1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ALPU’NUN ARAZİ SATIŞI KARARA BAĞLANACAK

ALPU’NUN ARAZİ SATIŞI KARARA BAĞLANACAK
Bu haber 07 Eylül 2023 - 10:30 'de eklendi ve 342 views kez görüntülendi.

Belediye Meclisi Bugün Toplanıyor.

ALPU’NUN ARAZİ SATIŞI KARARA BAĞLANACAK

Pozantı Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısını, “BUGÜN” 07 Eylül 2023 Perşembe gün Saat 14.00’de yapacak. Gündem gereği Ağustos Ayı çalışmaları ile ilgili olarak, Başkan Mustafa Çay açıklamalarda bulunacak.

Gündemde yer alan maddelere göre, Ağustos Ayı karar tutanakları meclise sunularak,  oylatılacak. Ek bütçe yapılmasına ilişkin görüşme gerçekleştirilecek. Büyüktekir Mahallesinde, mülkiyeti Belediyeye ait bulunan 374.32 metrekarelik hissenin satışı için Başkana yetki verilmesi oylanacak.

ALPU  GÜNDEMDE

Gündemin en önemli maddesi ise,  Alpu Mahallesindeki 607 ve 608 adadaki parsellerin satışı için, Başkana yetki verilmesi mecliste görüşülecek. Bu madde, Meclisin Ağustos Ayı toplantısında da görüşülmüş olup, 608 Adadaki 7 parselin satışı İmar Komisyonuna sevk edilmiş idi. Aynı konumda bulunan 607 adadaki  6 parselin satışı ise,  meclis üyelerince kabul edilmeyerek imar müdürlüğüne iade edilmişti.

MERAK EDİLİYOR

Bugünkü toplantı da, bu iki adadaki parsellerle ilgili karar görüşmesinde, meclis üyelerinin tutumlarının nasıl olacağı da kamuoyunda merakla bekleniyor. Bu arsaların satışlarının yapılmaması konusunda ise, Mahalle Muhtarı Arif Yavuz ve Belediye Meclisi Eski Üyelerinden Hasibe Gültepe, mahalle halkı adına toplantılar düzenlediler. Gazetemize yaptıkları açıklama da da  Alpu Mahalle Halkının, Belediye Meclisinin bugün yapılacak olan Eylül Ayı Olağan Toplantısına katılacaklarını belirtmişlerdi.

KARARSIZLIK

Son gelişmeler ve kararları ile ilgili olarak telefonla aradığımız Muhtar Arif Yavuz “ katılsam bile sonucun değişeceğini düşünmüyorum. O yönden de kararsızım” dedi.  Meclis Eski Üyesi Hasibe Gültepe’ye ise  ulaşamadık. Kendisi  telefonumuza bir nezaket  dönüşü yapmadığı için, meclisin olağan toplantısına katılıp katılmayacağını öğrenemedik.  

GÖKBEZ

Gündemin son maddesi ise, Gökbez Mahallesi yerleşik alan sınırının genişletilmesi için, muhtarlıkça verilen taleple ilgili olarak, Başkan Çay’ın bir açıklama yapması bekleniyor.

PASAJLAR

Pozantı da halen gündem olmaya devam eden, Belediye Pasajı ile Hal Binasının akıbetinin ne olacağı konusun da, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, muhtemelen bir açıklama yapması da bekleniyor.

Esnaf Odası,  Ziraat Odası, Gaziler Derneği, Şoförler Odası gibi sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, Engelli Rehabilitasyon merkezi ile gazetemiz bürosunun ve yaklaşık değişik faaliyetlerde iştigal  eden esnaf adına hareket ederek, yıkıma karşı çıkan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin’inin başlattığı çalışmalarla  ilgili olarak, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın olası  bir açıklama yapması da bekleniyor. Eylül Ayı toplantısı sonrası, bu dönem Belediye Meclisinin son olağan 6 toplantısı da kalmış oluyor.   Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER