1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“YÜRÜMEK HER DERDE DEVADIR”

“YÜRÜMEK HER DERDE DEVADIR”
Bu haber 01 Ağustos 2022 - 13:31 'de eklendi ve 1.218 views kez görüntülendi.

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz:

“YÜRÜMEK HER DERDE DEVADIR”

Araştırmacı Eğitimci Kemal Önal, Nöroloji Uzm. Prof. Dr. Derya Uludüzün yaptığı bir bilimsel çalışmadan derlediği bilgileri, gazetemiz aracılığı ile kamuoyuyla paylaştı. Yürümenin her derde deva olduğu belirtildi. Prof. Dr. Uludüz’ün konuyla ilgili açıklaması, aynen aşağıdaki gibi:

   EGZERSİZLER

“Günümüzde fiziksel aktivitenin, beyin sağlığını doğrudan etkilediği biliniyor. Beyne ilaç gibi gelen egzersizler ise şunlar olup uzun süreli yürüyüşler, kişinin ruh halini iyileştirir. Stres hormonun baskılanmasında etkili olur.

Deprasyon tedavisinde, yürüyüş  antideprasan ilaçlar kadar faydalıdır. Bol oksijenli havada, uzun süreli yürüyüşler yapıldığında, vücuttaki mutluluk hormonlarının salınımı artar. Kendinizi oldukça iyi hissederseniz. Yürüyüş beyin iltihaplanmasına neden olan, stres hormonu kortizonunu azaltarak, Alzheimeri önler.

KOŞMAK

Koşmak ise,  beyin büyüme hormonu olan “BDNF’i”  daha fazla artırır. BDNF artışı, hafızayı iyileştirir. Yeni sinir hücreleri oluşturur. Beyindeki atıkları temizler. Bisiklet sürmek ise, beyine kan akışını artırır. Artan kan akışı, beyin fonksiyonundaki iyileşmeden sorumlu mekanizmaları destekler. Yanı sıra, bir başka antreman şekli olan merdiven çıkmak ise, kişilerin beyin yaşının kendi yaşıtlarına göre, çok daha genç kalmasını sağlar. Bu yaşta, bunama olmak üzere bir çok hastalığı da önler.

İnsan vücuduna faydalı bir başka antrenman şekli ise, ip atlamaktır. Bu egzersiz beynin sol ve sağ yarım kürelerinin gelişmesine yardımcı olur. Hafızayı güçlendirir. Yukarıda bahsettiğimiz bu egzersizleri, düzenli ve uzun süre yaparsanız, vücudunuzun her uzvunun çok daha sağlıklı kalmasını da, desteklemiş olursunuz.  Başta kalp sağlığı olmak üzere, beyin gibi vücudun ana kumanda merkezlerinin de, düzenli bir ritim içerisinde çalışmasını sağlamış olursunuz. ( Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER