1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

400 KÖPEK MUAMMASI!

400 KÖPEK MUAMMASI!
Bu haber 25 Temmuz 2022 - 10:13 'de eklendi ve 669 views kez görüntülendi.

 İtlaf mı Edildi? Yoksa İftira mı Ediliyor?

400 KÖPEK MUAMMASI

Başı boş köpek sorunu, sadece Pozantı ve Akçatekir’de değil, Büyükşehirler ağırlıklı olmak üzere, tüm yerleşim merkezlerinde, hala çözüme kavuşmayan önemli meselelerin başında yer alıyor.

Yayla sezonun da yazlıkçıların, çocuklarının ısrarı ile gelirken beraberlerinde getirdikleri köpekler,  yaz sezonu bitiminde başı -boş olarak doğaya salıverilmekte ve bunlar  yeterli yiyecek bulamadıkları içinde, saldırgan hale gelerek,  zaman- zaman insanlara da  zarar vermektedirler.  

Adana Büyükşehir Belediyesinin, önceki dönemden başlattığı hayvan barınaklarının yapılarak, başı- boş köpeklerin önce kısırlaştırılması ve bu barınaklarda gerekli tedaviler yapıldıktan sonra, tekrar doğaya salıverilmeleri ise,  sorunun çözümleyicisi olmamaktadır. Başı -boş köpek sorunun en fazla olduğu yerlerden birisi Akçatekir ve Pozantı’dır.

Geçtiğimiz haftalar da, neden nereden ve nasıl kaynaklandığını bilemediğimiz  başı -boş köpeklerle ilgili bir gelişme,  önce sosyal medyada başladı. Kısa sürede büyük paylaşımlara ulaştı.  Pozantı ve Akçatekir’de,  400 köpeğin itlaf edildiğine ilişkin iddiaların hedefine, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay oturtularak, sosyal medyada hayvan severlerin hedefi haline getirildi.

GELİŞMELER

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonundan bir heyet bu köpeklerle ilgili olarak,  Pozantı’ya geldi. Pozantı Cumhuriyet Savcılığına giderek, suç duyurusunda bulunarak, aşağıdaki açıklamayı yaptılar:  

“Hayvan Hakları Komisyon Koordinatörü ve Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Çağla Çınar Sevimli, ilçeye gelerek, 400 köpeğin akıbetinin araştırılması, hayvanların can güvenliğinin sağlanması, söz konusu olayı gerçekleştiren kişi/kişilerin tespit edilmesi, eylemlerine uyan yasa maddeleri uyarınca, şüphe/şüpheliler hakkında gerekli işlemlerin yapılarak cezalandırılması için, kamu davası açılması talebi ile, Pozantı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Ayrıca Pozantı Emniyet Müdürlüğü’ne de giderek, konuya ilişkin detaylı araştırma yapılmasına yardımcı olacak bilgiler paylaşıldı.”

Çay’dan Suç Duyurusu

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sokak hayvanlarının katledilmesi iddiası ve Akçatekir Yaylasındaki 400 adet köpeğin yok edilmesi iddialarına ilişkin, sosyal medyada linç girişiminde bulunulmasına sebep olan, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.   Belediye Basın Bürosu aracılığı ile, aşağıdaki açıklamayı yaptı:

YARGIYA TAŞINDI

“Sosyal medya üzerinden örgütlenerek hiç bir delil ve belge yok iken kışkırtıcı ve suçlayıcı ithamlarda bulunarak çağrı yapan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay hakkında asılsız paylaşımlarda bulunmasına karşı Pozantı Belediyesi tarafından deliller ile birlikte cevap verilmesine rağmen, ısrarlı ve kasıtlı bir şekilde paylaşımlarına devam eden Meşrutiyet Mahallesi, Atatürk Bulvarı No: 105/611 Kızılay/Çankaya/ANKARA adresinde ikamet eden “pawguard” adlı instagram kullanıcı ismini kullanan Erkin ERDOĞDU hakkında 14.07.2022 Perşembe tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Facebook hesabı üzerinden yaptığı haksız ve hukuksuz açıklamaları açıkça bir itham, iftira ve devlet yönetimini tahrik ile ilgili de Reşatbey Mah, 62025 Sok Yeğenağa Apt. 01120 Seyhan/Adana adresinde bulunan (Haykonfed) Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık hakkında, 19.07.2022 Salı tarihinde Avukat Necmettin Şen tarafından, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BASIN AÇIKLAMASI

Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Nesrin Çıtırık,  22 Temmuz 2022 Cuma Gün Saat 11.00’de ,Adana Büyükşehir Belediyesi Önünde bir basın açıklaması yaptı. Özetle,  ağırlıklı olarak Pozantı ile ilgili iddiaların yer aldığı, açıklamalarda bulundu:  

“Bugüne kadar Adana Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları konusunda duyarlı ve çözüme yönelik  çalışmalar yapmadığı için, Adana Merkezi Ve İlçelerinde, sokak hayvanı nüfusunda Patlama yaşanmış, vatandaşlar gece yarıları sokağa çıkamayacak durumda kalmıştır.

Hayvanların ve insanların mağduriyetinin müsebbibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dır. Son 20 yıl içerisinde, ilk kez sokak hayvanı popülasyonu bu kadar üst seviyelere çıkmış ve sokak hayvanları ile ilgili, en alt düzeyde hesap verilmiştir. Pozantı İlçesi ve diğer ilçelerle  ilgili  olarak, belediye başkanını defalarca uyarmamıza ve görüşlerimizi iletmemize rağmen, Sayın Karalar sivil toplum kuruluşları ve hayvan severlerin görüşlerini dikkate almayarak, bir anlamda Pozantı da yapılan katliama davetiye çıkarmıştır.”

KARALAR’DA KATILDI

Basın açıklamasının başlamasına dakikalar kala, hayvanseverlerin yanına gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, basın açıklamasının yerinin yanlış seçildiğini ifade etti.

Hayvanseverlerin suçlamalarının yersiz olduğunu belirten Başkan Karalar, köpeklerin kısırlaştırılmasına ilçe belediyelerinin de, katkı koyması gerektiğini ifade etti. Pozantı’da kaybolan 400 candan, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir alakasının olmadığını iddia eden Başkan Zeydan Karalar, “Büyükşehir’in hiçbir suçunun olmadığı bir meselede, arkadaşların burada mübayiş yapmaları aslında demokratik hakları. Bir şey demiyorum. Konuşarak çözüm üretemezsiniz” dedi.

Pozantı’daki barınağı kendilerinin açtığına dikkat çeken Başkan Karalar’ın konuşması, sık -sık hayvanseverler tarafından kesildi. Bazı hayvanseverlerin Başkan Karalar’a destek verdiği, diğerleri ile tartışmaya girdiği de, gözlemlendi.

 DİKKAT ÇEKEN AYRINTILAR

400 köpeğin Pozantı da itlafı konusu, son derece düşündürücü olup, bazı sorulara da cevap aranmaktadır. Sosyal Medyaya yansıyan itlaf iddialarında ve Nesrin Çıtırk’ın açıklamasında, 400 köpeğin, nasıl ve hangi şartlarda ve kimlerce  itlaf edildiğine bir açıklık getirilmemiştir.

Kaldı ki Pozantı Belediyesi, bu kadar çok köpeği itlaf edebilecek ne elamana nede teknik donanıma sahip değildir. Yanı sıra,  itlafı gören veya  şahit olan vatandaşlar varmı dır? Yok mudur? O da bilinmiyor?   Yine merak edilenler arasında itlafı iddia edilen 400 köpek nereye nasıl ve kimler tarafından gömüldü? Ve oraya  nasıl götürüldü?

Yukarıdaki sorulara,  cevap bulunmaması ve köpeklerin toplu olarak katledilerek gömüldüğü  iddia edilen yerin ortaya çıkarılmaması da, iddiaları gerçeğe dönüştüremeyecektir.  

Ancak dikkat çeken bir önemli konu ise, Pozantı ve Akçatekir’de  başı -boş köpek sayısının çok fazla azaldığı da, gözle görülür bir şekilde hissedilmekte olup, bu konu kamuoyunda da,  konuşulmaktadır. ( Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER