1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

10 YILLIK ÇALIŞMAYA 10 BİN ÖZLÜ SÖZ

10 YILLIK ÇALIŞMAYA 10 BİN ÖZLÜ SÖZ
Bu haber 12 Nisan 2021 - 10:16 'de eklendi ve 653 views kez görüntülendi.

Eğitimci Önal’dan Geleceğe Işık Tutan Yapıt:

“10 YILLIK ÇALIŞMAYA 10 BİN ÖZLÜ SÖZ”

Almanya’da, yaklaşık kırk yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, tekrar Pozantı’ya dönen Hemşerimiz Kemal Önal, geleceğe ışık tutacak olan, büyük bir esere imza atarak, bunu kitaplaştırmanın çarelerini aramaya başladı. Önal, Pozantı Halkı için de yabancı bir isim değil.

Kendisinin düşünceleri ve yetkililere yol gösterici yazıları, zaman- zaman gazetemiz aracılığı ile de kamuoyuyla paylaşılmaktadır.

10 BİN ÖZLÜ SÖZ

Kemal Önal geçtiğimiz hafta, her biri 100 adet A/4 Kağıdından ve 5 klasörden oluşan yaklaşık 500 sayfalık bir kitap oluşturacak olan dosyalarla, büromuza geldi. Önal, 10 yıl süreyle yaptığı çalışmalardan oluşan, 10 BİN ADET ÖZLÜ SÖZLERİ  kapsayan bu yapıtını, kitaplaştırmayı düşündüğünü ve sponsor arayışı içerisinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 GECE- GÜNDÜZ

“Tam on yıldır, gecemi -gündüzüme katarak, başta gazeteler olmak üzere, yazılı yayın organlarını ve yüzlerce kitabı okuyarak, içerisindeki özlü sözleri tek- tek not aldım.

Sonrasında, bunları anlatımlarına ve anlamlarına göre, tasnif ettim. 10 yılımı alan bu çalışma, tam 10 bin özlü sözlerden oluştu. Bunları, kitap olarak yayına hazır hale getirdim.

YETERLİ DEĞİL

Ancak, benim maddi durumum, bunu kitaplaştırmaya yetmiyor. Böylesi önemli bir eserin, kitaplaştırılmaması halinde, zamanla kaybolacağı bir gerçektir. Bu eseri hazırlarken en büyük amacım, toplumu bilgilendirmek ve okuyacak olanlarda, farkındalık yaratmaktır.  Basım ve Yayın konusunda, kamu kurumları, belediyeler veya böyle bir eseri topluma kazandırmak isteyenlerin, sponsor olmaları halinde, Türk Edebiyatı Tarihine de, önemli bir eseri kazandırmış olmanın da, gururunu yaşayacaklardır. Benim tek beklentim, bu çalışmamın benim ismim altında basılarak, gelecek nesillere aktarılmasıdır.” dedi.

SİZE EMANET

Eğitimci Kemal Önal, bir baş yapıt niteliğindeki “ 10 YIL DA 10 BİN ÖZLÜ SÖZ” adlı eserini,

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a, neden teslim ettiği konusuna ise, şöyle açıklık getirdi:

“ Gazete ve Gazeteci olarak sizin, eğitime verdiğiniz önem ve toplumsal gelişimi destekleyici yayınlarınızın yanı sıra,  gösterdiğiniz duyarlılık  dolayısıyla da, bu yapıtımı sizlere emanet etmekte dolayı, çok mutluyum. Yayınlarınızla, benim sponsor arayışıma da, destek olacağınıza inanıyorum.

Bu eserimi, kitaplaştırmak isteyenlerden, maddi bir beklentim yok. Tek amacım,  geleceğe önemli bir eser kazandırmak olup, adımın da bu yolla anılacak olması, benim için en büyük gurur kaynağı olacaktır.

“ 10 YILDA 10 BİN ÖZLÜ SÖZLER” Başlığı altında  oluşan, yaklaşık 500 sayfalık bu derleme eserime, basım ve yayın konusunda ilgi duyanlar, gazeteniz aracılığı ile, benimle temas kurabilirler. Benim  ilk tercihlerim ise, Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı başta olmak üzere, Bakanlıklar, Valilikler, Kaymakamlıklar ve Belediyelerdir. Ayrıca, kitap meraklısı olup da bu konuya ilgili duyan kişilerle de, görüşebilirim.” dedi.

BEĞENDİKLERİ

Eğitimci Kemal Önal, bu 10 BİN ÖZLÜ SÖZLER arasında en fazla beğendiklerinin ise,  

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “ BİR MİLLETE YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK, O MİLLETİ CAHİL BIRAKMAKTIR” deyimi olduğunu söyledi, Önal  İkinci beğenisinin de, Yunanlı  Filozof Eflatunun “ CEHALET EN BÜYÜK FELAKETİR” sözleri olduğunu belirtti.   ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER