1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

100. YILDA 100 ETKİNLİKLE 5 OCAK KUTLANACAK.

100. YILDA 100 ETKİNLİKLE 5 OCAK KUTLANACAK.
Bu haber 03 Ocak 2022 - 12:25 'de eklendi ve 498 views kez görüntülendi.

Bayrak Pozantı’dan Vali Elban’a  gönderiliyor.

100. YILDA 100 ETKİNLİKLE 5 OCAK KUTLANACAK.

Adana’ının, düşman işgalinden  kurtuluşu olan, 5 Ocak 1922’inin 100. Yıl Dönümü, 5 Ocak 2022 Çarşamba gün törenlerle  kutlanacak.

Bu kutlama öncesi,  her yıl geleneksel olarak Pozantı’dan, 3 Ocak 2022 Pazartesi gün Saat 10.00’da, Kaymakam  Hüseyin Aydın’dan Adana’lı bisikletçiler tarafından, öpülerek teslim alınacak olan Şanlı Bayrağımız Adana Valisi Hüseyin Elban’a, 5 Ocak kutlamaları öncesi  tören alanında teslim edilecektir.

Pozantı’dan Kurtuluş Bayrağının her yıl, 3 Ocak’ta Adana’ya gönderilmesinin tarihi nedeni ise İlçemizin, Adana’ının iki yıl vilayet merkezi olmasından kaynaklanmaktadır.  Bu da, hiçbir ilçeye nasip olmayacak olan, Pozantı’nın bir onur kaynağı olarak, tarih boyunca sürecektir.  

TOPLANTI DÜZENLENDİ

Adana’nın, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kapsamında, düzenlenecek etkinliklerle ilgili, Vali Süleyman Elban başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Valilik Salonu’ndaki toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Tümay, Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve kurum müdürleri katıldı. 

Toplantıda, Valiliğin himayesinde, 03 Aralık’tan başlanarak 5 Ocak’a kadar büyük bir coşku ile devam edecek olan kutlamalar ile ilgili, Vali Elban bir konuşma gerçekleştirdi. Ve 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kapsamında, 100 etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Kutlama etkinlikleriyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Elban, düzenlenen bu toplantıyla yapılacak faaliyetlerle ilgili, son bir değerlendirme yapacaklarını belirtti. Vali Elban, 3 Aralık’tan itibaren 100. yıl dönümü kapsamında etkinliklere başlanacağını, 5 Ocak 2022’ye kadar yoğun bir şekilde, tüm etkinlikleri tamamlayacaklarını ifade etti.

Kent merkezinin yanı sıra, ilçelerde de etkinliklerin düzenleneceğini aktaran Vali Elban, “Adana’nın şanlı tarihine uygun bir program dizisi yapalım istiyoruz. Adana’nın tıpkı 103 yıl önce başlayıp, 100 yıl önce nihayetlendirdiği o şanlı direniş mücadelesine uygun, belki layık olamayabiliriz ama, ona uygun, onu bir nebze de olsa,  genç nesillerimize hatırlatacak şanlı direnişi, kahramanlığı ve ruhu onlara verebilecek etkinlikler dizisi yapmak istiyoruz. Onlarda bu anlayışın, heyecanın yaşatılmasını sağlayıp bu bilincin oluşmasına katkıda bulunursak, kendimizi mutlu addedeceğiz.” diye konuştu. Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER