1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Yüksek Okul Öğrencilerine “ MÜJDELİ HABER”…

Yüksek Okul Öğrencilerine “ MÜJDELİ HABER”…
Bu haber 11 Haziran 2017 - 11:20 'de eklendi ve 1.273 views kez görüntülendi.

Yüksek Okul Öğrencilerine “ MÜJDELİ HABER”…

TENGİR: “ YURT SORUNU ÇÖZÜMLENECEK”

Pozantı Meslek Yüksek Okulunun, eğitim ve öğretime başlamasının üzerinden, yaklaşık 8 yıl geçmesine rağmen, bir türlü çözüme kavuşturulamayan, ÖĞRENCİ YURDU”na, neşter vuracak olan isim, Kaymakam TANER TENGİR oldu.Aradan geçen yıllar itibarıyla, sırf yurt olmayışı nedeni ile, öğrencilerin tercih sıralamasında, her geçen yıl alt sıralara doğru gerilmekte olan, Pozantı Meslek Yüksek Okulunda, bu olumsuz gidişata “ DUR” denileceği açıklandı.

Kaymakam Taner Tengir, dört bölümlü Meslek Yüksek Okulunda, halen 52’si ERKEK, 42’Sİ KIZ olmak üzere, toplam 94 öğrencinin eğitim gördüğünü, bu sayının ise Kredi ve Yurtlar Kurumunun, bir yurt açması için, yetersiz kaldığını belirterek, şunları söyledi.“Kredi ve Yurtlar Kurumu ile yaptığımız görüşmelerde, Yüksek Okul Öğrencileri için, bir yurt açılmasının kriterleri, 150 ile 200 öğrenci arasındadır. Bu sayıyı, Meslek Yüksek Okulu, hiç bir eğitim sezonunda yakalayamadı. Ancak, bu bizi yıldırmadı. Bilakis, çözüm arayışımızın alanını da genişletti.

Kale Kafe arkasında bulunan, yarım kalmış öğrenci yurdunun, bitirilmesi için, bir maliyet hesaplaması içerisindeyiz. Burasını yeni Öğretim yılında, Yüksek Okulu Öğrencilerine yurt olarak kazandıracağız. Böylece bu sorunu da kökünden halletmiş olacağız” dedi.Kaymakam Taner Tengir’in yurt sorununu halletmesi halinde, Pozantı Meslek Yüksek Okuluna tercih artacak, ileriye dönük olarak da, bu gelişme Pozantı’ya, bazı Fakültelerin kazandırılması yolunda da, önemli adımların atılmasını sağlamış olacaktır.Başta, küçük bir yerleşim yeri olmasının avantajlarının yanı sıra, Kara ve Demiryolu güzergahı üzerinde de bulunmasının, ulaşım kolaylığı açısından da, Meslek Yüksek Okulunu, tercih de öncelikli statüye kavuşturacaktır.

ÖZEL HABER HAYRİYE EROĞLU

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER