1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Yerel gazetelerde koronavirüs dayanışması

Yerel gazetelerde koronavirüs dayanışması
Bu haber 30 Mart 2020 - 15:09 'de eklendi ve 760 views kez görüntülendi.

Yerel gazetelerde koronavirüs dayanışması

Basın İlan Kurumu’nun birçok kentte ‘En az iki gazetenin dönüşümlü yayınlanması’ esnekliği sağlayan kararına Adana medyası ‘Haftanın 6 günü 6 gazete yayını’ ile karşılık verdi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “Salgın sürecinde en önemli ihtiyaç etrafınızdan, yani yerelden haber alabilmek. İmkânsızlıklara rağmen bu ihtiyaca büyük özveriyle yanıt veren gazetelerimizi de hem okurlar hem kamu desteklemeli” dedi.

Ölüm ve vaka sayısının hızla arttığı koronavirüs salgın sürecinde gazeteciler, kesintisiz haber verme mücadelesini zor şartlara rağmen sürdürüyor. Yerel haberin daha da önem kazandığı salgın sürecinde Basın İlan Kurumu, birçok kentte gazetelerin süresinde yayınlanması zorunluluğunu esnetti. Günlük 13 yerel gazetenin yayınlandığı Adana’da ‘En az iki gazete yayınlanması’ şartıyla sağlanan kolaylığa Adana medyası büyük özveride bulunarak ‘Haftanın 6 günü 6 gazete yayını’ ile karşılık verdi.

VERGİ VE SGK MUAFİYETİ İLE MAAŞ DESTEĞİ                                                           

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, zorlaşan şartlara rağmen gazetecilerin halka kesintisiz haber verme çabasını sürdürmelerinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Salgın sürecinde doğru ve hızlı haberlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Esendemir, “Bu özveriye okur, gazetesini alarak, devlet de kamu görevi üstlenen gazetelere destek vererek sahip çıkmalı. Böyle bir dönemde medya sektörü için verilen ekonomi destek paketini yeterli bulmuyoruz. İlan, abone ve satış gelirlerinin adeta sıfırlandığı bu süreçte medya sektöründe çalışanların SGK prim ve maaşlarını devlet karşılamalı. Medya işletmelerine vergi muafiyeti gelmeli, faizsiz kredi kullanma imkânından yararlandırılmalı. Salgın sürecinde hiçbir medya kuruluşu para kazanmayı değil, halka doğru ve hızlı haber vermeyi istiyor. Milletvekillerimiz başta olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızın, bakanlarımızın, Cumhurbaşkanımızın sesimizi duymasını bekliyoruz’’ diye konuştu.

HAFTANIN 6 GÜNÜ 6 GAZETE                                                                                

Adana’da günlük olarak yayın yapan resmi ilan ve reklam yayınlama hakkına haiz 13 gazete aralarındaki protokol ve Basın İlan Kurumu kararı gereği 1 Nisan 2020 tarihinden ‘Haftanın 6 günü 6 gazete’ olarak yayında olacak.  Buna göre; Adana 5 Ocak, Adana Güney Haber, Bölge, Çukurova Barış, Çukurova Metropol, Çukurova Press, Egemen, Gazette, Günaydın Adana, İlkhaber, Medya Yenigün, Toros ve Yeni Adana sahipleri imzaladıkları protokolle haftanın 3 günü yayınlanmayı kabul etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER