1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

5 AĞUSTOS 1920’NİN 101. YILDÖNÜMÜNÜ HEYECAN VE GURURLA KUTLADIK.

5 AĞUSTOS 1920’NİN 101. YILDÖNÜMÜNÜ HEYECAN VE GURURLA KUTLADIK.
Bu haber 09 Ağustos 2021 - 10:03 'de eklendi ve 678 views kez görüntülendi.

Giderek Önemi Daha da Artıyor

5 AĞUSTOS 1920’NİN 101.YILDÖNÜMÜNÜ HEYECAN VE GURURLA KUTLADIK.  

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920’den sonra, Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı olarak, 5 Ağustos 1920’de Pozantı’ya ilk gelişinin,  101. Yıl dönümü, pandemi salgını ve orman yangınlarının üzüntüsü içerisinde, sadece resmi törenlerle kutlandı.

Pozantı’nın, bu gurur günün 100. Yıl Dönümü, geçen yıl büyük etkinliklerle kutlanmıştı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, yoğun gayretleri ve günler öncesinden yaptığı hazırlıklar sonrasında, İkinci defa olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa  Şentop 5 Ağustos 1920’nin, 100. Yıl Dönümü kutlama törenlerine katılarak, Pozantı’yı onurlandırması,  Ülke genelinde uzun süre konuşulmuş idi.

Pozantı’ya bu onuru, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal yayınları ile, Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Merhum Tahsin Güler, maddi ve manevi katkılarıyla, 5 Ağustos 1920’nin yıl dönümleri, 2003 yılından itibaren Yerel Milli bazda, kutlanmaya başlanmıştı.  

TÖRENLER

Bu yıl, sadece resmi törenlerle 101. Yıl Dönümünü kutladığımız, 5 Ağustos 2021’deki tek değişiklik, tören alanında oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesinin, yapımını sürdürmekte olduğu, Atatürk Anıtı ve çevre restorasyonunun, bitmemesi nedeni ile çelenk koyma töreni, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde bulunan, Atatürk Büstü önünde yapıldı.

Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman ve Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sırasıyla Atatürk Büstüne çelenklerini koyduktan sonra, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ifa edildi.

KATILANLAR

Törenlere, Cumhuriyet Savcısı İsmail Şivka, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Başkomiser Deniz Ünsal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve Pozantı halkı katıldı.

Sabah 09.30’da, Atatürk Büstüne çelenk sunumu ile başlayan tören, daha sonra istasyon meydanında, trenle temsili olarak Atatürk’ü karşılama töreni ile, devam etti. Pozantı esnaflarından, Celal Çetin ve Nejat Arıkan adlı vatandaşlar, Atatürk’ü ve Mareşal Fevzi Çakmak’ı, temsili olarak canlandırdılar. Daha sonra, Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman ve Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından, Pozantı Kongresi Rölyefine birer buket çiçek sunumu yapıldı.

Törenin son bölümüne ise, Belediye Aile Çay Bahçesi içerisine de devam edildi. Burada yapılan törende Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 101 yıl önce Pozantı Kongresinde yapmış olduğu konuşma, tören sunucusu tarafından bir kez daha okundu.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM

Günün anlam ve önemine binaen, Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman, bir konuşma yaparak şunları söyledi:  

“Pozantı Kongresinin 101. Yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere; Milli Mücadelenin Aziz Kahramanlarını, Gazilerini ve Şehitlerini Rahmetle ve Minnetle yad ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.

 İstikbal ve istiklal davasında büyük başarıların elde edilmesinde; Anadolu’nun düşman işgalinden kurtarılmasında Pozantı ve Pozantılı ecdadımız, çok önemli bir yere sahiptir. Anadolu toprakları peyder – pey işgal edilmeye başladığında, ilk günden itibaren Milletimiz Mustafa Kemal Paşa’nın Önderliğinde, işgallere karşı tepkisini göstermiş, direnişlere başlamıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında yapılan Erzurum, Sivas ve Pozantı gibi kongreler, milletimizin makûs talihini yenmesinde, kendine vurulmaya çalışılan zincirleri kırmasında, büyük önem arz etmektedir.

5 Ağustos 1920 tarihinde gerçekleştirilen Pozantı Kongresi; başta Adana ve güney bölgemiz olmak üzere, memleketin düşman işgalinden kurtuluşunda, adeta lokomotif görevi üstlenmiştir.

Bütün Çukurova ve çevresi, burada alınan önemli ve etkili kararlar neticesinde, işgalden kurtarılmıştır. Dört bir yandan, Türk Milletinin toprak bütünlüğüne saldıran düşman kuvvetleri, Pozantı’da Milletimizin Kahramanlığını ve fedakârlığını görmüştür. Şerefini ve İstikbalini koruma uğrundaki, bütün kahramanlık duygularını, şanlı ecdadından alan Milletimizin ve Kahraman Pozantılı hemşerilerimizin, her zaman milli tarihimize yeni şanlı sayfalar ekleyeceğine itimadımız tamdır. Pozantı Kongresi ve önemi, yeni nesillere büyük ve önemli bir miras olarak kalacak olup, bütün Adana ve Pozantı için gurur, sevinç ve övünç kaynağı olmaya devam edecektir.” Dedi

İPTAL  EDİLDİ

5 Ağustos törenlerinin, akşamki bölümünde verilecek konser ise, Saat  18.00 Suların Belediye Başkanı Mustafa Çay, bizzat belediye hoparlöründen yaptığı konuşma ile, orman yangınlarının yurt genelinde yarattığı üzüntü dolayısıyla, iptal edildiğini duyurdu. ( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER