1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ALTI ÜYE VEDAYA BİLE GELMEDİ

ALTI ÜYE VEDAYA BİLE GELMEDİ
Bu haber 11 Mart 2019 - 10:35 'de eklendi ve 999 views kez görüntülendi.

Meclisin az katılımlı son toplantısı

ALTI ÜYE VEDAYA BİLE GELMEDİ

Pozantı Belediye Meclisi, 7 Mart 2019 Perşembe gün yaptığı son toplantı ile, beş yıllık görev süresini tamamladı.

GELMEDİLER

Beş yılda, olağanüstüler hariç 60 toplantı yapan, Pozantı Belediye Meclisi, Başkan Mustafa Çay ve Üyelerden İbrahim Doğan arasında, zaman- zaman, yaşanan tartışmalar nedeni ile, Adana Basınında da gündem olmuş idi. Sonuçta, Başkan Mustafa Çay ve İbrahim Doğan’nın, 22 aylık yasalar zorunluluk nedeni ile, görev yapamadığı Pozantı Belediye Meclisinin, son toplantısıda yine dikkat çekti.Beş yıl, diğer meclis üyeleri ile birlikte görev yapan, zaman -zaman tartışmalı zaman –zaman da, hoşgörülü geçen oturumların sonuncusunda, Ebru Doğucu dışında yeniden listeye konmayan Nigar Kartal, İlkay Pancar, Ebru Doğucu, Hasibe Gültepe, Sami Baysal, ve İsmail Çörekçi’nin mazeretsiz olarak, son toplantıya katılmayarak, arkadaşları ile vedalaşmaya gelmemelerine de, bir anlam verilemedi.

İSTİKLAL MARŞI

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın Başkanlığında, oturumun açılması ve teklifi üzerine, Meclisin son toplantısında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, gündem dışı konuşma yapmak isteyenlerle ilgili söylemi üzerine, Ak Parti Belediye Meclis Üyelerinden Mehmet Erdem, söz alan ilk siyasi oldu.
Erdem, sözlerinin başında, Başkan Mustafa Çay’a, Belediye Meclis Üyelerine, Belediye Bürokratlarına ve bu süre zarfında yansız bir tavır sergileyen, Basın Mensuplarına da teşekkür ederek, şunları söyledi:

ERDEM “SEVGİYLE GÖREV YAPTIK”

“ 2009’da, 9 kişiyle başladığımız ilk Meclis Üyeliğine, 2014 yılında da tekrar seçilen 3 kişiyle birlikte, toplam 15 kişi olarak bu dönemi de sonlandırdık. Güzel işler yaptık. Hoşgörü ve Sevgi hakim oldu. Önemli ve olumlu kararlar aldık. Pozantı’mıza, hizmette kusur etmediğimize inanıyorum. Canımızda dahil, tüm görevler bizlere emanettir. Bu emaneti, iyi bir şekilde teslim ettiğimize inanıyorum. Sayın Başkanımız Mustafa Çay’ında, olumlu katkıları ile, kırıcı olmayan, birbirlerine kindar bakışlar sergilemeyen, karşılıklı kırıcı laflar söylenmeyen, bir mecliste çalışmanın onuru içerisindeyim.

KUTLUYORUM
Tekrar, göreve talip olan Sayın Başkanımız Sayın Mustafa Çay’a, yeniden aday olan diğer üç arkadaşıma ve gelecek yeni meclis üyelerine de, başarılar diliyorum dedi.

BASINA TEŞEKKÜR
Mehmet Erdem, teşekkür konuşmasının son bölümünü, Basın Mensuplarına ayırarak şunları söyledi:
“ Bu süre zarfında, bizimle birlikte görev yapan, Basın Mensuplarına da çok teşekkür ediyorum.Kalemlerini kırıcı değil, yapıcı, ayrıştırıcı değil, birleştirici olarak kullandılar. Zaman –Zaman, yol gösterici oldular. Pozantı’mızın sorunlarının dile getirilmesinde, sorumluluk bilinci içerisinde hareket ettiler.Bu davranışlarından dolayı da, kendilerine teşekkür ediyorum diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

DOĞAN “KIRGIN DEĞİLİM”

Veda toplantısında, söz alan bir diğer meclis üyesi ise, Ak Partili İbrahim Doğan oldu.
Bilindiği gibi, Başkan Mustafa Çay’la birlikte İbrahim Doğan’da, yaklaşık 22 aylık yasal zorunluluk nedeni iley, mecliste görev alamamıştı. Tekrar iadesiyle, hakkının verildiğini belirten İbrahim Doğan, şunları söyledi:

“ Yol, Hac, Asker ve Cezaevi Arkadaşlığı unutulmaz. Biz, Başkan Mustafa Çay’la cezaevi ve sonrasında, çok sağlam dostluklar oluşturduk. Karşılıklı kalplerimizi kırmıştık. Özür dilerim. Her şey geride kaldı. Tekrar aday olan Başkan Mustafa Çay’a, yeni seçilecek üye arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Aynı şekilde Basın Mensuplarına da, yayınlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

SEZER “ÇABUK GEÇTİ”

Veda konuşmasını yapanlardan bir başkası ise, Ak Partili Mahmut Sezer oldu. Ve şunları söyledi:
“Beş yıl, dün gibi geçti. Yaptıklarımız, yapamadıklarımızdan çok daha fazladır. Tekrar aday olan, Başkan Mustafa Çay’a başarılar diliyorum. Pozantı’ya yaptığı hizmetlerin, devam edeceğine inanıyorum. Varsa, ben hakkımı helal ediyorum. Belediye görevlilerine de, teşekkür ediyorum. Gelecek meclis üyelerine de, şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

SİZ SÖYLEDİNİZ

Pozantı Belediye Meclisinin, 5 yıllık görev süresinin son toplantısındaki, bir diğer konuşmacı ise, Ak Partili Duran Ali Değirmenci oldu ve şunları söyledi:
“Benim söyleyeceklerimi siz söylediniz. Birlikte, güzel hizmetlere imza attık. Yeni döneminizde de, size şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

TEŞEKKÜR

Pozantı Belediyesi Meclisinin. Veda oturumun son konuşmacısı ise, Belediye Başkanı Mustafa Çay oldu ve şunları söyledi:

“ İlk seçildiğim yıl olan 2009 da, Dokuz Meclis Üyesi ile, yola çıktım. “Pozantı Sevdası” başlığı altında, başarılı çalışmalara imza attık. Bu vesile ile de kendilerine, bir kere daha teşekkür ediyorum.2014 yerel seçimlerinde ise, bütün şehir yasası uyarınca, 15 olan Belediye Meclisimizin üç üyesi olan Mehmet Erdem, Adil Çakmakçı, Ebru Doğucu’ya ek olarak, 12 yeni Meclis Üyesi Arkadaşlarımızla birlikte, yolumuza başarılı bir şekilde, Pozantı aşkı ile devam ettik. Her iki dönemde de, Belediyemiz de dikta ile değil, demokratik bir çalışma sergiledik.

Bu son toplantımızda da, Meclis Üyeliğine tekrar Aday gösterilen Zeki Bülbül, Ebru Doğucu, Muzaffer Özdemir ‘in yanı sıra, yeni katılacak olan 12 isimle, toplam 15 Meclis Üyemizle, yeni dönemde birlikte olacağıma inanıyorum. Bu arada, Belediye Başkan Adayı olan diğer arkadaşlarıma ve Meclis Üyesi Adaylarına da, başarılar diliyorum. Ayrıca, Meclis toplantılarımızda hazır bulunan ve yayınları ile, bizlere destek olan, yeri geldiğinde eleştiren, ama gerçekleri kamuoyuyla paylaşan, basın mensuplarına da, teşekkür ediyorum” dedi.

İYİ OLACAĞIZ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Yeni dönemde de, hedefimiz ve aşkımız Pozantı olacaktır.Cumhur İttifakının gücü olan, Devlet desteğini de yanımıza alarak, Pozantı’ya çok önemli hizmetler vereceğimize inanıyorum. Bu vesile ile, hepinize teşekkür ediyor, hakkınızı helal edin diyorum. Bende size hakkımı helal ediyorum.” dedi.

RAKAMLAR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhur İttifakının Pozantı’da, 31 Mart 2019 yerel yönetimler seçimleri akşamında, başarıya ulaşacağına şimdiden inandığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

“2014 yerel seçimlerinde, MHP 4932 oyla tekrar şahsımla birlikte Belediye Başkanlığın kazanmıştır. Bu dönemde, Ak parti 4610 oy almıştır. Şimdi bu birliktelik, sandıkta sayısal olarak seçmen üstünlüğünü, Cumhur İttifakından yana göstermektedir.Bunun yanı sıra, Belediye Meclis Üyelikleri sayısında da, aynı paralelde büyük artış olacaktır. Bu matematiksel gerçek, Cumhur İttifakının Pozantı Belediye Başkanlığını ve Meclis Üyeliklerinin büyük bir çoğunluğunu, alacağının da rakamsal ifadesidir.

LEHİME OLDU.

Yasal zorunluluktan dolayı, ara vermek zorunda kaldığım, yaklaşık 2 yıllık dönemde Pozantı’lı, neyin yapıldığını, neyin yapılmadığını, tekrar göreve iade edildikten, sonra kısa sürede de, neleri başardığımızın farkındalar.Yaptıklarımı, tüm hemşerilerimiz çok iyi biliyor. 1 Nisan 2019 Sabahından itibaren ise, yapacağımız devlet destekli hizmetlerimiz ile, Akçatekir, Belemedik, Gökbez, Kamışlı Boğazı ve Pozantı, Çukurova’nın ekonomik istihdam ve turizm merkezi olacaktır. Ben, hakkımı herkese helal ediyorum. Onlardan da helallik istiyorum” dedi.

BEDİRHAN GÖKÇE GELİYOR

Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaptığı hizmetlerin yanı sıra, sosyal etkinliklere de, ara vermeden devam edileceğini, 18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü dolayısıyla, 16 Mart 2019 Cumartesi gün Bedirhan Gökçe’nin, Hayat Su ve Alpin’in Suyun Sponsorluğunda, Otağ Düğün Salonun da, bir ilk olarak konser vereceğini, tüm Pozantı’lıların da, bu muhteşem konsere davetli olduklarını belirterek, konuşmasını sonlandırdı.

GÜNDEM

Meclisin, dönem sonu toplantısı 13 Gündemden oluştu. Bunlardan, Karakışlakçı, Akçatekir, Alpu, Aşçıbekirli, Mahallelerinin, 1/1000 Ölçekli İmar Plan Tadilatları, oy birliği ile geçti. Devamı olan, belediye hisselerinin yer aldığı ve üzerinde konut bulunan gayri menkullerin satışları, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesi ise, Osman Kırım’ın talebi olan, 530 Metre Karelik ve üzerinde konut bulunmayan, belediye ye ait arsanın satışı ise “ RED” edilerek, buraya çocuk parkı yapılması kararlaştırıldı. Ve Belediye Meclisinin 5 yıllık dönemi de böylece sona ermiş oldu. (Haber ve Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER