1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ZEYDAN KARALAR: “HESAP SORMA ZAMANI BAŞLADI”

ZEYDAN KARALAR: “HESAP  SORMA ZAMANI BAŞLADI”
Bu haber 02 Eylül 2019 - 10:50 'de eklendi ve 782 views kez görüntülendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Basınla Buluştu.

ZEYDAN KARALAR: “HESAP
SORMA ZAMANI BAŞLADI

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKi’deki, ihalelerle ilgili yapılan araştırmalar sonrasında, ortaya çıktığı belirtilen, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili olarak, Başkan Zeydan Karalar ve ekibi, gelişmeleri kamuoyu ile paylaşıp, basın mensuplarına da, belgeleri ibraz etti.
Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden, hesap soracağını belirten Başkan Karalar, ilgililer hakkında da, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

SIRADA BELEDEYİDE

Belediye ve ilgili birimlerde, tasarrufa gittiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, ayda 10 milyon lira zarar eden ASKİ’nin, 15 milyon lira kara geçtiğini ve totalde bu artışın, 25 milyon lira olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.
Bazı çevrelerce, kendisinin görevden alınacağı şeklinde dedikodular üretildiğini, alınmasını gerektiren hiçbir durumun söz konusu olmadığını, görevlerini yerine getirir iken de, her kuruşun hesabını verecek kadar, alınlarının açık olduğunu söyledi.Hısım, akraba ile doldurulan bir belediyenin, tüm hesaplarını incelettiğini ve tıpkı ASKİ gibi, oradaki yolsuzlukları da, bir ay sonra basın toplantısı düzenleyerek, kamuoyu ile paylaşacaklarının belirtti.

İKİ ÖNEMLİ PROJE
Başkan Zeydan Karalar, deshanelerin bu yıl kapalı tutulacağını ve uzaktan erişim ile eğitim verileceğini, sosyal bilgiler öğretmenin matematik, fizik öğretmeninin başka bir ders veren dershane yapılanmasının da, böylelikle önüne geçileceğini kaydetti.şten çıkarmaların sebeplerini, bir kez daha yaygın medyadan gelen gazetecilerle de paylaşan Karalar, haksız yere maaş alanların önüne geçtiklerini, geçmeye de devam edeceklerini söyledi.Başkan Karalar, 2020 Ocak ayından itibaren, belediyenin atağa kalkacağını, kendisinin en önemli iki projesinin olduğunu ve bunlarında Ziyapaşa’yı iyileştirmek, Seyhan Nehri’nden faydalanan bir Adana’yı, ayağa kaldırmak olduğunun müjdesini de, basın aracılığı ile kamuoyuyla paylaştı.

YOLSUZLUKLARIN BAZILARI
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilk anda tespit edilen yolsuzlukları, aşağıdaki şekilde açıkladı:
“Hiç çalışmayan, mazot dahi kullanmayan araçlar kiralanıp, para ödenmiş. Bu araçlardan ayda 2 milyon lira kar etmek demek, yılda 24 milyon lira kar etmek demek. Bunu başardık.4 milyon 30 bin lira ASKİ’den alacaklı olanlara, fazla para ödenmiş. Bunu tahsil ettik. 4 milyon 145 bin lira, yüklenicilerin ASKİ’ye vermesi gereken, alet ve malzemeleri teslim etmemesinden kaynaklı, parayı tahsil ettik.
Akıllı sayaç ihalesi, 100 bin sayaç üzerinden yapılmış. 29 bini teslim edilmiş. 71 bin adeti ortada yok. Yüklenici firma teslim edememiş. Sayaçları, 360 liraya vatandaşa satmışlar. Yükleniciye 8 milyon lira ceza kesildi. 1 milyon liranın üzerinde, fazla ödenen para var. Tahsil edilecek. Hakkında da yasal işlem başlatıldı.
Binalarda ne kadar su depoları var diyerek, sayma işleminin yapılması adına ihale açılmış. 4 milyon 602 bin liraya ihaleye çıkılmış. Hiç depo sayımı yapılmamış. Para ortada hizmet yok. Gerekli yasal işlem başlatıldı.
Yazıcı, tarayıcı ve fotokopi için 6 milyon 400 bin çıkış alınmış. Bu çıkışı bin adet toner ile alacak iken, 5 bin 500 toner faturası kesilip, 2 milyon 124 bin lira tahsil edilmiş. Toner yok, faturası var. Alınan kağıtların miktarı da, abartılı ve yüksek faturalı.76 sondaj kuyusu açmak için, ihaleye çıkılmış. 13 milyon lira bedelli. 36 adet kuyu yok ortada. Hiç açılmamış. Açılmış gözüken kuyuları, kaldırıp baktığınızda üstünde kuyu kapağı var. Altında hiç kuyu yok. Resmen ASKİ’yi soymuşlar.Yediğöze Barajı’nda, olay daha vahim. İmamoğlu, Kozan, Ceyhan, Yumurtalık ilçelerine su getirecek olan baraj, 163 köyü sulayacak. 311 milyon liraya açılan ihale olduğu gibi devam etseydi, baraj aşamasından arıtmaya kadar , 1 milyon 652 bin liraya dahi iş bitmeyecekti.Biz müdahil olduk. Yeni bir proje ortaya koyduk. 8 km’lik tünel yerine, 3 km’lik tünel yapılarak, 285 milyon liraya işi bitirme kararı alıdık. Yani, devlet ve millet bu işten, bir milyon 367 bin lira kazandı. Eğer Sözlü dönemine devam denilseydi, ömür boyu borç bitmeyecekti.” ( KAYNAK : Çukurova Barış)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER