1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“AYTEKİN; ESNAFA KENDİNİZE YER BULUN DEMEK KOLAY”

“AYTEKİN; ESNAFA KENDİNİZE  YER BULUN DEMEK  KOLAY”
Bu haber 04 Eylül 2023 - 8:53 'de eklendi ve 414 views kez görüntülendi.

Esnaf Odası Başkanından Çay’a Cevap:

“AYTEKİN; ESNAFA KENDİNİZE YER BULUN DEMEK  KOLAY”

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belediye Pasajı ve Hal Binasının yıkımları ile ilgili olarak, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin’i hedef alan ve Gazetemizi de kapsayan, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Bu gelişme üzerine, Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin,“ESNAFIMIN UYKULARINI KAÇIRANIN UYKULARINI KAÇIRACAĞIM” şeklinde gazetemize özel bir ön duyuru yaptı. Geniş açıklamayı ise, daha sonra yapacağını belirtti. Başkan Yunus Aytekin’nin, yine gazetemize özel olarak yaptığı geniş açıklamasını, noktasına ve  virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyoruz:

POZANTI’DA İŞYERİ VAR DA BİZ Mİ ÇIKMIYORUZ

Başkan Aytekin öncelikle bu meselenin Yunus Aytekin’in meselesi olmadığını belirterek şunları söyledi: “ Farklı dönemlerde yapılan hal binası ve  belediye pasajı esnafların işyeri bulamamasından dolayı yapılan binalardır. Dönemin belediye başkanları ve yöneticileri esnafa önderlik yaparak Pozantı’ya bu binaları kazandırmışlar kimin emeği varsa Allah razı olsun. Gelinen noktada iki pasajın riskli binalar denilerek “ esnafa boşaltın kendinize yer bulun” demek en kolay yol olması gerek. Bizler burası çürük binalar değil burada kalmak istiyoruz demiyoruz  sizlerden esnaflarımıza bir çözüm önerisi istiyoruz. Buyrun gelin veya biz gelelim çözümü birlikte analiz edip çözüm yolları arayalım. Sayın Başkan konuşmalarınızda esnafın yanında olduğunuzu belirten bir tane cümle bulamadım tam tersine esnafı üç kuruşa oturan buralardan nemalanan insanlar olarak nitelendiriyorsunuz bu konuda da sizi kınıyorum.

SİYASET YAPSAYDIM FARKLI KONUŞURDUM

Esnaf topluluğunun siyasi bir topluluk olmadığını belirten Başkan Aytekin; Belediye Başkanı Mustafa Çay bizim bu haklı davamızı siyasi hareket olarak anlamlandırmasına gerçekten şaşırdım. Esnafların hakkını aramak çözüm bulmaya çalışmak neden siyasi hareket olsun sayın başkan. Bu pasajda sizi üç dönem destekleyen esnafta var sizin üç dönem  karşınızda olan esnafta var.

RESMİ BELGELER SADECE SORUMLULUĞU ÜSTTEN ATMAKTIR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın ben belgelerle konuşurum lafına da değinen Başkan Aytekin; “ Elbette belgeyle konuşacaksınız sonuçta resmi dairesiniz. O kadar bilgiyi belgeyi önümüze atacağınıza esnafa yol gösteren projeleri bizlere anlatıp yüreğimize su serpseydiniz daha güzel olmaz mıydı? 

BU PASAJLARDA STK LAR VAR

Her iki pasajda Esnaf Odası, Şoförler Odası, Ziraat Odası, Eğitim Kurumu ve Kütüphane gibi esnafın vatandaşın hemen ulaşması gerektiği kurumlar olduğunu belirten Aytekin şunları söyledi; “ Bir vatandaşımız esnaf olurken önce maliyeye gider daha sonra esnaf odası, muhasebeci, belediye , banka gibi kurumlarda işlerini bitirir. Bu kurumları şehir içinden çıkarılırsa bir çok sorunlarda beraberinde gelir. Mesela Esnaf Odasının Zafer Mahallesinin sonunda bir binada olduğunu düşünebiliyor musunuz? Bu esnaflara eziyet değil midir?

POZANTI’DA SADECE BU İKİ BİNAMI VAR?

Pozantı Kaymakamlığı ve Pozantı Belediyesi’ne ait binaların Çevre Şehircilik Bakanlığı temsilcileri tarafından incelendiği fakat sadece iki pasaj özel şirket tarafından incelenmesinin yanlış olduğunu belirten Aytekin, “ Pozantı’da pasaj ve hal binasının incelendiği gibi neden kamu binaları incelenmiyor. Evet gayet iyi biliniyor ki karot örnekleri zemin etütü yapıldığında bu binaların birçoğunun riskli ve fiziki ömrünü tamamlamış binalar olduğunun açığa çıkacağından mı kaçılıyor. İstiklal mahallesinde okul yıkıldı yapılamıyor. Devlet Hastanesinin analiz sonuçlarının iyi olmadığını güçlendirme yapılması gerektiğini  herkes biliyor. Burada önemli olan yıkmak değil yerine nasıl yapılacağı değilmidir?

ESNAFIMIN SORUNLARINI ÇÖZMEK BENİM BOYNUMUN BORCU

Pozantı’da esnaflarımızın farklı zamanlarda farklı sorunlarının her zaman yanında olmaya çalıştığını belirten Aytekin, “ Üzerimizde esnafımızın hakkı var esnafımız bizleri otursun hiçbirşeye seslenmesin, karışmasın diye seçmediler. Şalgamcı esnaflarımızın sorunu oldu koştuk, bir yıldan beri doğalgazdan dolayı yol çalışması yapılıyor esnaf muhatap bulamıyor yine bizleri arayıp dertlerini bize anlatıyorlar, şimdide esnafın ekmeğini kazandığı pasajlar için önümüze konulan çözümsüz istişaresiz bir boşaltma kararı. İnsanlar depremde bir kere ölür ama ekonomik sıkıntı insanı herzaman öldürür.

BELEDİYELER  SORUN YERİ DEĞİL ÇÖZÜM YERİ OLMALIDIR

Esnafın sorununu çözmek için Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve  Pozantı Kaymakamı Sayın Fatih Karamahmut’la tekrar görüşeceğini belirten Başkan Aytekin, “Esnaflarımız pandemi deprem gibi durumlardan çok etkilendi. Pozantı’daki yaklaşık bir yıldan beri süren doğalgazdan kaynaklı yol ve kaldırım çalışmasından dolayı ise ciddi ekonomik kayıp yaşadı. Pasaj ve hal binasında faaliyetlerini sürdüren esnaflara ise kendinize yer bulun denilmesi işin tuzu biberi oldu. Biz esnaflar olarak Pozantı Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızdan bu durumdan etkilenen esnaflarımızın da katılacağı ortak toplantı talep diyoruz. Esnaflarımızı dinlemelerini ve ortak çözüm noktasında adım atmalarını bekliyoruz.  ( Basın Açıklaması)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER