1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ZAMİR KALAS YİNE YIKILMADI.

ZAMİR KALAS YİNE YIKILMADI.
Bu haber 19 Şubat 2018 - 11:05 'de eklendi ve 1.288 views kez görüntülendi.

GENEL KURULDA KALABALIK VE KARGAŞA SOKAĞA TAŞTI

ZAMİR KALAS YİNE YIKILMADI.

Pozantı’nın, mali yapısı en güçlü, Sivil Toplum Örgütlerinden birisi olan, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin seçiminde, bugüne kadar görülmemiş, bir izdiham yaşandı.

Taraflar arasında, zaman, zaman tansiyon zirve yaptı. Konferans Salonuna sığmayan kalabalık ve çıkan karmaşa, sokağa devamında da, Atatürk Caddesine taştı.

BAŞINDAN BELLİ İDİ

Kuruluş tarihi 1971 yılı olan, yaklaşık 20 yıla aşkın bir süreden beri, Zamir Kalas’ın Başkanlığını yürüttüğü, Kredi Kooperatifindeki seçimin hareketli, tartışmalı, bir o kadarda, yüksek katılımla geçeceği, başından belli idi. Uzun bir süreden beri, İLK defa iki adayla yapılan seçimde, Başkan Zamir Kalas’ın karşısına çıkan aday ise, önceki dönemde, kendisi ile yola çıkan ve daha sonra da, aldığı krediyi ödemekte zorlandığı için, yasa gereği 2. Başkanlık ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden düşürülen, Suat Yıldırım arasında gerilen ipler adaylık süresince de devam etti. Kongrede, zaman, zaman, karşılıklı atışmalar ve tartışmaların dikkat çekici isimlerinden Ali Demir oldu. Suat Yıldırım’ın destekçisi ve kulis çalışmalarının yönlendiricisi olan, Demir kongre süresince hep ön planda oldu.

KAPALI ZARF

Suat Yıldırım ekibinin, seçimin kapalı zarfla yapılaması isteği, Adana’dan gelen, üst Birlik Yönetim Kurulu ve Bakanlık Temsilcileri tarafından, İLK kabul edilen ve seçimin yapılmasının da kapısını aralayan karar oldu.

ÜÇ SAAT SÜRDÜ

Kooperatif salonunda, çok sıkışık ve kalabalık bir katılımla yapılan seçimde, 458 üyeden 451’i bizzat ve vekaletin katılması ile, rekor kırıldı.Adaylar ve taraftarlarının, birbirlerini çok sıkı markaja aldığı, kulis çalışmaları Esnasında, gurupların kendi aralarında yaptıkları konuşmaların, dozajı da, ses tonu da hayli yüksek idi.

YALÇI’NIN BÜYÜK BAŞARISI

Kooperatif seçiminde, Divan Başkanlığına tek listeyle önerilerek seçilen, Adana 1. Bölge Birlik Başkanı Muhammet Yalçın, 2. Başkan Bahtiyar Namlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Şahin üçlüsünün, başarılı organizasyonlarının yanı sıra, tarafsız davranmaları, kongrenin tansiyonunu düşürdü. Hem de, her iki aday ile, taraftarları arasında da, sükunetin sağlanmasında, önemli rol oynadı.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Üyelerin tek, tek kimlik kontrolü yapılarak, salona alınmaya başlanması beraberinde, çok önemli bir tartışmayı da tetikledi. Suat Yıldırım ekibinin, en ateşli taraftarı ve gurubun organizatörü pozisyonunda olan Ali Demir’in, Adana’dan gelen, üst birlik yöneticilerine hitaben yaptığı aşrı ve sert konuşma, misafirler tarafından da tepki ile karşılandı.

Nedeni ise Ali Demir’in, seçimin Kooperatif salonunda ve kapalı zarf usulü ile yapılması tekliflerinin, birlik mensuplarınca salonun yetersizliği ve çok katılımlı kalabalığın oylarının, sağlıklı kullanılmayacağı endişesi ile, seçimi Atatürk Kültür Merkezine taşımak, veya daha sonraki bir güne bırakma düşünceleri, Ali Demir tarafından sert bir tepki ile karşılandı.

Demir, gelenlere hitaben “geçmiş dönemlerde olduğu gibi, geldiniz buraya çöreklendiniz. Ve taraflı davranacaksınız. Ben, bunu çok iyi biliyorum” şeklindeki konuşması, salonda büyük bir tepki ile karşılandı. Kongreyi yönetecek olan, Adana gurubu da Demir’in bu konuşmasını kınayarak, kendisine aynı sertlikte cevap verdiler.

TELFON DİPLOMASİSİ

Üst Birlik Yöneticileri, sağlıklı bir karar verebilmek için, Ankara’daki Bakanlık Temsilcileri ile, devamlı telefon zinciri oluşturdular. Birara, kongrenin ertelenebileceği duyurusu üzerine, katılımcılardan önemli bir gurup, “ Bizim işimiz ve gücümüz var. Gelmişiz, seçimimizi yapıp gidelim” şeklindeki tavırları üst birlik yöneticileri ile, Bakanlık temsilcilerini yeniden, bir karar alma zorunluluğu ile, karşı karşıya bıraktı. Bu arada, Pozantı Kaymakamının da, telefonla müdahale ederek, bu seçimin en sağlıklı bir şekilde ve bugün tamamlanması gerektiğini duyurdu. Sonuçta, Adana 1. Bögle Birlik Başkanı Muhammet Yalçın kalabalığa hitaben, “Her iki adayla da görüştüm. Seçimin, KAPALI ZARF USÜLÜ ile, yapılmasına birlikte, karar verdik” şeklindeki konuşması sonrası, yaklaşık üç saati aşkın bir zaman dilimi sonrası, kongrenin açılışının, Başkan Zamir Kalas tarafından yapılacağını belirterek, üyeleri salona davet etti.

ÖNERGE

Divan heyeti, Başkanlığına Muhammet Yalçın, 2. Başkanlığa Bahtiyar Namlı, Yönetim Kurulu Üyeliğine Mahmut Şahin tek liste ile, önerilerek Seçildiler. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, önce Suat Yıldırıma konuşma verildi. Kısa olarak yaptığı konuşmada, geçmişte yaşanan olayların sona erdiğini, kendisinin Başkanlığa aday olduğunu Zamir Kalas’ında, aldığı seçim kararından dolayı da, kendisine teşekkür etti. Başkanlığa aday ve oylara talip olduğunu ifade ederek, sözlerin noktaladı. Diğer aday, Zamir Kalas’da yaptığı konuşmada Suat Yıldırım’la, aralarında baş gösteren anlaşmazlığın, Kooperatif yasalarının uygulanması ile başladığını, hiç bir art niyeti bulunmadığını belirterek, başarılar dileyerek tekrar aday olacağını belirtti.

Devamında Yönetim ve Denetim Kurulu Raporları okunarak, üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Her iki kurulda, yine oy birliği ile ibra edildi. Ve yapılacak olan bu seçimin, hükümet tarafından çıkarılan yasa gereği, üç yıllık olarak yapılacağını belirten, Divan Başkanı Muhammet Yalçın, bu kararı da oylamaya sundu. Oy birliği ile kabul edildi. Kooperatife yeni bir araç alınması, oy birliği ile kabul edildi. Kredi alıp da, ödeyemeyen esnafların borçlarının, yasa gereği yapılanması gereği de oylanarak kabul edildi.

VE LİSTELER

Divan Başkanı Muhammet Yalçın, 2. Başkan Bahtiyar Namlı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Şahin ve Bakanlık temsilcisi Kürşat beyin, tarafsız davranmaları, kongredeki tansiyonun, giderek düşmesine, üyelerin birbirleriyle, daha sıcak ilişkiler kurmasında, önemli rol oynadı. Şahin, Zamir Kalas ve Suat Yıldırım’ın listelerini okuyarak açıklamalarda bulundu. Buna göre Suat Yıldırım’ın listesinde, kendi Başkanlığında, Bayram Tekin Turhan, Ramazan Solmaz, Kadir Abağ, Mehmet Sezgin, Asil Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer alırken, Yedek de ise, Bayram Çağlar Karakaya, Şifa Gören, Rüstem Alıklı, Osman Kar ve Hayrullah Durmuş sıralandılar.Aynı listenin Denetim Asil de ise, Ümit Mahir Özkul, Mustafa Akpınar, Yedeklerinde Hüseyin Tekin, Güllü Çıkar, yer aldılar. İl Delegeliklerine ise, Suat Yıldırım, Bayram Tekin Turhan, liste yer alan isimler oldular.Yıldırım’ın listesinde, dikkat çeken ise, bir bayan üyeye o da Denetim Kurulu Yedeğinde yer verilmesi idi.

KADIN AĞIRLIK LİSTE

Zamir Kalas Başkanlığında yer alan listede, Asil Üyeliklere Huriye Dinç, Çiğdem Ulu, Eren Pehlivan, Selahattin Ünal, Yönetim kurulunda kadın ağırlıklı liste olarak dikkat çekti.

Yedeklere ise, Ali Boz, İsmet Yılmaz Yıldırım, İbrahim Dilmen, Muzaffer Özdemir, Gani Can Ergül’e yer verildi. Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise, Aynur Ayhan, Mehmet Kurtul yedeklerde ise, Bülent Tekin ve Hakan Karaağaç yer alan isimler oldular.Üst Kurul temsilcilikleri Asil Üyeliklerine Zamir Kalas, ve Huriye Dinç Yedeklerde ise Eren Pehlivan ve Çiğdem Ulu gösterildi.

VE OY KULLANIMI

Listelerin açıklanması sonrası, oy kullanımı kapalı zarf usulü ile Saat 15.00 civarında başladı ve yaklaşık, iki buçuk saat sürdü. Tasnif ise, Saat 18.00 sularında başladı. Oyların kullanımını, Zamir Kalas ve Suat Yıldırım başta olmak üzere, taraftarları da, sandık sayım sonuçlarını, bizzat büyük bir heyecan ile takip ettiler.

Sayım sonrasında Zamir Kalas beklenmedik bir fark atarak kullanılan oyların 256’sını alarak, Başkanlığa “DEVAM ONAYI” aldı. Suat Yıldırım ise umut edinilenin altında 167 oy alarak seçimi kaybeden isim oldu. Divan Başkanı Muhammet Yalçın, her iki adayı yanına çağırarak, güzel bir seçim atmosferi oluşturduklarından dolayı, kendilerini kutladı. Seçilen ve kaybeden arasında, hiç bir fark olmadığını, önemli olanın ise, esnafların kredi ihtiyaçlarının çok daha iyi şartlarda karşılanmasının, Kooperatiflerin amacı olduğunu belirti. Ve daha sonra da seçim heyecanı sandık finali ile sona erdi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ

Son derece gergin, tartışmalı, atışmalı ve çok haraketli geçen kongrenin sakin sonuçlanmasında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, büyük rol oynadı. Salon dışına taşan kalabalığın arasında yanı sıra, kongre salonunda, her an olaylara müdahale edecek şekilde, hazır bekleyen güvenlik güçlerinin, bu tutumu esnaflar tarafından da, büyük bir takdir ile izlendi.

KAMIŞLI “YILDIRIM” TEKİR “KALAS” DEDİ.

Seçimde, oy kullanan guruplar arasında, boğaz mahallerinin, Suat Yıldırım Lehine oy kullandığı, Akçatekir gurubunun ise, Bülent Tekin’nin öncülüğünde, Zamir Kalas listesini tercih ettiği öğrenildi Pozantı Merkezde ise, Zamir Kalas’ın, Suat Yıldırım’a fark attığı, dikkat çekti. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin bu seçiminde, Esnaflara Hizmet Aşkının ! bu kadar tartışmalara sebep olması da, adaylarla ilgili çeşitli düşüncelere yol açtı.

AK PARTİDEN YILDIRIMA DESTEK

Seçimlerin kaçınılmaz birlikteliği olan, siyasi destek, Yıldırım tarafına oldu. Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy’un, iş ortağı Bayram Tekin Turhan’nın, Yıldırım’ın, Yönetim Kurulu listesinde, ilk sırada yer almasının yanı sıra, kongre boyunca Ak Partililerle çok sıkı dirsek teması içerisinde oluşu dikkat çekti. Ayrıca, kongrenin kapalı zarf usulü ile, Kooperatif salonunda yapılmasını sağlamak için, önceden Atatürk Kültür Merkezini, kapatmış olması da yine kulislerde çok konuşuldu. Zamir Kalas’ın, bu konudaki organizasyon eksikliği, kongrenin en fazla dikkat çeken yönü oldu. Divan Başkanı Yalçın’ tarafından da, Kalas bu eksikliğinden dolayı eleştirildi.

KATILMADILAR

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinin, tartışmalı ve çekişmeli geçen Genel Kuruluna, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal başta olmak üzere, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar ve İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Arıkan, katılmayarak tarafız görünmeyi tercih ettiler.

ÖZEL HABER: TANER ÜNAL – HAYRİYE EROĞLU

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER