1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ŞENOL EROĞLU YENİLGİNİN HEDEFİ OLDU”

“ŞENOL EROĞLU YENİLGİNİN HEDEFİ OLDU”
Bu haber 03 Haziran 2024 - 9:04 'de eklendi ve 190 views kez görüntülendi.

 Danışma Meclisi Toplantısında sesler yükseldi:

 “ŞENOL EROĞLU YENİLGİNİN HEDEFİ OLDU”

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Örgütü, geçtiğimiz hafta içerisinde Danışma Kurulu Meclis Toplantısını, Hüma Hatun Kına Evinde yaptı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, Yazı İşleri Müdürü olarak ben de bu danışma kurulunun davetli konukları arasında idik. Yapılan konuşmaları merakla dinledik. Yorum ve gözlemlerimizi de, siz değerli okurlarımızın takdirine bırakıyor ve gelişmeleri aşağıdaki şekilde paylaşıyoruz.  

BAŞLADI

Toplantı Saat 10.30’da başladı. Salona girdiğimizde hazırlıklar yapılmış idi. Gelen misafirler partililer tarafından karşılanıyordu.  Partililer guruplar halinde farklı masalarda oturuyor, bir taraftan da toplantının başlamasını sabırsızlıkla bekliyorlardı.

ÖZDİŞ VE TÜMER

Salonuna ilk girenler arasında önceki dönem Millet Vekillerinden İbrahim Özdiş, aynı konumdaki  Zülfikar İnönü Tümer oldular.  Her iki siyasiye de  ilgi yoğundu. Özdiş ile Tümer partililer ile sarmaş -dolaş olarak, ayak üstü sohbet ederek hasret giderdiler.

TANBUROĞLU

Danışma Kurulu Toplantısının bir diğer önemli katılımcısı ise, Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu oldu. Tanburoğlu’da, aynı şeklide partililer tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.  Gözler Adana Millet Vekillerini aradı ise de, dördünü de görmek mümkün olamadı. Bu eksiklik de kürsüde eleştiri konusu oldu.

DERS OLDU

Cumhuriyet Halk Partisinin, parti içi sorunlarını görüşmek için düzenlediği Danışma Kurulu Meclis Toplantısının ana teması, kıl payı kaybedilen Pozantı Belediye Başkanlığı ve bu kayıptan  alınacak dersler oldu.   

 HEDEF ŞENOL EROĞLU OLDU

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası toplantıya geçildi. 14 ayrı konuşmacının nerede ise tamamı, az  farkla kaybedilen Pozantı  Belediye Başkanlığındaki hataları  dile getirdiler.  Hedef isim ise, bu toplantıya rahatsızlığından dolayı katılım sağlayamayan ve hastanede tedavi altında olan, CHP İlçe eski başkanı ve Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu oldu.

 BÜTÜNLEŞEMEDİ

Partililer, yüksek perdeden ve öfkeli bir şekilde yaptıkları konuşmalar da, dile getirdikleri ise,  Şenol Eroğlu’nun kendisini seçim ve seçmenle  bütünleştiremediği, sandık görevlilerinden büyük bölümünün, gönüllü partililerden olmayıp sadece maddi beklenti içerisinde olanlardan oluşturulmasının, kayıpların başında yer aldığı belirtildi. Yanı sıra, Adana Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinin vatandaşlara yeteri kadar anlatılamadığı dile getirildi.

 KADIN VE GENÇLİK KOLLARI YOKTU

Bir diğer konu ise,  Pozantı da Kadın Kollarının  hiç görev almayışı,  çalışmalar yapmayışı, Gençlik Kollarının ise seçime günler kala, dayatma ile yapılan bir bayan başkan  atamasına duyulan tepki olduğu, gençlik kollarına  yeteri kadar imkan tanınmadığı,   partililere görev verilmeyerek dışlandığı, bu  sebeplerden dolayı da bütünlük sağlanamadığı ve bütün bunların baş  sorumlusunun ise, Belediye Başkan  Adayı Şenol Eroğlu’nun olduğu, açık ve net ifadelerle ortaya konuldu.

İL BAŞKANI TANBUROĞLU KÜRSÜDE

Bütün bu konuşma ve eleştirileri can kulağı ile dinleyerek not alan ve kürsüye gelen CHP Adana  İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, kısa ve net konuşması ile konuşmacıların yaptığı eleştirileri tek- tek cevapladı.

Onlara haklı olduklarını söyledi.  Ancak ahde -vefaya da saygı duyulmasının da  önemini vurguladı. Başkanlık kaybının sorumlusunun, sadece Şenol Eroğlu olmadığını belirtti.

Bazı partililerin Pozantı da seçimin kazanılmayacağına baştan inandıklarını, bunun da bizzat kendisine  çeşitli şekillerde duyum olarak iletildiğini vurguladı.  Seçimi baştan kaybetme düşüncesi içerisinde olanlarla, sonuca gidilmesinin mümkün olmadığının görüldüğünü ifade etti.  Bütün bu olumsuzluklara karşılık, meclis üyeliklerinde çoğunluğu alarak yerel de iktidar olduklarını, bu sonucun alınmasında da ise tek gerçeğin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olduğunu söyledi. Geriye bakılarak ilerinin görülemeyeceğini vurguladı.

GENEL  SEÇİM

Bütün bunlardan yola çıkılarak, artık genel seçimlere odaklanılması gerektiğini üzerine basa- basa belirtti. Bu genel seçimin sadece Cumhuriyet Halk Partisinin değil, 22 Yıllık Ak Parti iktidarından kurtulmak olacağını vurguladı.

FAHRİ ÇAY’LA DEVAM

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu Cumhuriyet Halk Partisinin Pozantı da mevcut Başkan Fahri Çay ve aynı  yönetimle yoluna devam edeceğini söyledi Kadın Kollarında değişimin şart olduğunu dile getirdi.  Gençlik Kollarında üye sayısının artırılarak, seçim yapılmasının önün açılması gerektiği söyledi.  Partililerden de örgüte mutlaka destek vererek, yeni kayıtların yapılması yolunda çalışmalar yapmalarını istedi. Kendilerinin de İl olarak, bu gayretlere destek vereceklerini belirterek konuşmasını noktaladı.

ZEYDAN KARALAR

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun güven verici bu konuşması, yaptığı yerinde öneriler ve tatlı sert eleştirileri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Pozantı’ya yaptığı hizmetlerin yerelde iktidar olunmasının en büyük etkeni olduğunu söylemesi, katılımcılar tarafından ayakta alkışlanarak büyük takdir gördü.

DEĞİŞİM ŞART

Sonuç olarak ortaya çıkan gerçek ise, Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı Örgütünde değişimin şart olduğunu, mutlaka gençleştirilmesinin yanı sıra, kadınlara büyük önem verilmesi gerektiği, yükselen sesler olarak danışma meclisi kurulu toplantısına damgasını vurdu. 

Pozantı İlçe Meclisi Danışma Kurulu Toplantısı, İlçe Örgütünde bugüne kadar söylenemeyenlerin kapı arkalarında konuşulan konuların açıkça ortaya konulması sonrasında partililer arasında büyük bir rahatlamaya sebep olduğu da gözlendi. (Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER