1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

23 NİSAN’DA ATATÜRK’LE ŞAHLANDIK

23 NİSAN’DA ATATÜRK’LE ŞAHLANDIK
Bu haber 25 Nisan 2022 - 12:02 'de eklendi ve 493 views kez görüntülendi.

Minik Öğrenciler “ATA”nın Emanetine Sahip Çıkıyorlar.

23 NİSAN’DA ATATÜRK’LE ŞAHLANDIK

Yıl 23 Nisan 1920 günlerden Cuma. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir heyecan içerisinde güne başladı. Ankara da, büyük bir coşku ve hareket içerisinde idi. Civar köylerden de  kafileler halinde insanlar Ankara’ya akın ediyordu.

23 Nisan 1920. Türkiye Milli Tarihinin, başlangıcı ve bir dönüm noktası olarak, tarihteki yerini alıyordu.  Atatürk ve beraberindeki heyet, 23 Nisan 1920 Cuma gün, meclis önünde toplanan  vatandaşlar ve Millet Vekilleri ile birlikte, önce “HACI BAYRAM CAMİSİNDE, CUMA NAMAZINI KILDILAR” Devamında da “MECLİSE”  gelerek, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını yaptılar.  Böylece, bir Milletin kaderi 102 yıl önce 23 Nisan 1920’de değişti.

Milletin İradesi ve Ulusun Egemenliği, tüm dünyaya ilan edildi. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü, sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya “ÇOCUKLARINA BAYRAM” olarak hediye etti.

Aradan geçen 102 yıl boyunca da, her yıl artan coşku ile, 23 NİSAN kutlanamaya devam ediliyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihi günün geleceği ile ilgili olarak da, aşağıdaki önemli mesajlar verdi:

GELECEK ÇOCUKLARIN

“Egemenlik Ulusundur. Türkiye Büyük Millet Meclisi en büyük makamdır.  Özgürlüğünde, Eşitliğinde, Adaletinde, Dayanağı Ulusal Egemenliktir. Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Egemen olmayan, boyun eğmek zorunda kalır. Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin, ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”

POZANTI

Bu onurlu günün yıl dönümü, Pozantı’da da coşkulu etkinliklerle kutlandı. 22 Nisan 2022 Cuma gün, protokol makamlarını minik öğrenciler, sembolik olarak temsil ettiler. 23 Nisan 2022 Cumartesi gün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız beraberinde, Atatürk İlkokulu Öğretmenlerinden Eylem- Mesut Özer çifti ile birlikte, Atatürk Anıtına Çelenk koydu. Saygı Duruşu sonrası, İstiklal Marşı okundu. Buradaki ve sonrasında devam eden törene, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile, öğrenciler ve vatandaşlar da, katıldılar. Törene Saat 10.00’dan itibaren, Atatürk Kültür Merkezi önünde devam edildi.  Buradaki etkinliklere,  Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhuriyet Savcısı İsmail Şivka ve diğer protokol mensuplarının yanı sıra, minik öğrencilerin velilerinin yanı sıra, kalabalık bir vatandaş topluluğu da katıldı.  

 Burada da, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız anlamlı ve takdir toplayan bir konuşma yaptı. Sonrasında, minik öğrencilerin etkinliklerine geçildi.  Tören, başladığı gibi büyük bir coşku ve heyecan içeresinde sona erdi. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, aynı gün akşam Atatürk Kültür Merkezinde Mübarek Ramazan Ayını da kapsayan, duygusal bir programla vatandaşları buluşturdu.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER