1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“AKÇATEKİR NEDEN PARKE TAŞI PROĞRAMINDA YOK”

“AKÇATEKİR NEDEN PARKE TAŞI PROĞRAMINDA YOK”
Bu haber 24 Mayıs 2021 - 8:43 'de eklendi ve 623 views kez görüntülendi.

Meclis Üyesi Sarısalan’dan Başkan Çay’a Soru?

“AKÇATEKİR NEDEN PARKE TAŞI PROĞRAMINDA YOK”

Pozantı Belediye Meclisinin, Mayıs Ayı olağan toplantısı, kapanma nedeni ile banko kupon gecikmeli olarak, 20 Mayıs 2021 Perşembe gün yapıldı.

Az gündem maddeli bu toplantı da Başkan Çay’ın, Boğaz Mahalleri ağırlıklı olmak üzere, kilitli parke taşı döşenmesi için, istediği 1 Milyon 250 TL’lik borçlanma yetkisi görüşmeleri sırasında, hareketlilik yaşandı.

SAKİN BAŞLADI

Meclis toplantısı sakin başladı. Başkan Çay, her zaman yaptığı açış konuşmasına, bu defa basını atlayarak başladı.

Rafet Avan’nın, mazeretli olarak katılmayışı oylandı. Diğer meclis üyelerinin, tamamı ise hazır bulundu. Çay, Filistin’e yapılan İsrail saldırısı ile ilgili olarak, hazırladığı ortak bildirinin, meclis üyelerince de imzalanarak, gündem maddelerine alınmasını önerdi.  Ve  Meclis üyelerince de, oy birliği ile kabul edildi. Böylece,  gündem sonrası okunan bildiri ile de, saldırı kınandı.  

RUTİN AÇIKLAMA

Beş maddelik gündem görüşülmesi öncesi, Başkan Çay Nisan Ayında yaptığı çalışmaları,  meclis üyeleri ile paylaştı. Özetle şunları söyledi:

“Akçatekir Yaşam Parkında, işyerleri tamamlanarak, ihaleye hazır hale getirildi. Bungolov Evler bitmek üzere. Resepsiyon binasının da, yapımı ile birlikte, bu  konaklama tesisimiz hizmete hazır hale gelmiş olacaktır.  

Butik Oteldeki,  her türlü  çağdaş yaşam alanları bitirildi. Bu tesiste yer alan,  aile  saunalarının yanı sıra, Türk hamamı ile bir resepsiyon binası da tamamlanıyor. Çevre düzenlemesi sonrası, bütün iç donanımı da tamamlanmak üzere.  Butik otelin önü ve çevresi, parke taşı döşenerek düzenlendi. Bir diğer sosyal tesisimiz olacak olan, Zafer Mahallesindeki, kına evi de, kısa bir süre sonra hizmete girecektir.”

KOKUDAN GELMİYORLAR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın açıklamaları arasında, dikkat çeken bir başka konu ise, Hal Binası ile ilgili oldu. Bu konuda da, şunları söyledi:

“Hal Binası birinci katında bulunan ve kadınların yıllardır aerobik yaptığı salona, bayanlar  artık gelmek istemiyor.

 Nedeni ise, buradaki kasaplardan yayılan, kokunun verdiği rahatsızlıktır. Bunun çözümünü ise buradaki salonu, Zafer Mahallesin de aylık 800 TL ile kiraladığımız, yeni yere taşımakla bulduk. Ve bir süre sonra da, bayanlar burada daha hijyenik şartlar içerisinde, sportif faaliyetlerini devam ettireceklerdir” dedi.

HOŞ OLMAYACAK

Başkan Çay bu kararı ile, bayanların aerobik salon sorununu çözerken, burada kiracı olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan, diğer iş yerlerinde çalışanların, yayılmaya devam etmekte  olan pis kokuların yayın sıra, hijyen ve temizlikten yoksun bir ortam içerisinde, nasıl çalışacakları konusuna ise, bir açıklık getirmedi.

Yayla sezonun başlaması dolayısıyla da, dışarıdan Pozantı’ya gelenlerin, sıkça uğradıkları hal binasında, başta tuvaletler olmak üzere, devam etmekte olan, görüntü ve koku kirliliği, Pozantı Belediyesi açısından hoş olmayacağı gibi, eleştiriye de  açık hale gelecektir.   

GIDA PAKETİ

Başkan Çay Ramazan ayı dolayısıyla, belediye imkanlarıyla,250 paket gıda kolisinin yanı sıra,  Adana’dan bir işadamının da, 50 kolilik gıda paketi   desteği ile, toplam 300 gıda kolisinin, belediye temizlik  hizmetlerinde çalışanlar ihtiyaç sahipleri  başta olmak üzere, 300 aileye, reklam yapılmadan  dağıtıldığını belirtti.

YOLLAR

Başkan Çay’ın yaptığı açıklamalar arasında, Boğaz Mahaller ağırlıklı sokaklara kilitli parke taşı döşenmesi için, meclis üyelerinin onayını isteyeceği, 1.250 BİN TL’lik borçlanma ile ilgili olarak, şunları söyledi:

“Başta Boğaz Mahalleri olmak üzere, Pozantı’nın tüm mahallerinin, Akçatekir haricinde ara sokaklarını, toprak yol kalmayacak şekilde, kilitli parke taşı ile döşeyeceğiz. Onay vermeniz halinde, alınan bu kredinin tüm ihalelerini, İller Bankası yapacaktır. Yapıtaş Konaklarının  yolunu ise, Yüreğir Belediyesi  sıcak asfaltla kaplayacaktır” dedi.  

GERGİNLİK

Başkan Çay’ın bu açıklaması sonrasında söz alan, Akçatekir’in CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Sarıaslan, şunları söyledi:

“Sayın Başkan. Kilitli parke döşenmesi açıklamanızda, Akçatekir’i göz ardı etmenizi, Akçatekir halkı gibi, üzüntü ile karşılıyorum. Bir diğer üzüntüm ise, Yaşam Parkında Akçatekir esnafını göz ardı eden, yapılaşmadır. Buranın esnafı yıllardan beri, geçimini yaylacılardan kazanmaktadır. Sizin oraya yapmış olduğunuz, restoran ve dükkanlar, Akçatekir esnafını  olumsuz olarak etkileyecektir.” dedi.

Çay, Ahmet Sarıaslan’nın konuşmasına, zaman -zaman sesini de yükselterek müdahale ederek şunları söyledi:

“Akçatekir, yolu en fazla olan yerleşim yerlerinden biridir. Ben, bunun tamamını yapamam. Geçtiğimiz yıllarda, Akçatekir Halkının da desteği ile, 23 sokağa kilitli parkı taşı döşedik. Köylerden, belediyeye bir kuruşluk gelir yok.  Bu hizmetlerin nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Önceki yıllarda, burası belediyelik idi. O zamanlar yapılmayan yolları, ben şimdi nasıl yapacam. Beni daha fazla konuşturma. Geçmişte, kimin ne yaptığını çok iyi biliyorum. Bazı konuları açıklarsam, birilerinin sokağa çıkacak hali kalmaz” şeklinde konuşarak, geçmişteki bazı siyasetçilerinde, ismini zikrederek iddia ve ithamlar da bulundu.

ŞAŞKINLIKLA DİNLEDİ

Meclis Üyesi CHP’li  Sarıaslan, Çay’ın bu konuşmasını hayretler içerisinde ve şaşkınla dinledi. Yaptığı cevabi konuşmada, Başkan Çay’ı sükûnete davet etti. Yaptığı iddia ve ithamların, kendilerini bağlayan bir yanı bulunmadığını, biraz da sert bir ifade ile, yüksek sesle dilendirdi.

ŞARTLI EVET

Bu madde ile ilgili olarak konuşan, bir başka meclis üyesi ise, CHP’li Bekir Gumru oldu. ve şunları söyledi:

“Baştan söylüyorum. Ben bu borçlanma yetkisine, şartlı oy kullanacağım. Nedeni ise, siz daha öncede greyder için borçlanma talep etmiştiniz. Ancak yerine getirmediniz. Yine dile getireceğim bir konu ise, kilitli parke taşı  döşenmesi için, borçlanma yetkisi alma yerine, önceki Belediye Başkanı Yılmaz  Doğan’dan kalan kitli parke taşı tesisini, faal hale getirmenizdir. Siz, zaten tasarruf belediyeciliği anlayışına sahip olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu yolla da, tasarruf sağlanabilirdi. Bir başka eleştirim ise, sanal ortamınızdan paylaştığınız Adana Kız Futbol Takımına yaptığınız, 5 BİN TL’lik  maddi katkıdır. Kesenizden mi yaptınız, yoksa belediyenin kasasından mı verdiniz. Şeklinde konuştu:

HURDAYA SATILDI.

Başkan Çay, Bekir Gumru’nun sorularını aşağıdaki şekildi cevapladı:

“ Öncelikli olarak, yanlış biliyorsunuz. Önceki borçlanma yetkisi ile, makam aracı alacaktım almadım. Belediye ye, çeşitli hizmet araçları kazandırdım.   Yılmaz Doğan’dan kalan, kilitli parke taşı ünitesi, verimli değildi. Yollara döşenen parkeler, hemen dağılıyordu. Zaten buranın kumu da, parke yapmaya müsait değildi.

Bu atıl tesis, hurda fiyatına satıldı. Yerine de çöp transfer istasyonu kuruldu. Kız Futbol Takımına da, 5 Bin Tl’yi  Belediye kasasından verdim.  Kız Futbol Takımı da, Pozantı Belediyesinin  reklamını da formalarına taktılar.  Toplantı, daha sonra Pozantı’nın Kurutuluşunun 101 .Yıl dönümü törenin programının açıklanması ve daveti ile  sona erdi.  ( Haber: Tamer Ünal)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER