1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

AKDUMAN’ DAN YENİ TEDBİRLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

AKDUMAN’ DAN YENİ TEDBİRLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Bu haber 11 Mart 2021 - 14:01 'de eklendi ve 782 views kez görüntülendi.

Pozantı Kaymakamı Çalışmalarını sürdürüyor.

AKDUMAN’ DAN YENİ TEDBİRLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman, kısıtlamalar süresince sürdürdüğü  ve zaman- zaman da belediye hoparlörü aracılığı ile, alınan ve alınacak tedbirleri, kamuoyuyla paylaştı. Yasaklarla ilgili olarak, ikazlar da bulundu. Yanı sıra da, devamlı olarak yerinde  yaptığı incelemelerle de, Pozantı Halkının yanında olmayı devam ettirdi.

KISITALAMALAR  KALKTI

Kaymakam Emrah Akduman, yurt genelinde olduğu gibi Pozantı da da, kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte, pandemi süresi boyunca aldığı tedbirleri,  esnekleştirilmiş hali ile uygulamayı devam ettiriyor. Bu konuda, Kaymakamlık sitesinde yaptığı paylaşımda,  alınan ve devam ettirilmesi gereken tedbirlerle ilgili olarak, şu görüşlere yer verdi:

UYGULAMALAR:

“ Covid 19 salgın hastalığı bakımından, ilimiz orta risk grubundadır.

 Sokağa çıkma kısıtlaması, (hafta sonu dahil) 21.00-05.00 saatleri arasında, uygulanacaktır. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlarımız için, footballofficialscamp.com sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmıştır. Ayrıca, bu vatandaşlarımız toplu ulaşım araçlarını da, kullanabilecektir.

İŞLETMELER

Yeni, kontrollü normalleşme sürecinde, yeme -içme yerlerinin çalışma usulü ise şöyledir:

“Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastahane, çay bahçesi gibi, yeme -içme yerleri %50 kapasite ile, 07.00 – 19.00 saatleri arasında, müşteri alabileceklerdir. Bu işletmeler, 19.00- 21.00 saatleri arasında, paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00 – 24.00 saatleri arasında, sadece paket servis şeklinde, çalışabileceklerdir. HES kodu kontrol edilmeksizin, müşteri kabul edilmeyecektir. Bu işletmeler, ayrıca Sağlık Bakanlığınca Yayımlanan Salgın Çalışma Rehberinde (https://covid19.saglik.gov.tr/…/covid…) belirtilen tedbirlere, uyacaklardır.

SALONLAR

Yeni Kontrollü, normalleşme sürecinde nikah merasimleri, orta risk grubunda olan ilimizde, nikah merasimi ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, 1 saati geçmeyecek şekilde, en fazla 100 kişi ile yapılabilecektir. Nikah veya düğün salonu işletmecilerince, kişi başına minimum 8m² alan ayrılacaktır. Nikah veya düğün salonlarında, ayrıca Sağlık Bakanlığınca yayımlanan,  Salgın Çalışma Rehberindeki (https://covid19.saglik.gov.tr/…/covid…) diğer tedbirlere de uyulacaktır. Nikah veya, düğün salonu işletmecileri, müşterilerinin kişisel verilerine yer vermeksizin hangi günde, hangi saat aralıklarında organizasyon yapılacağını, en az 3 gün önceden e- Devlet kapısından, İçişleri Bakanlığı e- başvuru sistemi üzerinden, ya da elden dilekçe ile, Kaymakamlığımıza bildireceklerdir.

TESİSLER

Yeni kontrollü normalleşme sürecinde, Spor Tesislerinin çalışma usulü halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler, 09.00-19.00 saatleri arasında, çalışabileceklerdir. Spor tesislerine girişlerde, HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Spor tesislerine seyirci, refakatçi, misafir alınmayacaktır.”  (Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER