1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

YEREL GAZETELER KAPANMAYA DOĞRU

YEREL GAZETELER KAPANMAYA DOĞRU
Bu haber 29 Temmuz 2019 - 9:49 'de eklendi ve 717 views kez görüntülendi.

İhale İlanları “ YOK” gibi. Vergi “ BORÇLARI da” kesiliyor.
YEREL GAZETELER KAPANMAYA DOĞRU

(TAMER ÜNAL)

Yerel gazeteler, toplumların adeta can damarlarıdır. Bölgesel ve Yerel sorunların, kamuoyuyla paylaşılarak çözümlenmesi, yol gösterici olunması gibi, önemli işlevleri bulunan yerel basın, son aylarda büyük bir çıkmaz içerisine girmiştir. Yerel gazetelerin can suyu olan, resmi ihale ilanları, kamu yatırımlarının her geçen gün, daha da azalıyor olması ile, gazeteler çok önemli bir gelir kaynağından, yoksun kalmaya başladılar.Bu yetmiyormuş gibi, yerel gazetelere bir başka yükte de, vergilerden geldi.

Çok zor şartlar altında, yayın hayatlarını, sürdürme çabası içerisinde olan yer gazetelerin, sigorta ve maliye borçları da, her geçen gün artmaktadır. Bu kötü gidişata bir darbe de, 2.000 TL’yi aşan gelirlerine de, Temmuz 2019 Ayı itibarıyla vergi ve sigorta borçlarına karşılık, mahsup edilmeye başlanmış olmasıdır.Bu uygulamalar ile, büyük bir çıkmaza giren yerel gazetelerin, çok büyük bir bölümü yakın bir gelecekte, yayın hayatına son vermek durumu ile, karşı- karşıya kalmaları, kaçınılmaz hale gelmektedir.

Türkiye de ilk defa, bu kadar zor şartlar ile karşı -karşıya kalan, yerel basın- yayın organlarının, bu sıkıntılarına acil bir çözüm getirilmemesi halinde, yüzlerce gazete kapanırken, binlerce meslektaşımızda, işsiz kalacaklardır.Daha da üzücü olanı ise, görevi sadece gazetecilik yapmak olan ve geçim şartlarının yanı sıra, yaşam şekilleri de, bu mesleğe bağlı olan gazeteciler, bu ayrı kalışın üzüntüsü içerisinde, ömürlerini tamamlamaya çalışacaklardır.Gazetecilerin bağlı bulunduğu meslek örgütlerinin, bu olumsuz gidişata karşı, koydukları tepkilerden ise, bugüne kadar henüz bir sonuç alınamamıştır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER