1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ALT GEÇİT YAPILMASI ŞART”

“ALT GEÇİT YAPILMASI ŞART”
Bu haber 19 Nisan 2021 - 8:17 'de eklendi ve 606 views kez görüntülendi.

 Kurtuluş Mahallesi Halkı DDY’den çözüm bekliyor:

“ALT GEÇİT YAPILMASI ŞART”

Geçtiği yerlere medeniyet taşıyan, sevgilileri kavuşturup veya ayıran, düdüğünün sesi insanlara umut olan, kara dumanına türküler yakılan tren, Pozantı’nın Kurtuluş Mahallesinin ise, ızdırabı olmayı sürdürüyor.

Alt yapı bakımından da, Pozantı’nın en talihsiz mahallerinden biri olan Kurtuluş Mahallesinin,  bir diğer en önemli sorunu ise, bu yerleşim yerinin ortasından geçen,  ve mahalleyi ikiye bölen,  tren yolu olmaktadır.

Mahalle sakinlerinden Sami Dinç’in halkın tepkisini dile getiren “AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR. YETER- ARTIK- YETER” şeklindeki sanal ortam paylaşımını, Pozantı Gazetesi de,  sayfalarına taşıdıktan sonra, Kurtuluş Mahallesi sakinleri harekete geçerek, yetkililere seslerini duyurmaya karar verdi.

AYIRDI

Anayı- evlattan, bacıyı -gardaşdan ayırmış bulunan bu tren hattı üzerinde, yıllardır çok sayıda can kayıplı, tren kazası da meydana gelmiştir.

Bu kazaların önlenebilmesi için, Devlet Demir Yolları 2015 yılında, bu tren hattının iki tarafını tel örgülerle kapattı. Bundan ise, zarar gören kesim, demir yolu ile, D/750 Karayolu arasında yaşayan mahalle sakinleri oldu. Ve kendilerini adete, bir açık hava hapishanesinde, yaşıyor şeklinde yorumlamaya başladılar.  

SUÇ UNSURU

Yaklaşık 1.5 Kilometrelik mesafeden, hiçbir şekilde karşılıklı geçiş yapılamayan bu yerleşim yerinde, ne bir bakkal, nede bir market bulunmamaktadır.

Bu kesimde oturan halk mecburiyet karşısında, tren hattını çevreleyin tel örgüleri, yer -yer keserek, karşılıklı geçiş sağlamaktan başka çare bulamıyorlar. Ancak, buda devletin malına zarar verdikleri gerekçesi ile, suç unsuru olarak değerlendiriliyor.  

YÜKSEK GERİLİM HATTI

Kurtuluş Mahallesinin bu dezavantajları yetmiyormuş gibi yeni bir sorun da, yüksek gerilim hattı oldu.

Devlet Demir Yollarının, yapımını sürdürmekte olduğu, elektrifikasyon çalışmaları çerçevesinde, artık elektrikli lokomotifler, demir yolu taşımacılığında önemli bir yer tutmaya başladı. Bu neden den dolayı da, Kurtuluş Mahallesinin ortasından geçen demir yolu güzergahının üzerine de, yüksek gerilim hattı döşendi. Bu son gelişme ile, demir yolu güzergahı üzerine, üst geçit yapılması da hayal  haline dönüştü.

ALT GEÇİT

Kurtuluş Mahallesinin iki yakası arasında ise, karşılıklı geçişin tek çözüm yolu ise, artık alt geçit olmaktadır. Ancak, Pozantı Belediyesinin maddi ve teknik olanaklarının, alt geçit yapmaya müsait olmadığı da, bir gerçektir. 

 Bu mahallenin karşılıklı geçiş sorunun çözümü, Adana Büyükşehir Belediyesinin, önceki Başkan Hüseyin Sözlü ve mevcut Başkan Zeydan Karalar’ında, ilgisini çekmediği, bugüne kadar bir çalışma yapılmamış olması ile de, kendisini belli ediyor.  

ÇÖZÜM DDY’DE

Kurtuluş Mahallesinin, demir yolu alt geçit sorununun, Devlet Demir Yolları tarafından, çözülmesinden başka çare yoktur.  Bu konuda, ne gibi bir çalışmalar yapıldığını ise, mahalle muhtarı ve aynı zamanda, Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanı da olan, Zafer Konuk’la konuşarak, aşağıdaki şekilde haberleştirdik:

DİLE GETİRDİM

“Ben Mahalle Muhtarı olarak, ben bu sıkıntıyı dile getiren dilekçeyi, bir buçuk sene önce,  Muhtarların Elektronik olarak kullanmakta olduğu site aracılığı ile, yetkililere ilettim. Yapılan cevabi açıklamada, dilekçemin Devlet Demir Yollarınca projelendirilerek, Pozantı Belediyesine iletildiğini öğrendim.  

GÖRÜŞTÜM.

“Bu bildirim üzerine, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’la görüştüm. Başkan Çay bana cevaben, Belediyenin teknik imkanlarının yeterli olmadığını, bu sorunun çözümü için, Adana Büyükşehir Belediyesinden, destek isteyeceğini belirtti.” Ben, 2019 yılından itibaren, Kurtuluş Mahallesi Muhtarıyım. Mahallemin bu sorunu ise demir yolu güzergahının, iki taraflı telle çevrildiği tarih olan, 2015 yılına dayanmaktadır.  Şahsen elimden gelen gayreti de gösterdiğime, inanıyorum” dedi.

GİDECEĞİZ

Kurtuluş Mahallesinin bu sorununu gündem yapan Sami Dinç’le, bir telefon görüşmesi yaptık. Dinç, bize bir davette bulundu. Hafta içerisinde bir gün, Kurtuluş Mahallesi halkını, birlikte ziyaret ederek, sorunların yüz-yüze görüşülmesi ile, büyük yararlar sağlanacağını dile getirdi. Biz de, Pozantı Gazetesi olarak kendisinin bu isteğine olumlu cevap verdik. belirleyeceğimiz bir gün de, Mahalle halkı ile bir araya gelmeyi kararlaştırdık.   ( Yorum Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER