1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞKAN AKAY’DAN VATNADAŞA LİMON DESTEĞİ

BAŞKAN AKAY’DAN VATNADAŞA LİMON DESTEĞİ
Bu haber 21 Şubat 2022 - 11:43 'de eklendi ve 3.047 views kez görüntülendi.

Üretici  “MADDİ” Zarar etti.  Seyhan “HAYRA” Çevirdi !

BAŞKAN AKAY’DAN VATNADAŞA LİMON DESTEĞİ

Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı “Mavi Ekip”ler, üreticilerin, maliyetini kurtarmadığı için toplamadığı limonları Seyhanlılara ulaştırarak, aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle zarar eden; ürünü toplama, nakliye gibi maliyetlerle daha fazla zarar etmemek için ürünü dalında bırakan Adanalı bazı limon üreticileri, bahçelerinde dalında bulunan limonları Seyhan Belediyesi’ne bağışladı.

Başkan Akif Kemal Akay’ın talimatıyla, üreticilerin bağışladığı limonlar Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı “Mavi Ekip”ler tarafından toplandı. Çuvallara konulan limonlar araçlara yüklenerek, mahalle muhtarlarıyla işbirliğiyle Seyhan’daki ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturulmaya başlandı.

Önceki gün başlayan çalışmaların ilk gününde Hurmalı, Ova, Sakarya, Ahmet Remzi Yüreğir ve Döşeme mahallelerinde yaklaşık 700 aileye limon dağıtımı gerçekleştirildi.

Ekonomik koşullar nedeniyle tarımsal üretimde girdi maliyetlerinde ciddi artışlar yaşandığını dile getiren Başkan Akay, maliyetler nedeniyle üreticilerin sıkıntılı günler geçirdiğini vurgulayıp, halkın da yüksek fiyatlar nedeniyle benzer sorunlar yaşadığına dikkati çekti.

Bazı üreticilerin bin bir emekle ürettiği ancak zarar ettiği tarımsal ürünlerin, daha fazla zarar etmemek için tarlada ya da bahçede çürümeye terk ettiğini aktaran Akay, “Ürünlerini toplayamayan çiftçilerimiz, emeklerinin heba, ürünlerinin ziyan olmasına da gönülleri razı olmadığı için dalındaki limonları Belediyemize bağışladı. Belediye ekiplerimiz de limonları toplayıp halkımıza ulaştırıyor. Belediye olarak hem zarar eden üreticimizin hayır yapmasına aracılık yapıyoruz, hem de ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın ekonomilerine küçük de olsa bir katkı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra çiftçilerimizin ürünlerinin hak ettiği değere ulaşmasını temenni ediyor ve onlara Seyhanlılar adına teşekkür ediyorum” dedi. ( Basın Bürosu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER