Başkan Kılınçkaya, “Pozantı’mız çok güzel bir ilçe. İlçemizde her türlü potansiyel var. Bir kere yayla turizmi var. Yayla turizminin yanında, İç Anadolu’yu Güneydoğu’yu bağlayan D-400 Karayolumuz var. Çok sayıda esnafımız var. Pozantı, Türkiye’nin en müstesna ilçelerinden biri. Yaz aylarında 250-300 bin nüfusumuz var. Alt yapı sorunumuz var. Örneğin; Akçatekir’de 30 Bine yakın konut var. Yollarımız hala bakımsız. Kanalizasyon sorunu çok büyük rahatsızlık veriyor. Çok katlı binalara müsaade edilmemesi gerektiğini düşünüyorum” diyerek, yoğunluğun düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

OTOGAR OLMALI

Toros Dağları’nı süsleyen, ağaçların arasında ve bol suya sahip bir ilçe olduklarını kaydeden Başkan Mehmet Kılınçkaya, “Pozantı’da bir otogarımız yok. Şehirler arası otobüs firmaları ilçemize de uğramalı” diyerek, esnaflara sağladıkları kolaylıklara da değindi.

Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin kanunu olduğuna dikkat çeken Kılınçkaya, oda kaydı olan küçük çapta da olsa esnaflara düşük faizli kredi sağladıklarını söyledi. 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’na göre, esnaflık vasfını taşıyan herkese teminat karşılığında kredi verdiklerinin altını çizen Başkan Kılınçkaya, “Tabii, bu da bizim verdiğimiz krediler hazinenin parası. Belirli şartları taşıyan kişilere düşük faizli, devletin sunduğu kredilerden faydalandırıyoruz. Üyelerimiz genelde küçük esnaf. Arabasını yenileyene, işyeri alana veya işyeri ile evini tamir ettirene de, kredi veriyoruz. Kredisini ödeyemeyen esnafa da kolaylık sağlayarak, Pozantı’da bir esnafı dahi zor durumda bırakmadık” şeklinde konuşarak, bu konuda devletin gerekli adımları attığına da söyledi.

CENAZE ARACI BULUNMALI

Belediyelerin asli görevlerinin, yol yapmak ve çöp toplamak olduğunu iddia eden Başkan Mehmet Kılınçkaya, özellikle yaz aylarında nüfus yoğunluğundan dolayı çöp toplamakta aksaklıkların yaşandığına dikkat çekerek, bu konuya bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

2015 yılında çıkan Büyükşehir Yasası ile, ilçe belediyelerinin yüklerinin bir çoğunu Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini belirten Başkan Kılınçkaya, “Nedir bunlar? Mezarlıklar, park, bahçeler, ana arterler büyükşehire ait. Burada, yazın en az bir cenaze aracının bulunması şart. Bu konuda sıkıntı yaşanıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı ve Akçatekir’e çok büyük ağırlık veriyor. Çiftçilere fide dağıtıyor, ana yolların bakımını yapıyor” diyerek, hakkının teslim edilmesi gerektiğini ifade etti. ( Kaynak: VİP HABER)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER