
Yazacak Çok Şey Var…
Yazmak için insanın aklına bir sürü konu geliyor. Ancak kağıda dökmeye kalkınca, hiçbirini yerinde bulamıyorsunuz. Kimini, “yeni yazdım” diye geçiştiriyorsunuz. Kimisini, “bu konuyu bilmiyorum ki” diye bir kenara atıyorsunuz. Bazısını da, “bu konu araştırılmadan yazılmaz. İki üç kişiye daha sormam gerekir” diye, yana çekiyorsunuz. Yukarıdaki başlığı onun için attım.
Bazı konuları “tekrar -tekrar yazmak gerekir.” “Tekrar da yarar vardır” deyip, eski yazdıklarım üzerinden ahkâm keseceğim.
Şimdi durum nasıl bilmiyorum. Ancak, eskiden Adana’da yemekli basın toplantıları moda idi. Basın toplantıları öğle saatlerine yakın yapılır ve toplantı bittikten sonra da, katılanlara yemek ikram edilirdi. Bu davet, toplantıya katılan basın mensupları arasında, karmaşaya sebep olurdu.
Bu karmaşa, işinin ehli olan gazeteciler arasında pek olmazdı. Ancak, yeni yetme bazı arkadaşlarımız arasında ikiliğe yol açardı.Umarım, günümüzde Adana’da böyle toplantılar yapılmıyordur
Malum, makalelerimde siyasete pek girmek istemiyorum. Çünkü anlamıyorum. O sahayı pek bilmiyorum. Spor için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Bir zamanlar, Adana’dan paket yayın yapan Adana Televizyonunda, “Spor Haberleri”ni sunmuş olsam da, “Spor” hep ilgi alanımın dışında kaldı. ve aynı şekilde de devam ediyor.
Aslında Adana için yazılacak tek konu, bir zamanlar Tekstil dünyasının başkenti olan kenttin, bugünkü durumu. Geçtiğimiz yıllarda kentte düzenlenen, “Çukurova Uluslar Arası Sanayi ve Ticaret Fuarı” ile, Adana dışına taşınan 307 firma…
Bu son cümle insanın beynini yakıyor.
“Öncelikle, bu firmaların Adana’yı neden terk ettiklerini belirleyip, ona göre önlem almak gerekiyor.” diye düşünüyorum.
*****
Sözün kısası, Adana’nın “kısır çekişmeleri” bırakıp toparlanmasıdır. Kim “kısır çekişmelerin bırakılmasını sağlar, tekeri döndürebilirse o kişinin, Adana’nın göbeğine heykeli dikilir.
Gayret Adanalı sanayicilerden. Heykel ise bizden. Bilmem anlatabildim mi…
Bu seferlik de bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.
Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin…
ERDOĞAN VAROL