1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ARKA BAHÇE DEĞİL

ARKA BAHÇE DEĞİL
Bu haber 19 Ekim 2021 - 15:47 'de eklendi ve 640 views kez görüntülendi.

ARKA BAHÇE DEĞİL

Pozantı, ulaşım başta olmak üzere tarihi, siyasi, sosyal, ekonomik ve jeopolitik konumu ile de, her zaman için, Güney ve Güneydoğunun ön bahçesi olmuştur. Pozantı’dan geçilmeden Çukurova’ya inilmez.  

 İlçemizin bu konumunu, çok iyi bilen bazı siyasiler Çukurova’nın, çeşitli bölgelerine geliş gidiş yaparken, mutlaka Pozantı da mola verirler. Suyundan içerler. Bol oksijenli havasını teneffüs ederler. Ayak üstü de olsa kısa bir siyasi sohbet yaparlar. Pozantı, bu stratejik özelliklerinin yanı sıra, siyasi oluşum açısından da,  İç Anadolu’nun aynası gibidir. Genel ve Yerel seçimlerde, siyasi partilerin burdan aldıkları sonuçlar, üç aşağı beş yukarı seçim sonuçlarını yansıtır.

İşte bu özellikleri Pozantı’yı, Çukurova siyasetinin daima ön bahçesi yapmaktadır.  Pozantı’yı, Çukurova’nın arka bahçesi olarak görmek isteyenler ise, kendi siyasi geleceklerinin sonucunu da hazırlamış olurlar. Bu ön haberimizin daha geniş bir şeklini, gelecek sayılarımızda okurlarımızla paylaşacağız.

ANLAMIYORSUN DEMEYİN…

Başta Belediyeler olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarında, vatandaşlarla muhatap olan görevliler, tavırlarına ve hitaplarına son derece dikkat etmelidirler. Halkın bu kurumlara yaptıkları müracaatlar, yaşamlarının çok önemli konularıyla ilgilidir.  Bürokratik gelişmeleri, yeteri kadar bilemeyen vatandaşlar, yetkililer ve ilgili görevlilerden, kendilerinin anlaya bileceği bir açıklama beklerler.

O görevliler, müracaat sahipleri ile olan diyalog, hitap ve tavırlarında, çok anlayışı olmalıdırlar. Karşısındakilere, nezaket ve saygı kuralları çerçevesinde, açıklama yapmalıdırlar. Çünkü, vatandaşlar kendilerinden bilgi almak için, gelmişlerdir. 

Konuşmalarında, özellikle  “ANLATIYORUM. ANLAMIYORSUN” şeklinde etik dışı, nezaketsiz ve küçümseyici kelimeler, kendilerine ve görevlerine, saygı duyulmasını da etkiler.Böyle yakışıksız hitaplar yerine, içerisinde sevgi ve saygıyı bütünleştiren “BEN ANLATAMIYORUM “ şekildeki hitapları ise karşısındakilerin, kendilerine saygı duymalarını da sebep olur.

VAHE’DEN 3. LEZZET SUNUM

Bir yaygın televizyonda, yemek lezzetleri sunumunu ve tanıtımını yapan, Vahe Kılıçarslan kısa süreli aralıklarla üçüncü defa Pozantı’ya geldi.

Önceki ikisinde olduğu gibi, yine Pozantı Belediyesi sponsorluğunda, Başkan Mustafa Çay’ın, konuğu olan Vahe Kılıçarslan ve ekibi, önceki iki programda olduğu gibi, yine Pozantı’nın yöresel yemeklerinin tanıtımını ve sunumunu yaptılar. Devamında, Bungolov Evler ile Butik Otel tanıtıldı. Belediye Başkanı Mustafa Çay, bu tanıtım programının ön sunumunu, sanal ortam arıcılığı ile paylaştı.

TURŞU LÜKS OLDU

Sofralarımızın vazgeçilmezi olan turşunun, kurulma sezonu Eylül ve Ekim aylardır. Sebzelerin en ucuz olduğu bu aylarda kurulan lahana, kılbiber, süsbiber,  salatalık,  acur, kornişon, karnıbahar ve biber turşusu kurmak artık lüks hale geldi.

 Vatandaşların alım gücünün giderek azalıyor olmasıyla, artık tane ile almaya başlanan sebze meyve  ve fiyatlarına yetişilemiyor olması,  bu sene turşu sezonunu da  etkiledi.  Geçmiş yıllarda, bidon -bidon kurulan turşular, artık tadımlık olarak, bir-er iki-şer kilo şeklinde kurulmaya başlandı.

ZEYTİN

Pahalılıktan nasibini alan kahvaltılarımızın vazgeçilmezi yeşil zeytin, sezonu 13 Liradan açıldı. Geçtiğimiz yıllarda, çok daha düşük fiyatlarla satılan Zeytin, artık günümüzde Pazar tezgahlarında, birer ikişer kilo olarak alınmaya başlandı. Kilosu da giderek artarak, daha şimdiden 15 liraya kadar çıktı. Satışına ise, henüz başlanmayan Siyah Zeytini ise, bu sene sofralımızda görmek de, pek mümkün olamayacak gibi görünüyor.

DOMATES SALÇASI

Kadınların, bu sene kurmakta zorlandığı bir kışlık gıda ihtiyacı ise, domates salçası oluyor. Semt pazarlarında, kilosu 4 liradan aşağı düşmeyen domatesten, salça yapabilmek de aynı şekilde  zor hale geliyor.

KÖPEKLER SAKİNLEŞTİ

Sahipleri tarafından, yayla sezonu bitimi sonrası, doğaya başı-boş bir şekilde bırakılan ve giderek vahşileşen köpeklerle ilgili olarak, Adana Büyükşehir ve Pozantı Belediyeleri ile İlçe Tarım Müdürlüğünün başlattıkları ortak çalışmalardan, olumlu sonuçlar alınmaya başlandı.

Pozantı Belediyesi Zabıta ekiplerince toplanan, Büyükşehir Belediyesi veteriner ekiplerince kısırlaştırılan, Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerince de, tedavileri sonucu başı-boş köpekler giderek sakinleşmeye başladılar. Üreme içgüdüsünün yarattığı saldırganlıktan, eser kalmayan bu köpeklere, Pozantı Belediyesinin yanı sıra, hayvan severlerinde yaptığı yiyecek desteği, bu sakinleşmede önemli rol oynuyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER