1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

YÜKSEK OKULA YURT MÜJDESİ…

YÜKSEK OKULA YURT MÜJDESİ…
Bu haber 04 Aralık 2017 - 10:11 'de eklendi ve 1.195 views kez görüntülendi.

VALİ DEMİRTAŞ “BİZZAT İLGİLENECEĞİM”

YÜKSEK OKULA YURT MÜJDESİ…

Pozantı da, 2009 yılında önce iki bölüm, sonraki yıllarda yapılan eklerle, dört bölüm halinde eğitim vermekte olan, Meslek Yüksek Okulunun, en büyük sorunu olan ve bu yüzdende, her geçen yıl öğrenci kaybına uğrayan, bu eğitim yuvasının “ YURT SORUNUNA” Kesin çözüm geldi. Geçtiğimiz hafta, 29 Kasım 2017 Çarşamba gün Pozantı’yı ziyaret eden, bazı açılışlar yapan ve Mübarek Mevlit Kandilinde hayırlı bir hizmetlere imza atacağının müjdesini veren Vali Demirtaş sorunu çözecek yetkili oldu.

SORU BİZDEN, CEVAP VALİDEN

Vali Mahmut Demirtaş’ın İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ı ziyaret ederek yeni ilçe binasının ve toplantı salonun açılışını yaparak incelemelerde bulunması sırasında Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın, Pozantı’nın eğitimle ilgili sorunlarını, iletmesi sıralamasında en önemlisinin, Pozantı Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin, YURT SORUNU olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“ Sayın Valim. Pozantı Meslek Yüksek Okulu her geçen yıl öğrencilerin, bu eğitim yuvasını, tercih etmemeleri nedeni ile, büyük sayıda öğrenci kaybına uğramaktadır.

Bu konuda, Kaymakam Sayın Taner Tengir ve Belediye Başkanı Sayın Mahmut Sami Baysal’ın, yaptığı girişimler sonuçlanmadı. Hali hazırda, mevcut bulanan Feto Öğrenci yurdunun, hem yüksek okula yakın olması, hem de fiziki olarak, yurt şeklinde inşa edilmiş olması, buranın öğrenci yurdu yapılmasını, son derece cazip kılmaktadır. Kaldı ki, Sayın Kaymakam ve Sayın Belediye Başkanı, Çukurova Üniversitesine yaptıkları ziyarette, Yüksek Okulun Eğitim bölümlerinin, altıya çıkarılması konusunda da, girişmeleri oldu. Ancak, öğrenci yurdu olmayışı, tercihi zorlaştırıyor. Bu konuya, siz Sayın Valimizin müdahil olması halinde, konunun çözümleneceğine inanıyoruz’’ şeklindeki konuşmasını, Vali Demirtaş şöyle cevapladı:

NE KADAR LAZIM?

Bu açıklama sonrası, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Pozantı Kaymakamı Taner Tengir’e, aşağıdaki soruyu sordu?

Sayın Kaymakam. Şimdi yapacağımız ziyaretler arasında, bu yurdu da görelim. Hemen, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü ile konuşarak, soruna çözüm getireceğim. Ayrıca, bu yurudun faaliyete geçirilmesi için, ne kadar para lazımsa,   gereken hemen yapılacak” Şeklindeki konuşmasını ise, Kaymakam Tengir şöyle cevapladı:

“Efendim, zaten burası yurt olarak hazır durumda. Fiziki olarak, bazı eksiklikleri var. Bunun içinde, 700 Bin Lira gibi bir para lazım” şeklinde cevaplaması sonrası, Vali Demirtaş’ın, hemen gerekli notu aldığı dikkat çekti.

ANADOLU İMAMHATİP

Gazetemiz İmtiyaz sahibi Tamer Ünal, Vali Demirtaş’a hitaben yaptığı, ikinci sunumda da “Efendim, Anadolu İmam Hatip Lisesinin arazisi ile ilgili, yargıya intikal etmiş bir konu var.

Borsa İstanbul Menkul Kıymeteler Borsasının, Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılması için gönderdiği paranın, kullanım süresi de sona ermek üzere. Ancak, bu inşaatın başlaması için, sizin müdahil olmanız gerekiyor. Nedeni ise, burayla ilgili idare mahkemesine yapılmış bir müracaat var” şeklindeki konuşmasının cevabını ise, Pozantı Kaymakamı Taner Tengir vererek, şunları söyledi:

“Evet efendim. Bu konuda bir vatandaş ecrimisil talebi ile idare mahkemesine müracaat etmiş durumda bu arazi hazineye ait. Biz gerekli çalışmaları yapıyoruz” şeklindeki açıklamasını ise, Vali Demirtaş şöyle cevapladı:

“ Ben, bununla da ilgileneceğim. Şimdi yapacağımız ziyaretlerde, bu arsayı da görelim. Ne gerekiyorsa hemen harekete geçelim” dedi.

VE ZİYARETLER

Bir bütün gününü Pozantı da geçiren, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Mübarek Mevlit Kandili dolayısıyla, İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk’uda, makamında ziyaret etti. Mübarek Kandilini kutladı. Daha sonra sırasıyla, Yüksek Okul Binasını, Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılacak araziyi ve Yüksek Okul Öğrenci Yurduna getirileceğine “SÖZ VERDİĞİ” atıl konumdaki yurdu Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal eşliğinde ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Devamında Belemedik piknik alanını ziyaret etti. Ve sonrasında da, Pozantı’dan ayrıldı.  GÖREVİMİZ “İLETMEK”

Yayın hayatına başladığı 1999 yılından beri, ilçenin sorunlarının çözümlenmesi konusunda, yetkililere önerilerde bulunarak katkı sağlamak, toplumsal konularda, BİRLİK ve BERABERLİĞİ sağlayıcı yayınlarını sürdürmekte olan, Gazetemiz MİLLİ MÜCADALENİN KALESİ POZANTI olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de aynı kararlılıkla, ilçenin sorunlarını, yetkililere iletme konusundaki, mesleki çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz.

MİLLİ EĞİTİMİN AÇILIŞI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın, ilk ziyareti Pozantı Kaymakamlığı oldu. Burada, bürokratlarla bir araya gelen Vali Demirtaş, daha sonra beraberindeki heyetle yürüyerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni hizmet binasını açtı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ı, makamında ziyaret etti. Tebrik etti. Son derece, çağdaş bir şekilde düzenlenen ve Kaymakam Taner Tengir’in de, çabalarının bir meyvesi olan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Binasının, makam odasında konuyla ilgili bilgi alan Vali Demirtaş, sonrasında aynı binada bulunan toplantı salonunda da, Muhtarlarla bir toplantı yaparak, görüş alışverişinde bulundu.

SOSYAL MARTET AÇILIŞI

Vali Demirtaş daha sonra sadece Pozantı da değil, Adana’da da “İLK” ler arasında yer alan “SOSYAL GİYİM MARKET” binasının açılışını yaptı.

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, İlçe Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın, ortak girişimleri ile, ihtiyaç sahiplerine, yeni ve marka giyim sağlayacak olan, “GEL, BEĞEN, GİY, AL VE GİT” Sloganı ile, vatandaşların hizmetine sunulan, bu marketin açılışınıda, yine Vali Mahmut Demirtaş, Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar birlikte “HAYIRLI OLSUN” temennisi ile, Kordelayı kestiler.

Vali Demirtaş, yaptığı konuşmada, Mübarek Mevlit Kandiline rastlayan, böylesi hayırlı bir günde, hayırlı hizmete katkı koyanlara, emeği geçenlere, teşekkür etti. Hayırlar diledi. Dağıtımın nasıl yapılacağı konusuna da da, Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkanı Baysal şu açıklamalarda bulundular:

 

“Kaymakamlık Sosyal Hizmetler Biriminin, vatandaşlarla ilgili yapacağı araştırma ve nüfus cüzdanı numaralarına göre çağrılarak kendilerinin, görünmeyecek ve bilinmeyecek bir şekilde, SOSYAL MARKETTEN giyim imkanın sağlanacağını, şimdilik 3589 adet, değişik kış kıyafetlerinin bulunduğunu, 5000 Bin bere ile, 5000 Bin Kaşkolünde, öğrencilere dağıtıldığını, gelecek aylarda SOSYAL GIDA MARTENİN DE, aynı değerlendirmeler formatında, hizmete gireceğini” açıkladılar.

Vali Demirtaş ve beraberindeki heyet Sosyal Giyim Marketindeki ürün çeşitliliğinin ve marka zenginliğini yaptığı incelemeler sonucu görünce Kaymakam Tengir ve Belediye Başkanı Baysal’ı tebrik ederek, devamını beklediğini ifade etti. Vali Mahmut Demirtaş, Öğle Namazı ve yaptığı açılışlar sonrasında, vatandaşlarla da sohbet ederek, onların Mevlit Kandilini Kutladı.

 

HABER : TAMER ÜNAL

FOTOĞRAF: HAYRİYE EROĞLU

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER