1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ARTAN MALİYETLER PARKE TAŞI DÖŞENMESİNİ YARIYA DÜŞÜRDÜ”

“ARTAN MALİYETLER PARKE TAŞI DÖŞENMESİNİ YARIYA DÜŞÜRDÜ”
Bu haber 11 Ekim 2021 - 10:09 'de eklendi ve 1.019 views kez görüntülendi.

Başkan Çay Meclis Toplantısında Açıkladı:

“ARTAN MALİYETLER PARKE TAŞI DÖŞENMESİNİ YARIYA DÜŞÜRDÜ”

Pozantı Belediye Meclisinin, 2021 Ekim Ayı Olağan toplantısı Perşembe Gün Saat 14.00’de, Meclis Üyelerinden Seyhan İnce ve Mehmet Say’ın mazeretli olarak katılmadığı, oturum ile yapıldı

BİLGİLENDİRME

Gündem Maddeleri görüşülmesi öncesi, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, rutin olduğu üzere, Eylül Ayında yapılan çalışmaları ile ilgili olarak, bilgi verdi. Özetle şunları söyledi:

“Belemedik’ teki Şehit Kasım Hoca Mezarın da, çevre düzenlemesi yaparak, burayı koruma altına aldık.

Ayrıca, Belemedik Piknik Alanına da,  çocuklar için oyun aletleri konuldu.  Butik Otelin yolu çeşitli belediyelerden alınan, sıcak asfaltın döşenmesi sonrası, yola bağlanarak, açılışa hazır hale getirildi.

 Kayseri’den ucuz maliyetle  14.500 TL’ye  aldığımız oyun parkı, yine butik otelin önüne konulacak.  Butik Otelin ilk konukları, Ceyhan Milli Eğitim Müdürlüğünden bir gurup eğitimci  iki günlük bir seminer  için  Belmedik’e gelecekler. Ayrıca,  Adana’da düzenlenen lezzet festivali kapsamında da, bir gurup gurme ve basın mensubu, Beledimedik’e gelerek konuğumuz olacaklardır. Bu konuyla  ilgili olarak da,  her türlü  hazırlıklarımız tamamlandı.”

MALİYET ARTIŞLARI ETKİLEDİ

 Pozantı Belediye Meclisinin Ekim Ayı Olağan Toplantısında, Başkan Çay’ın bilgilendirmeleri arasında,  kilitli parke taşı ile ilgili bölüm, dikkat çekti.

Başkan Çay, önceki meclis toplantılarında, İller Bankasından talep ettiği 1 Milyon 200 Bin TL’lik  krediyi, Belediyeye yeni bir greyder alınması şeklinde kullanılacağını, söylemiş idi.  

Ancak, daha sonraki meclis toplantılarında, bu kararından vazgeçtiğini belirten Başkan Çay, aynı miktarda talep edilen bu iller bankası kredisinin, bu defa ağırlıklı olarak, boğaz mahallerinin ara sokaklarına, 40 Bin Metrekare kilitli parke taşı döşenmesi için, kullanılacağını belirterek yeni bir yetki talebinde bulunmuş, meclis de bu yetkiyi kendisine vermiş idi.

Çay,  Ekim Ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada, bu defa rakamlarda değişiklik yaptı.  Daha önce, 40 Bin Metrekare olarak belirtilen, boğaz mahallerine Kilitli Parke Taşı Döşenmesinin, ARTAN MALİYETLER yüzünden, yarı- yarıya düştüğünü ve 18 Ekim 2021 Pazartesi gün, 20 Bin Metrekarelik kilitli parke taşı döşenmesi üzerinden, ihale yapılacağını açıkladı.

NASIL OLACAK ?

Çay’ın bu açıklaması sonrası, 40 Bin Metrekare olarak programlanan, kilitli parke taşı döşenmesinin, artan fiyatlar sonrası 20 Bin Metrekareye düşmesinin, etkilerinin nasıl olacağı  daha şimdiden merak konusu olmaya başladı.  

Muhtarların ve Vatandaşların, sabır ve heyecanla beklediği, ara sokakların kilitli parke taşı döşenmesinin, yarı -yarıya azalması sonrası, Boğaz Mahallerindeki ara sokaklarının bir bölümünün, yine eskisi gibi toz ve çamur içinde kalacağının şimdiden belli olması, hareketliliği de tekrar başlatacaktır.  

 SARIASLAN’DAN SORULAR

 Toplantı da, Belediye Meclis Üyelerinden Ahmet Sarıaslan’nın başı- boş köpekler, çınarlı dere, kayak merkezi, toki, doğalgaz ve rüzgar enerjisi  ile ilgili sorularına ise, Çay’ın cevabı şöyle  oldu:

“Pozantı Belediyesi olarak, başı-boş köpeklerle ilgili, üzerimize düşen görevi yerine getirerek, bir arsa tahsisinde bulunduk. Büyükşehir Belediyesi, barınağın oluşumunu sağladı. 30 köpeği kısırlaştırdı. İlçe Tarım Müdürlüğü de bunların tedavilerini yaptı. Ancak, hayvan severlerin yaptıkları bazı paylaşımlar, bizleri bu konuda üzdü. Ve bir anlamda da, heyecanımızı yitirdik.

Çınarlı dere ile ilgili olarak da,  Orman İşletme Müdürlüğüne, bir proje sunumunda bulunduk. Valilikten onay bekliyoruz.  Ayrıca, ben Kayak Merkezini yapacağım demedim. Sadece, turizm konusundaki önemini gündeme taşıdım. 

Alpu Rüzgar  Enerji Santrali, Enerji Bakanlığından izin onayı bekliyor. TOKİ için, Pozantı’da arazi yok. Sadece Orman İşletme Müdürlüğünün Tomruk Deposu var. O da, orman alanı olduğu için, konut yapımına müsait değil.

Doğalgaz ise, üç yıl içerisinde taşımalı sistemle halledilebilecek, bir proje içerisinde yer alıyor. Sayın Bakana Pozantı’nın önemini arz ettim. Kendisi İlçemize öncelik tanınacağını belirtti. Bir  diğer önemli gelişme ise, Pozantı sınırları içerisinde, termal su  araştırılması için, Maden Tetkik  Arama Enstitüsü  ile, görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuyla ilgili gelişmeleri de,  ileride paylaşacağım.” dedi

TOPLU ULAŞIM

Gazetemizin, son bir aylık yayın periyodu içerisinde, belediyelerin çözüm sağlama konusunda,  asli görevlerinin başında yer alan, toplu taşıma ile ilgili oldu.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 2009 yılından beri sürdürmekte olduğu, Belediye Başkanlığı süresinde, kalıcı bir çözüm sağlayamadı. Sadece, önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Pozantı’ya tahsis ettiği bir otobüs ile, öğrencileri ücret karşılığında okullarına götürmesini sağlamış idi.

Bu otobüsün de, süresini tamamlaması ve sigorta yapılamıyor olmasından dolayı, hizmet dışı bırakılması ile, Pozantı’da toplu ulaşım sıkıntısı baş göstermiş oldu. Bundan da, en çok etkilenen öğrencilerin, içine düştüğü sıkıntıya kalıcı çözüm getirememiş olması konusundaki yayınlarımızda ilçe halkı tarafından takdirle karşılanmaktadır.     

ÇÖZÜM

Başkan Çay, bu konuyla ilgili olarak, mecliste bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

“Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, Gökbez köyü öğrenci servisi ile ilgili, çalışıyor diye bir haber yaptı. Ancak bir öyle bir şey yok. Büyükşehirden, Pozantı Kaymakamlığına gönderilen bir  yazı da, olumsuz görüş belirtildi.  Biz Sayın Kaymakamla görüştük. Buna çözüm olarak, Gökbez’in  öğrenci servis sorunun çözümü için, 1 Bin TL’lik katkı koyacağız. 2 Bin TL’sini de öğrenci velileri verecek. Ayrıca, Gökbez Köy İlkokulu da açılacağı için servis sorunu da böylece çözümlenmiş olacak. Akçatekir’den Pozantı’ya yapılacak öğrenci taşıması içinde de belediye olarak 3 BİN TL’lik yakıt desteği vereceğiz” dedi.  

DİĞER MADDELER

Toplantı da görüşülen bir başka madde ise, 2022 yılı tahmini bütçesi oldu. 30 Milyon Lira olarak tespit edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, daha sonra diğer  gündem maddelerinin görüşülmesi ile, devam etti.

12 Maddelik, imar ağırlıklı gündemde, bazıları tekrar Müdürlüklerine iadesine oy çokluğu ile karar verildi. Sadece, Alpu mahallesindeki bir parselin satışı konusunda,  Meclis Üyelerinden Ahmet Sarıaslan ve  Bekir Gumru ret oyu verdiler.  Çay, İmar Komisyonun yaptığı titiz incelemeden dolayı da, üyelere teşekkür etti. Meclis toplantısı böylece sona erdi.

KAYNAK: “ ŞENOL EROĞLU”

Gazetemizin, YURT ve Öğrenci Servisi ile ilgili olarak yaptığı haberin kaynağı, Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’dur. Biz, kendisinin söylemini haberleştirdik. Bu

konudaki gelişmeler ise,  Gazetemizden değil, Şenol Eroğlu’nun bize aktardığı bilgilerden kaynaklanmakta olup, kamuoyuna duyurulur.  

KARALAR ZORDA KALDI

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesinin, Pozantı’ya öğrencilerin kullanabileceği bir toplu taşım aracının, tahsis edilemeyeceği konusundaki,  Pozantı Kaymakamlığına gönderilen yazı,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı, Pozantı da zora soktu.

Nedeni ise, önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Pozantı’ya bu amaçla bir otobüs tahsis etmiş idi. Pozantı Belediyesi de, bunu ücret karşılığı, öğrenciler için servis aracı olarak kullanmıştı. Bu aracın miadının doldurulması ile servisten kaldırılması yerine bir başka otobüs tahsis edilmemesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı Pozantı zor durumda bıraktı.  ( Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER