1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

12 MART’I VE AKİF’İ ANDIK

12 MART’I  VE AKİF’İ ANDIK
Bu haber 18 Mart 2024 - 13:31 'de eklendi ve 217 views kez görüntülendi.

Her Geçen Gün Dar Alanlara Sığdırılıyor…

12 MART’I  VE AKİF’İ ANDIK

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın en önemli simgelerinden olan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kuruluşunun ilk adımlarından birisi konumunda bulunan,  İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. Yıldönümünü ve Yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif’i, 12 Mart 2024 Salı günü Saygı ile andık.

POZANTI

Tüm Yurtta olduğu gibi, Pozantı’da da günle ilgili etkinlikler düzenlendi. Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip  Lisesi konferans salonunda yapılan anma törenine, Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut, Belediye Başkan Vekili Cengiz Öztürk,  Cumhuriyet Baş Savcısı Hüseyin Kutay Umur,  İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Nuri Dilek,  İlçe Emniyet Müdürü Kahraman Özkeskin,  İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız,  siyasi partilerden ise CHP İlçe Başkanı Fahri Çay, Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Aktaş, Belediye Başkan Adayı Sadık Pinegöz  Şehit Erhan Konuk’un Babası Fehmi Konuk ile, Annesi Emine Konuk  katıldılar.

Saat 11.00’de  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinliklerde  İstiklal Marşının tamamı okundu.  Öğretmen ve Öğrencilerin oluşturduğu koro ve oratoryo sunumunda bulundu.  Müzik dinletisi yapıldı. Günle ilgili konuşma ve slayt gösterisi sonrası,  İstiklal Marşını en güzel okuyan öğrencilere, protokol tarafından ödülleri  verildi.  

DİKKAT ÇEKİYOR…

Mart Ayı, Ulusal Tarihimizin ve Kurtuluş Savaşımızın Zaferlerle sonuçlandırıldığı en şanlı aylarımızdan biridir. Geçtiğimiz yıllarda Ulusal törenlerimizin çok daha görkemli geniş katılımlı olarak, Atatürk kültür Merkezinde ve önündeki geniş alanda, vatandaşların da katılımı ile anlamına uygun bir şekilde kutlanırdı. 

DARALTILIYOR

Son yıllarda  ise, bu kutlamaların bazı okulların dar konferans salonlarında yapılıyor olması ve   böylece, vatandaşların katılımından uzak tutularak ve  adeta soyutlanarak, sadece protokol ve öğrencilerin kısıtlı  katılımı ile kutlanıyor olması, çok dikkat çekici hale geldi.

 Mahallere  ve Merkeze uzak bir okulda yapılan, bu Milli ve Ulusal toplantıya velilerin  çok büyük bir bölümünün yukarıdaki nedenlerden dolayı  katılamıyor olmasının yanı sıra,   çocuklarının da Milli Mücadele heyecanlarına  ortak olamayışları ise,  eleştirilere sebep oluyor.

COŞKU AZLIĞI

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif’i Anma Töreninde gördüğümüz bir dikkat çekici önemli eksiklik ise, İstiklal Marşımızın tamamını sadece, lise düzeyinde bir öğrencinin okuması oldu.

Geçmiş yıllarda ise, buna ek olarak ilk ve ortaokul düzeyinde olan öğrencilerden de dereceye girenlerin, marşımızın tamamını büyük bir heyecan ve ruhla okumaları, izleyicileri çok daha fazla duygulandırırdı. Bu sene ise, sadece bu öğrencilere kürsüde İstiklal Marşımız okutulmayarak, sadece birer ödül verilmesi ise, heyecanı ve coşkuyu önemli ölçüde engelledi.  Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER