1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“AMACIMIZ EĞİTİME HİZMET”

“AMACIMIZ EĞİTİME HİZMET”
Bu haber 11 Eylül 2023 - 9:07 'de eklendi ve 788 views kez görüntülendi.

Meslek Yüksek Okulu Müdürü İmrak’dan Açıklama:

“AMACIMIZ EĞİTİME HİZMET”

Pozantı’da Çukurova Üniversitesine bağlı olarak, 2009 yılından itibaren eğitim ve öğretime başlayan, Pozantı Meslek Yüksek Okuluna, 5 ay önce Müdür olarak atanan Doç. Dr. Burhanettin İmrak,  beraberin de  Okul Sekreteri Erkay Saraç ile, Gazetemize bir ziyarette bulundu. Çalışmaları ile ilgili olarak da İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal’a bilgi vererek, şunları söyledi:

GÖRÜŞMELER

“ Pozantı Meslek Yüksek Okulu, çok önemli bir eğitim kuruluşudur. Bu okula olan ilgiyi artırabilmek için, Pozantı’daki Lise düzeyindeki okul yönetici ve öğrencileri ile görüşmeler yaptık. Kendilerini okulumuza tercih konusunda teşvik ettik.

YURT

Bu okulun en önemli sorunun ise,  erkek öğrenci yurdu eksikliği olduğunu biliyoruz. Kız öğrencilerimizin barınma sorunu, şimdilik Büyükşehir Belediyesince halledilmiş durumda.  

Meslek Yüksek Okulunun öğrenci yurduna kavuşa bilmesi için, 250 öğrenci sayısını aşmış durumdayız. Konuyla ilgili olarak, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Pozantı Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile görüştük. Rektörlüğümüze bu gelişmelerle ilgili bilgi sunduk. İlk etapta, konteynır yurt oluşturulmasını önerdik.  Cevap bekliyoruz” dedi.

KAYITLAR

Pozantı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Burhanettin İmrak, öğrenci kayıtları ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Üç bölüm halinde eğitim vermekte olan Pozantı Meslek Yüksek Okulunda Bahçe Tarımı bölümünde  66,  Muhasebe ve Vergi Uygulamasında 127, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde ise 78 öğrenci olmak üzere, toplam 271 kaydımız vardır.

ARTIŞ

2022 yılında 188 olan öğrenci sayımız, 2023 yılında artış göstererek 271’e çıkmıştır. Bu umut verici bir gelişmedir.  Öğrencilerimizle bire -bir ilgileniyoruz.  Öğretim kadromuz ise son derece deneyimli, eğitimcilerimizden oluşmaktadır. Kararlarımızı hep birlikte görüşerek alıyoruz.  Kapatılmış olan Organik Tarım Bölümünün de, yeniden açılması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız eğitimin kalitesini yükselterek, bu okula olan tercih ve ilgiyi artırmaktır” dedi.

POZMER

MYO Müdürü Doç. Dr. Burhanettin İmrak, okul çevresindeki arazinin rehabilitasyonu ilgili olarak da  şunları söyledi:

“Meslek Yüksek Okulumuzun, arazisi ile ilgili çalışmaları ve bakımını POZMER yapmaktadır.  Bu da bize önemli bir kolaylık sağlamaktadır.” Şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI PROJE

Doç. Dr. Burhanettin İmrak, kendisinin de dört ayrı Uluslararası proje ile ilgili  çalışmaları olduğunu, çeşitli ülkelere de incelemeler yapmak için gittiğini sözlerine ekledi. Pozantı’ya geliş -gidişlerinin ise, çoğu zaman kendi imkanları ile gerçekleştirdiklerini de ifade etti. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER