1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ALİ AVAN İKİNCİ DEFA SANDIKTAN YİNE BAŞKAN ÇIKTI.

ALİ AVAN İKİNCİ DEFA SANDIKTAN YİNE BAŞKAN ÇIKTI.
Bu haber 03 Nisan 2024 - 16:33 'de eklendi ve 313 views kez görüntülendi.

CHP’nin İlçe Seçim Kuruluna Yaptığı İtiraz Sonucu Değiştirmedi.

ALİ AVAN İKİNCİ DEFA SANDIKTAN YİNE BAŞKAN ÇIKTI.

Milyonlarca seçmenin sandık başına gittiği, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde, tüm Türkiye de Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinin belli olmasına karşılık, Pozantı seçim sonuçlarının en geç alındığı  yerler arasında oldu.

İTİRAZ

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin Pozantı’daki gayri resmi sonuçları, aynı gün saat 21.00 sularında kesin olmamakla birlikte belli oldu.

Cumhur İttifakının Pozantı Belediye Başkan Adayı Ali Avan  gayri resmi ilk  belirlemelere göre, 5.067 oyla Belediye Başkanlığını kazandı. CHP Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu ise, 4982 oy alabildi. 660 civarında da mükerrer oy çıktı. Bu sonuç üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü, hemen İlçe Seçim Kurulana başvuru yaparak, itiraz da bulundu. Verilen itiraz dilekçesin de Belediye Başkanlığı, Meclis Üyelikleri ve mükerrer oyların, yeniden  sayılmasını istedi.

DİĞER PARTİLER

Cumhuriyet Halk Partisinin bu itirazı üzerine, seçime katılan  diğer siyasi partilerden  SP, İyi Parti, Deva ve YRP’de İlçe seçim Kuruluna verdikleri itiraz dilekçelerinde de tüm oyların yeniden sayılması veya seçime gidilmesi yönünde oldu.

GELİŞMELER

Pozantı CHP Örgütü 02 Nisan 2024 Salı gün Pozantı’ya gelen Adana Millet Vekillerinden Orhan Sümer İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu ve Avukatları eşliğinde bu defa ilçe Seçim Kurulana bir dilekçe daha vererek 31 Mart 2024 seçimlerinin şaibeli olduğu gerekçesi ile,   tekrarlanması talebinde bulundular.

GÖRÜŞMELER

 Pozantı İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve üyeleri 03 Nisan 2024 Çarşamba gün sabah  saat 10.00’da tekrar toplandılar. Yapılan görüşmelerde seçimin tekrarlanması talebi ret edildi.  Aynı şekilde meclis üyelikleri oylarının yeniden sayılması de ret olundu sadece mükerrer oyların ve başkanlık oylarının yeniden sayılması kararı alındı.

BEKLEYİŞ

Cumhur İttifakı  Belediye Başkan Adayı Ali Avan ve Meclis Üye Adayları, MHP ve Ak Partililer ile  Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu Belediye Meclis Üyesi Adayları ve partililer ayrı ayrı Hükümet Konacı karşısında toplanarak sayım sonuçlarını beklediler. Bu süre zarfında ufak tartışmalar oldu ise de her iki partililer müdehalesi ile olayların büyümesi önlendi.    

OY SAYIMI

03 Nisan 2024 Çarşamba gün Sabah Saat  10.00’da başlayan ve yeniden oy sayımında, öncelikli olarak mükerrer oyların sayılması kararı alındı. Yapılan inceleme sonucu, mükerrer oylardan  12’si Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ali Avan lehine çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu’nu ise 7 oy daha çıktı.

Bu sonuçlar üzerine, İlçe seçim Kurulu Belediye Meclis Üyelikleri için yeniden bir oy sayımına gerek görmedi. Mükerrer oyların sayımından çıkan oyların, her iki adayın önceki almış oldukları oylara eklenmesine karar verdi.

Böylece ikinci sayımda Cumhur İttifakı Adayı Ali Avan’nın önceki almış aldığı oyların üzerine, 12 oy daha eklenmesi ile oyu, 5092  yükseldi. Bu sonuçta, Ali Avan’ı ikinci defa yine Pozantı Belediye Başkanlığına taşıdı.  CHP Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu ise 4982 oy aldı. Ancak bu sonuç seçimi kazanmasına yetmedi.  Böylece, Ali Avan 110 farkıyla Pozantı Belediye Başkanlığını kazanmış oldu.    

MECLİS ÜYELİKLERİ

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde, Pozantı siyasetinde  bir ilk gerçekleşti.   Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakından Ali Avan  kazanmasına rağmen 15 Üyeli Meclis Üyeliklerini ise, sadece 6’sını alabildi. Başkanlık seçimini kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi ise sürpriz bir sonuçla 8 Belediye Meclis Üyeliğini alarak, bir rekor kırdı. Bu  sonuçta CHP açısından Pozantı  siyasetinde bir ilk oldu. YRP ise 1 Meclis üyeliği ile yetindi.

İKİNCİ İTİRAZ

 Oy sayımının sonuçlanması sonrası, Pozantı İlçe Seçim Kurulu Başkanı, bu sonuçları  bir tutanakla  birlikte, İl Seçim Kuruluna göndereceklerini belirtti.   Cumhuriyet Halk Partisinin bu sonuca da, İl Seçim Kurulu bazında  itiraz edeceği şeklinde  duyumlar aldığını ifade etti.  Başkanlık ve Meclis Üyelikleri Mazbatalarının ise, büyük bir ihtimalle İl Seçim Kurulu kararından sonra verileceğini de ifade etti.

HAK YERİNİ BULDU.

CHP’nin itirazının ilçe seçim kurulu tarafından  yapılan sayım sonrası,  sandıktan ikinci defa yine Cumhur İttifakının Belediye Başkanı olarak çıkan Ali Avan sonuçların belli olması sonrası, Belediye Çay Bahçesi önünde bir teşekkür konuşması yaparak özetle şunları söyledi:

“Dört ay önce başlattığımız seçim çalışmalarını, hiçbir kargaşaya yer vermeden sonlandırdık. Son derece açık ve şeffaf bir seçim oldu.ve Böylece hak yerini bulmuş oldu. Demokrasinin gereği olarak, Cumhuriyet Halk Partisi itiraz hakkını kullanmıştır. Kendilerini saygı duyuyorum. Biz ikinci sayımda da  sandıktan başkan olarak çıktık. Ben sadece bana oy verenlerin değil, tüm Pozantı’lıların Belediye Başkanı olacağım. Herkese teşekkür ediyorum. Mazbatamı alınca, çay demlenecek  olup, herkesi çay içmeye davet ediyorum.” dedi.

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’nın bu konuşması, büyük bir alkış aldı. Başkan Ali Avan daha sonra 5 Ağustos Atatürk Rölyefi önünde, önce ailesi ve sonra da tüm katılımcılarla birlikte anı  fotoğrafları  çektirdi ve  parti binasına geçerek tebrikleri kabule başladı.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER