1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BALLI BAŞKANLIKLAR

BALLI BAŞKANLIKLAR
Bu haber 09 Ağustos 2021 - 9:52 'de eklendi ve 590 views kez görüntülendi.

 POZANTI KONUŞUYOR

BALLI BAŞKANLIKLAR

Sivil toplum örgütü temsilcilikleri, geçmiş yıllar da hizmet esasına dayanan bir anlayış ile, yönetilir, maddi beklentiler ile gerilerde kalır, profesyonelce değil, amatör bir zihniyetle büyük heyecan içerisinde yürütülürdü.

Aradan geçen yıllar, sivil toplum örgütlerindeki, hizmet anlayışını tamamen değiştirdi. Ballı maaşlar karşılığında, profesyonel yönetimler ve yöneticiler, ilk planda yer almaya başladı.

Seçilen başkanlar, bulundukları yerleri, belli süreler aralığından değil, sanki kendi işyerleri gibi, kişisel çıkarları uğuruna yönetmeye başladılar. Aynı şekilde, işçi haklarını korumakla görevli sendikalar da, bu olumsuz oluşumun, lokomotifliğini üstlendiler. Seçilenler, koltuklarını bırakmamak için, yandaşlarına büyük çıkarlar sağlayarak, kendileri başkan olarak kalabilme  uğuruna,  uygunsuz ve olumsuz  yolları tercih eder hale geldiler.

KALDIRILDI

Yaklaşık üç yıl öncesine kadar, sivil toplum örgütlerinin, başkanlık ve yönetim kurulu seçimleri için, gazetelere 15 gün önceden, genel kurul ilanları verilerek, gündem belirlenir ve üyelerin gazete ilanı ile, seçimlerden haberdar olmaları sağlanırdı.

 Son yıllarda ise, kongrelerin seçim duyuruları için, gazetelere duyuru ilan verme ve gündem açıklama mecburiyetleri kaldırıldı.  Sanal ortam ve mesaj yolu ile yapılan duyurular ise, çoğu zaman yerine ulaşamadığından dolayı da üyeler, mensubu bulundukları kuruluşlarının seçimlerinden, sonuçlar belli olduktan sonra haberdar olabildiler. Bunun, geçtiğimiz günlerdeki yaşanmış örneği ise, Adana Emekliler Derneğinin kongresi, oldu.

 OLDU BİTTİ SEÇİMLER

Pozantı’daki bazı sivil toplum örgütleri, geçtiğimiz haftalar içerisinde, peş- peşe genel kurullarını yaptılar.

Üyelerinin, ne kadarının haberi oldu? O tartışılır. Pozantı Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifinin, alelacele yapılan bu kongresinden sürpriz sonuç çıktı. 22 yıllık Başkan Zamir Kalas, Yönetim Kurulunun yaptığı seçimlerde, Başkanlığı kaybetti. Yerine, Yardımcısı Huriye Dinç Başkan olarak seçildi.  Zamir Kalas ise, yönetim kurulu üyesi olarak kaldı.

Gelişmelerin gösterdiği kadarı ile de, Kredi Kefalet Kooperatifinde sular durulmayacak gibi görülüyor. Yıllanmış Başkan Zamir Kalas, tekrar başkanlığı elde edebilmek için, kendince olağan üstü bir seçim arayışı içerisinde girmiş durumda.

TAŞIYICILAR KOOPARTİFİ

Pozantı ekonomisinin, can damarı konumunda olan, Pozantı Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifin de yapılan seçim, iki adaylı geçti. Yaklaşık dört yıldan beri, beri kooperatifin başkanlığını yürütmekte olan Özgür Gören, yerini önceki Başkanlarından Mehmet Çiğdem’e bırakarak, başkanlığını sonlandırdı.

AKÇATUR KOOPERATİFİ

Adana – Akçatekir- Pozantı ve Kamışlı arasında, 22 yıldan beri Minibüsle Yolcu Taşımacılığı yapan, Akçatur Kooperatifindeki seçim ise, tek adayla yapıldı. Daha önce, başkan adaylığı için adı geçen Ali Çapar ve ekibi, seçime girmedi. Tek adayla yapılan seçim sonrası, Dağdibi Mahallesi Muhtarı  ve Muhtarlar Derneği Eski Başkanı Refik Günan Kooperatifin başkanı oldu.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER