1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

YÜKSEK OKULA İLGİSİZLİK ÜZÜYOR

YÜKSEK OKULA İLGİSİZLİK ÜZÜYOR
Bu haber 02 Ekim 2017 - 11:34 'de eklendi ve 1.133 views kez görüntülendi.

Eğitimciler ellerinden geleni yapıyorlar AMA…

YÜKSEK OKULA İLGİSİZLİK ÜZÜYOR

Pozantı da, Çukurova Üniversitesine bağlı olarak, 2009- 2010 yılında, dönemin Kaymakamı Bülent Karacan başta olmak üzere, tüm sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, Pozantı halkının istek ve özverisi ile eğitime başlayan, MESLEK YÜKSEK OKULU yeni binasında, 2017-2018 yılında öğretime başlamasına rağmen, eksiklikler hala giderilmedi.

YOĞUN İLGİ

Eğitime başladığı ilk yılda, Bahçe – Tarım ve Organik -Tarım olmak üzere, iki bölümle faaliyete geçen, Meslek Yüksek Okulunun, kontenjanı 60 olmasına rağmen, her iki bölüme de 50’şer öğrenci kaydını yaptırmış idi.

KARACAN’DAN ETKİLİ DAVRANIŞ…

İkinci yılda da, öğrenciler Meslek Yüksek Okuluna, büyük bir ilgi göstererek kayıtlarını yaptırdılar.Dönemin Kaymakamı Bülent Karacan tarafından, öğrencilerin barınma sorunları halledilmiş olduğundan, Pozantı Meslek Yüksek Okulu de tercihte önemli bir yer tutmuş idi.Pozantı Meslek Yüksek Okuluna olan bu ilgi, sonraki yıllarda, yetkilileri de harekete geçirmiş ve Yüksek Okulun bağlı bulunduğu Çukurova Üniversitesinden, iki bölüm daha talep edilmiş ve böylece Turizm Otelcilik ve Muhasebe- Vergi Uygulama bölümleri de eklenerek, branş sayısı dörde çıkarılmıştı.

DÜŞÜŞ BAŞLADI

Böylesi olumlu gelişme, Kaymakam Bülent Karacan’nın Pozantı’dan tayini sonrasında, gerilemeye başlamıştır.Yerine gelen Kaymakamların, iki ayrı binada eğitim vermekte olan, Meslek Yüksek Okulunu, tek çatı altında toplayamamaları, ötesi Kız ve Erkek öğrencilerin barınacakları, yurt sorununa karşı ilgisiz ve duyarsız kalmaları, öğrencilerinde sonraki yıllarda, Pozantı Meslek Yüksek Okulunu tercihte zorlamaya başlamış ve sonuçta da öğrenci sayısı hızla düşmüştür.

İLGİSİZLER

Kaymakamlık ve Belediyenin, öğrencilerin yurt sorununu halletme konusundaki, soğuk ve ilgisiz davranışlarını, Milli Mücadelenin Kalesi POZANTI Gazetesi olarak, her platformda dile getirmiş, “ böyle devam ederse, öğrenci sayısının düşmesi sonrası, Yüksek Okul kapanacaktır” şeklindeki yayınlarımıza da yetkililer, bu gün olduğu gibi, geçmişte de ilgisiz kalmayı sürdürmüşler idi.

SAYI YETERLİ DEĞİL

Pozantı’nın sosyal ve yerel sorunlarının çözümlenmesi konusunda, yol gösterici ve yetkililere yardımcı olma yolundaki yaptığımız yayınlarda, İlçeye bir öğrenci yurdu kazandırılması için, yol göstermemize rağmen, karşılaştığımız ve devam etmekte olan duyarsızlıklardan yılmadık.

Bu eksikliği, kendisi de aynı zamanda Pozantı lı olan, Adana Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü, Abdul Kerim Arıkan’na taşıyarak, çözümünün nasıl olacağını sorduk?

Arıkan yaptığı açıklama da, Kredi ve Yurtlar Kurumu tüzüğüne göre, bir yere öğrenci yurdu yapıla bilemesi için, en az 150 öğrencilik bir kapasiteye ihtiyaç bulunduğunu, Pozantı Meslek Yüksek Okulunun bu sayıya ulaşamadığı için, teknik olarak bir yurt yapılmasının imkansız olduğunu, ifade ederek çözümünü şöyle önermiş idi.

BİNA BULSUNLAR DESTEK BİZDEN

“Kaymakamlık veya Belediye, YURT olarak kullanılabilecek bir binayı bularak, kiralasınlar. Ondan sonrası tamamen bana ait olup, ben her türlü alt yapıyı tamamlayacağım” şeklinde konuşmuştu.

CEVAP ALAMADIK

Bugünde devam etmekte olan, yurt sorunun bu şekilde çözümlenebileceğini, yayınlarımızla Kaymakamlık – Belediye ve kamuoyuyla paylaşarak, olumlu bir gelişmeyi bekledik. Halen devam etmekte olan, bu sorunun çözümü için, Kale Kafe altında ve yurt olarak yapılan, kaba inşaatı bitmiş durumdaki binanın, Kaymakamlık ve Belediyenin el ele vererek tahsisinin sağlanmasını, hem yazdık hem bekledik. Ancak, bugüne kadar bu konuda, her iki makamdan da bir cevap alamadık. Takdir kendilerinin karar kamuoyunundur.

YENİ BİNAYA AZ ÖĞRENCİ

Zafer Mahallesinde bulunan eski yurdun, Meslek Yüksek Okuluna tahsisi ile, Dört Bölüm öğrencileri, bu yıl tek bir binada, eğitim için bir araya getirilmiş oldu.Ancak, edindiğimiz bilgilere göre, Meslek Yüksek Okulu binasında halledilmeyen sorunlar, adeta öğrencilerin boylarını aşmış durumda.Öncelikli olarak, ulaşım başlı başına bir sorun olmaya devam ediyor.Yanı sıra, alay yolundan bu okula açılması beklenen, çok kısa mesafedeki yol ise, belediye tarafından ne asfaltlandı, nede kapalı bulunan kısa bir bölüm ulaşıma açılamadı. Bu konu, kamuoyu tarafından da merakla izleniyor. Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ise, her nedense bu konudaki suskunluğunu sürdürüyor.

Mevsimin, artık kışa yaklaşması dolayısıyla, öğrenciler trafik akışı olmayan, uzun yolu yürüyerek okullarına gitme durumu ile karşı karşıyalar. Bunun yaracağı sorunlar ise açıkça belli. Nitekim böyle bir olumsuzluğun örneği Çukurova Üniversitesi öğrencilerinde yaşanmış ve kız öğrenciler taciz edilme durumu ile karşı karşıya kalmışlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü derhal harekete geçip yol açarak sorunu çözümünü sağlamıştır.

SAYI DÜŞÜYOR

Dört bölümlü Meslek Yüksek Okulunun, bu yıl, kontenjanları ayrı, ayrı, 40’a çıkarılırken, Bahçe- Tarım ve Organik Tarım Kontenjanları ise, her nedense 20’ye düşürülmüştür. Ayrıca, Meslek Yüksek Okuluna bu yıl 120 öğrencinin kayıt yaptırması gerekirken, maalesef dört bölüm için toplam 30’a yakın öğrenci tercih hakkını kullanmıştır.

Bunun böyle devam etmesi ve tercih sayısının, her gecen yıl düşmesi durumunda, meslek yüksek okulunun bölümlerindeki öğrenci sayılarının 10’dan aşağıya düşmesi halinde, okul kapatılma durumu ile karşı karşıya gelecektir. Meslek Yüksek Okulu binasındaki, fiziki eksikliklerin giderilmesi konusunda, bağlı bulunduğu, Çukurova Üniversitesinden bir destek gelmezken, bir gurup eğitimcinin bizzat kendi beden gücü ve imkanları ile, bu YOK’lar karşısında gece gündüz çalışarak, mücadele ettikleri de Pozantı Kamuoyunca izlenip takdirle karşılanmaktadır Öğrenciler, halen ilkokul çocukları için yapılan sıralarda, eğitimlerini sürdürmekte olup, zaman, zamanda, eğitimcilere bizzat yardım ederek, sorumluluğu paylaşmaktadırlar.

AYTEKİN DEN BÜST

Okulun, en büyük ve en önemeli eksikliklerinden birisi ise, ATATÜRK BÜSTÜNÜN olmayışı idi.Bu konuda harekete geçen isim ise, Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin oldu.Aytekin, odanın imkanları ile, önce Atatürk Büstünün kaidesinin yapılacağını ve sonrasında da, Ulu Önderimizin bir büstünün bu kaide üzerine oturtularak, eksikliğin giderileceğini belirtti. Aytekin’inin bu konudaki duyarlılığı da takdirle karşılanan bir davranış oldu.

ÖZEL HABER TAMER ÜNAL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER