1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY SEÇİLMİŞİ DEĞİL ATANMIŞI TERCİH ETTİ.

ÇAY SEÇİLMİŞİ DEĞİL ATANMIŞI TERCİH ETTİ.
Bu haber 06 Temmuz 2023 - 10:36 'de eklendi ve 421 views kez görüntülendi.

Başkan Vekilliğine Zeki Bülbül Atandı.

ÇAY SEÇİLMİŞİ DEĞİL ATANMIŞI TERCİH ETTİ.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, halı saha  maçında düşerek kalça kemiğini üç yerinden kırılması sonrası, Adana Şehir Hastanesinde geçirdiği cerrahi operasyon ile,  kırılan üç yere de platin takıldı. Hafta başında taburcu olarak evinde istirahat etmeye başlayan Çay’a, geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor. Öğrenildiğine göre, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaklaşık iki ay süreyle evinde  istirahat ederek, nekahet dönemini  geçirecek

ATAMA

Pozantı Belediye Meclisinin, Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Bugün,  06 Temmuz Perşembe gün saat 14.00’de rutin olduğu üzere, Belediye Meclis Salonun da yapılacak. Gazetemizin 03 Temmuz 2023 Pazartesi günkü sayısında, yer alan  haberimizde, “ Meclisi yasa gereği 1. Başkan Vekili olarak seçilen Rafet Avan’ının yönetmesi gerektiği” Kamuoyuyla paylaşmıştık.

Bu yayınımız sonrası, beklenmedik bir gelişme yaşandı.  Belediye Başkanı Çay, hastanede yattığı sırada, Belediye Başkan Vekilliğine Zeki Bülbül’ü atadığını kendisine illeti. Yanı sıra da, Meclis toplantısını da kendisinin yönetmesi talimatını verdi. Böylece, 1. Başkan Vekili olarak Meclis üyelerinin oyları ile seçilen Rafet Avan devre dışı kaldı.  

ARAŞTIRDIK

Belediye Meclisinin oturumlarını, Başkanın bulunmadığı zamanlarda, genellikle Meclis 1. Başkan Vekilleri yönetir. Bu duruma göre, Bugünkü meclis oturumunu 1. Başkan Vekili olan Rafet Avan’ının yöneteceği  bekleniyordu.   Bizim yaptığımız araştırma da, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın hastanede yattığı sırada,  Belediye Meclis Üyelerinden Zeki Bülbül’ü, Belediyeler Kanun 40. Maddesine göre vekaleten atayarak, meclisin bugünkü oturumunu da  yönetmesini sağladı. İnternet  üzerinden yaptığımız araştırmada, Belediyeler Kanun 40. Maddesinin kapsamının, aynen aşağıdaki şekilde olduğunu gördük:

“Başkan Vekili Madde 40- Belediye başkanı izin, hastalık veya başka bir sebeple görev başında bulunmadığı hâllerde, bu süre içinde kendisine vekâlet etmek üzere, belediye meclisi üyeleri arasından birini başkan vekili olarak görevlendirir. Başkan vekili, başkanın yetkilerine sahiptir. Başkan vekiline, görev süresince başkana ödenen aylık brüt ödeneğin gün hesabı üzerinden ödenek verilir.”

SORDUK?

Başkan Vekilliğine atanan  Zeki Bülbül ile telefonla görüştük. Bize yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Öncelikli olarak Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çay’a, bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisi geçirdiği kaza sonrası, hastanede yattığı sırada bizzat beni arayarak, 10 gün süre ile Başkan Vekili olarak görevlendirildiğimi  söyledi. Beni, bu onura layık  gördüğünden dolayı da, kendisine teşekkür ediyorum. Hizmetleri aksatmadan devam etmeye gayret göstereceğim. Meclisimizin Temmuz Ayı Olağan Toplantısını da Başkan Vekili olarak, yöneteceğim.” Dedi.

 BEKLİYORDUM

Konuyla ilgili olarak bir diğer meclis üyesi ise, Rafet Avan oldu.  Rafet Avan geçtiğimiz aylarda mecliste yapılan oylamada, 1. Başkan Vekili olarak seçilmişti.  Avan, Başkan Çay’ın Başkan Vekilliğine Zeki Bülbül’ün atanması ile ilgili olarak, şunları söyledi:

“Meclis 1. Başkan Vekili olarak, Belediye Meclisinin Temmuz Ayı olağan toplantısını, benim yönetmem gerektiğini düşünüyordum. Gelişmelerle ilgili olarak, Sayın Başkanı aradım. Kendisine ikinci defa geçmiş olsun dileklerimi sunarak, beklentimi de ilettim.  Kendisi cevaben, Belediye Kanunun 40. Maddesi uyarınca Zeki Bülbül’ü, Belediye Başkan Vekilliğine atadığını ve Meclisi de Bülbül’ün yöneteceğini belirtti. Ben de Cevaben takdirin kendisine ait olduğunu ilettim. Konuşmamız bu şekilde sona erdi.” Dedi.       

HABERİN YORUMU

Yukarıda okuduğunuz bölüm, Belediye Başkan Vekilliğinin atanması ile ilgili gelişmeler oldu. Satır aralarında dikkat çeken ise, Zeki Bülbül’ün 10 günlük bir süre için atanmış olduğunu, bizzat kendisi  söyledi. Kaldı ki  40. Maddede süre belirtisi yok. Başkanın neden 10 gün süre koyduğu ise kendi kararı oluyor. Başkan Çay’ın, en az bir ay süre ile görevine gelemeyeceği tıbben sabit. Bu süre zarfında, Başkan Çay’ın 10’ar günlük süreler ile, Başkan Vekillerini atamaya devam edeceği  açıklık kazanmış oluyor.

Buna  göre Başkan Çay, 10 gün sonra bir başka Belediye Meclis Üyesini Başkan Vekili olarak görevlendirecek. Sonraki 10 gün için de büyük bir olasılıkla, bir başka Belediye Meclis Üyesini Başkan Vekili olarak görevlendirecek. Böylece, bir aylık süreyi tamamlamış olacak.  Sağlık nedeni ile, göreve başlayamaması halinde, bu atamaları devam ettirecek.  

Biz, atanacak diğer iki Belediye Meclis Üyesinin kimler olabileceğini, büyük bir olasılıkla tahmin ediyoruz. Diğer Meclis Üyelerinin, olası Belediye Başkan Vekilliği şanslarını etkilememek için, şimdilik bu kararımızı saklı tutuyoruz. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER