1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Uyuşturucuyla Mücadeleye Önal’ dan Örnekler :

Uyuşturucuyla Mücadeleye Önal’ dan Örnekler :
Bu haber 17 Ekim 2022 - 10:10 'de eklendi ve 362 views kez görüntülendi.

 Uyuşturucuyla Mücadeleye Önal’ dan Örnekler :

 “KURUMLAR VE AİLELER BİRLİKTE HAREKET ETMELİ”

Uyuşturucu kullanımı, her geçen gün giderek artmakta olup, dünyanın baş belası haline geliyor. Ülkemiz de de uyuşturucu kullanımı, küçük yaşlara doğru hızla geçiş yapmakta olup, bu konudaki tedbirlerin çok daha fazla sıklaştırılması, artık kaçınılmaz hale gelmiştir.  

Konuyla ilgili olarak, Eğitimci – Araştırmacı Kemal Önal, çeşitli yayınlardan derlediği önleyici tedbirlerin,  Pozantı da da uygulanabilmesi için, Kaymakamlığa verdiği bir dilekçe de, aşağıdaki görüşlere yer verdi:

“Ülkemizde uyuşturucu kullanımı, çocuklar ve gençler arasında hızla yayılıyor. Uyuşturucu kullanımı 16 yaşın altına inmiş durumda. Organik uyuşturucular yanın da, sentetik ve daha ucuz olan uyuşturucular, gençlerimizin geleceğini yok ediyor.

Pozantı da da, bu aynı  üzücü durum maalesef var. Yetişmekte olan nesli, uyuşturucudan kurtarmak, Devletin tek başına önleyebileceği bir konu değil. Ailelerinde bu konuda alınması gereken tedbirlere, yardımcı olmaları çok önemlidir. Bunların başında, çocuklarınızla çok daha fazla ilgilenmeniz gerekli olup, davranışlarını dikkatle gözlemelisiniz. Kimlerle arkadaşlık ettiklerini, boş zamanlarında nereye gittiklerini öğrenmeye çalışın. 

Pozantı Okullarında, öğrencilere uyuşturucu kullanımının tehlikeleri hakkında bilgi verilmeli, Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Uzmanlarından, bu konuda seminer desteği alınmalıdır. Ayrıca uyuşturucu  bağımlısı gençlerin, yaşam öykülerinin derslerde konu olarak işlenmesinin yanı sıra,  bu konuyla ilgili kitaplar öğrencilere  tavsiye edilmelidir.

Pozantı da bu çalışmalarla ilgili olarak, Milli Eğitim, Halk Eğitim, Müftülük ve Yerel Gazetelerle de işbirliği yapıla bilinir. Alınan önlemlerin, uyuşturucu tehlikesi geçinceye kadar, düzenli bir şekilde okullarda uygulanması ile, bu konudaki çalışmalardan olumlu sonuçlar elde edileceği kesindir. ( Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER