1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYORUZ

23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYORUZ
Bu haber 22 Nisan 2024 - 9:36 'de eklendi ve 183 views kez görüntülendi.

Türk Ulusunun Egemenliğinin İlan Edildiği Tarih

 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYORUZ

 Yaklaşık beş yıldır, emperyalist devletlerin işgali altında bulunan Ülkemizde, Kurtuluş Savaşının başlaması ile birlikte, Ulus Devlet olmanın önemini çok önceden bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Meclisini açtı. Ülkemizi Ulus Devlet haline getirerek, Kurtuluş Savaşını da genişleterek başlatmış oldu.

ÇOCUKLARA ARMAĞAN   

Şüphesiz ki bir milletin temel taşı çocuklardır. Çocuklara gereken önemin verilmesi, hem kendileri hem de, Ülke ve Dünya geleceği için oldukça önemlidir.

Bu durumun farkında olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920 tarihinde, Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açtı. Türk Halkının Egemenliğinin İlan etti. Bu tarihten tam 4 yıl sonra ise, 23 Nisan 1924 tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günün bayram olarak kutlanmasını sağladı.

Bu tarihten tam 5 yıl sonra da, 23 Nisan 1929 tarihinde ise, bugünü çocuklara bayram armağan etti.  O tarihten sonra da, 23 Nisan her yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Bu önemli gün dolayısıyla da  Atatürk, çocuklarda hitaben aşağıdaki konuşmayı yaptı:

Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir.”  Dedi.

TÖRENLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yıldönümü, Pozantı da da tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak.  22 Nisan 2024 Pazartesi gün, çocuklar Pozantı protokolünün makamlarına oturarak, kısa bir süre için ilçeyi temsilen yönetecekler.

 23 Nisan 2024 Salı Sabahı ise protokol, Atatürk Anıtına, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası çelenk koyacak . Atatürk Kültür Merkezi önünde devam edecek etkinliklerde ise,  protokol tarafından çocukların ve halkın bayramı kutlanacak.

İLK ÇELENK

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden Pozantı Belediye Başkanlığına seçilen Ali Avan’da, bu Ulusal gün dolayısıyla ilk resmi törende, ilk çelengini Atatürk Anıtına koyacak.  Devam edecek olan  etkinliklerde ise, çocukların ve Pozantı Halkının da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da resmi olarak  kutlayacak.  ( Haber: YATKIN YEŞİLYURT)

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER