1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“BAĞAJIM HİZMET PROJELERİ İLE DOLU”

“BAĞAJIM HİZMET PROJELERİ İLE DOLU”
Bu haber 05 Temmuz 2021 - 10:34 'de eklendi ve 998 views kez görüntülendi.

Yazı İşleri Müdürümüz, Eroğlu Sordu. Şemsettin Ünver, Cevapladı:

“BAĞAJIM HİZMET PROJELERİ İLE DOLU”    

Cumhuriyet Halk Partisinin siyasetten yasaklı olduğu ve onun yerine kurulan Sosyal Halkçı. Partiden, 1989 yılında Belediye Meclis Üyesi olan ve Başkan Vekilliği de yapmış bulunan Şemsettin Ünver, 1994/ 1999 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisinden Pozantı Belediye Başkanı oldu.

Şemsettin Ünver, geçtiğimiz hafta Gazetemizin konuğu idi. Yazı İşleri Müdürümüz Hayriye Eroğlu’na, yerel seçimlerle ilgili görüşlerini açıkladı. Sorulan soruları da, aşağıdaki şekilde cevapladı.

                 SORULAR VE CEVAPLAR

SORU :  “Sayın Başkan. Öncelikli olarak, gazetemizin konuğu olmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Tekrar, sıcak siyasetin içinde olmayı düşünüyor musunuz. Böyle bir hazırlığınız var mı?  

CEVAP : Öncelikli olarak, ben bir Pozantı’lıyım. Pozantı’ya hizmetten de hiçbir zaman kaçınmam. Bu, geçmişte de böyle idi. Şimdi de böyle. Gelecekte de aynı şekilde devam edecek.

SORU :  Belediye Başkanlığı Döneminizde Neler Yaptınız?  

CEVAP: Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde, Belediye gelirleri çok düşük idi. Borçlanma  yetkimiz yoktu. Ama, bütün bu olumsuzluklara karşılık, Pozantı’da unutulmayacak hizmetleri hayata geçirdiğime inanıyorum.

Bunlardan sadece üçü bile, bugünkü önemini devam ettirmektedir.  Gençlik Caddesini, Devlet Demir Yolları yetkilileri ile yaptığım görüşmeler sonrası, Belediyenin tüm  imkansızlıklarına rağmen, üstelikte Belediye ye gelir temin edici şekilde bu caddeyi hizmete açtım. Bugün de trafiği rahatlatma açısından, bu cadde önemini hala sürdürmektedir.

Bir diğer önemli hizmetim ise, geçtiğimiz aylarda restorasyonu yapılan ve hala önemli bir ihtiyaca cevap vermekte olan Atatürk Kültür Merkezidir. Bunun yanı sıra, Yapı Kooperatifi kurarak,  Pozantı’ya Belkent Sitesi ile düşük gelirli vatandaşlarımıza, toplu konutu kazandıran Başkanım. Yaptığım diğer hizmetleri ise Pozantı’lı zaten çok iyi biliyor.

SORU: İsteyip de, Yapamadıklarınız Var mıydı?

CEVAP: Evet var.  En büyük hayalim, BİRPO A.Ş’yi kurmaktı. Bunun açıklaması ise, şöyledir. Pozantı’lıların hissedar olduğu halka açık, küçük ve orta boy işletmeleri kurabilecek, bunları üretime açabilecek, bir anonim şirket bugünde kurulabilir. Bu şirketin amacı, sadece Pozantı gençlerine, iş  ve istihdam sağlayabileceği gibi, onları gelişen ekonomik şartlara adapte ederek, girişimci iş insanı haline getirmektir. Bu ekibin Pozantı dışında da, iş istihdamı ve ekonomik getirisi olan yatırımlara, öncülük edebilecek tecrübeyi kendilerine kazandırmak, en büyük hedefim idi. Ancak, görev sürem yetmediği için, bu büyük projeyi gerçekleştiremedim. Bu da, benim içimde devamlı uhde olarak kaldı.  

SORU:  Siz olsa idiniz, aradan geçen süre zarfında, Pozantı’ya başka neler yapabilirdiniz?

CEVAP: Ben İktisat Fakültesi Mezunuyum. Dolayısıyla da, gelişen genel ekonominin Pozantı’ya  getirisi ve iş istihdam alanlarını çoğaltıcı yatırım ve hizmetlere belediyeyi öncü kılardım.  Bu yolla yapılacak yatırımlar Pozantı için çok önemli olurdu.  Bu hizmetlerin seçenekleri, o kadar çoktur ki.  Tek -tek saymak mümkün değildir. Bu çalışmaları oluşturmak için, kısa adı ARGE olan Araştırma ve Geliştirme Merkezinin kurulması şarttır.  Bu yolla, bilinçli bir şekilde hazırlanacak projeler, Pozantı’nın geleceğini de, önemli bir biçimde şekillendirir.    

SORU: Belediye Başkanlığınız sonrası, bugüne kadar ki Belediye hizmetlerini, nasıl değerlendiriyorsunuz?

CEVAP:  Eski bir Belediye Başkanı olarak aradan geçen 22 yıl içerisinde, yapılanları değil de, yapılmayanları eleştirmek, bana göre çok daha doğru olacaktır. Benim dönemimden sonra, Pozantı’da Cumhuriyet Halk Partisi, Belediye Başkanlığını kazanamadığı için, yapılanların, Fayda – Maliyet  analizlerini araştırarak eleştirmek, CHP İlçe Başkanın görevidir

Ben den sonra yapılmayan ise, çarşı içerisinde, yeni bir caddenin açılmamış olmasıdır.  Dolayısıyla da, trafik akışı rahatlatılmamıştır. Bunun da şahidi de, bütün Pozantı’lılardır.

Sanayi Çarşısının düzenlenerek, Sanayi Sitesi haline getirilmemiş olması da, bugüne kadar büyük bir eksikliktir. Buda, beni çok üzmektedir. Bir başka önemli eksiklik ise, gelir seviyesi düşük vatandaşların, toplu konuta kavuşturulmamış olmasıdır. Ben, 1994/ 1999 yılları arasındaki Belediye Başkanlığım Dönemimde, Belkent Yapı Kooperatifini kurarak, Pozantı’ya ilk toplu konutu kazandırdım. Şimdiye kadar Pozantı’ya TOKİ’nin getirilmemiş olması, çok büyük eksikliktir. Yeniden göreve gelmem halinde, TOKİ’yi de bu işe dahil ederek, gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızı, konut sahibi etmek en büyük hedefimdir. Bunun için, arsa da bulunur. İmkanda yaratılır.

SORU: Başkanlığınız sonrası, Pozantı’dan neden gittiğiniz Sorgulanıyor?   

CEVAP: Ben ne Pozantı’ya, ne de Pozantı’lıya asla kırgın değilim. Ancak, kendi siyasi gelecekleri uğruna, beni Belediye Başkanlığından eleyerek, Pozantı’lının hizmet kaybına sebep olanlara, şahsım adına değil, Pozantı’lı adına kırgınım. Bir süreliğine Pozantı’dan ayrılışım da, bu nedenledir. Pozantı’lının tekrar bana  imkan vermesi halinde, ilçeme olan çalışmalarımı  bıraktığım yerden alıp, daha büyük projelerle,  hemşerilerime hizmet benim boynumun borcudur.  Bu konuda, “ BAĞAJIM  HİZMET PROJELERİ İLE  DOLUDUR” Takdir Pozantı’lıdan, Hizmet Şemsettin Ünver’den olsun.

SORU: Memleket Partisi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

CEVAP: Memleket Partisin kurulması, oy potansiyeli açısından Cumhuriyet Halk Partisini, bir kayba uğratacağını beklemediğim gibi, tahmin de etmiyorum. Sonuç itibarıyla, nehirler  denize ulaşırken, çok kollara ayrılır, deltalar yaparlar. Ama sonuç olarak da, aynı denize dökülürler. CHP açısından alternatif parti olması CHP örgütlerinin, kendilerine çeki düzen vermesini sağlar. Daha toparlayıcı, birleştirici yöneticiler, iş başına gelirler. Bana göre buda partimizin,  hayrına olacaktır. 

SORU:   Pozantı’lıya  siyasi mesajınız nedir ?

CEVAP: Genel siyasetle ilgili yorum ve kararlar, genel merkezimizin inisiyatifindedir. Yerel de ise, yönetime talip olacak kişiler, Pozantı’nın gelecek 20 yılını bugünden şekillendirecek, öngörülebilir  projeler hazırlamaları ve bunu da toplumla paylaşmalarıdır.

Yerel seçimlerde, Pozantı’lı hemşerilerimizin geçmişi, günümüzü ve geleceği değerlendirerek, oylarını ona göre vereceklerine inanıyorum.    Son olarak da,  bana görüşlerimi açıklama fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyor, Pozantı’lı hemşerilerime, saygı ve selamlarımı iletiyorum.

( Röportaj: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER