1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞKAN AYTEKİN: “SİYASİLERİ ESNAFIN YANINDA OLMAYA DAVET EDİYORUM”

BAŞKAN AYTEKİN:  “SİYASİLERİ ESNAFIN  YANINDA OLMAYA DAVET EDİYORUM”
Bu haber 23 Kasım 2023 - 10:29 'de eklendi ve 436 views kez görüntülendi.

Çay “YIKACAĞIM” Diyor. Esnaflar “DİRENİYOR”

BAŞKAN AYTEKİN: “ SİYASİLERİ ESNAFIN YANINDA OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Yapımları yıllar öncesine dayanan ve geçmiş dönem belediye başkanlarınca yapılan, onlarca esnafın sığınağı ve geçim kaynağı konumunda bulanan, Hal Binası ve Belediye Pasajı 2023 yılında Pozantı’da devamlı gündem oldu.

YIKIM

Yıllardır çürük raporu olduğu iddia edilen, Hal Binası ile ilgili olarak Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, üç dönemlik Belediye Başkanlığının son yılı olan 2023 yılın da beklenmedik bir karar aldı. Hal Binası ve Belediye Pasajının deprem risk taşıdığı gerekçesi ile, yıllardır yapmadığı yıkım işlemlerini, 5 Şubat 2023 depreminden sonra, tatbik safhasına soktu.  Daha önceki yıllarda da böyle bir karar içerisinde olmasına rağmen, Belediye Meclis Üyelerinin  karşı çıkması ve esnafın da tepki koyması sonrası bu düşüncesinde vazgeçerek, binalarda bazı küçük tadilatlar yaptı.   

ŞAŞKINLIK YARATTI

 Belediye Başkanı Mustafa Çay hal binası ağırlıklı ve belediye pasajını da kapsayan yıkım kararı ile ilgili çalışmalarını, 5 Şubat 2023 depremi sonrasına getirdi.  Başkan Çay’ın bu beklenmedik çıkışı, Belediye Pasajı ve Hal Binası ve çarşı esnafı arasında, derin bir şaşkınlık yarattı. Ve bu uygulamanın, neden 2024 yerel seçimlerine az bir zaman kala başlatılmak istenmesi ise merak ve iddia konusu olmayı sürdürüyor.

TEHLİKE

Özellikle Hal Binasının konumu ile ilgili olarak, bazı iddialar da ortaya atıldı. Bu iddialar arasında en önemlisi ise, hal binasının hemen arka kısmında bulunan, çok katlı bir apartmanın, hal binasının olası bir yıkımı halinde ise tehlike arz edebileceği de kamuoyunda konuşulmakta olan iddialar arasında yer alıyor.

GAYRİ MENKULU VAR

Belediye Pasajı ile ilgili bir olumsuzluk ise burada bulunan işyerleri arasında, Pozantı Şoförler Odasının tüzel kişiliğine ait tapulu bir gayri menkulünün bulunuyor olmasıdır. Bu şartlar altında Belediye Pasajında nasıl bir yıkım kararı uygulanacağı da, merak konusu oluyor.  

Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin, Hal Binası ve Belediye Pasajının ile ilgili olarak, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın başlattığı YIKIM kararına karşı olmadıklarını, ancak burada iştigal eden esnafların görüşlerinin alınmadığını, Belediye olarak da,  bunlara her hangi bir işyeri gösterilmediğini, üstelikte kış mevsiminin başlamış olmasının yanı sıra, ekonomideki olumsuz gidişatın da, her iki iş yerinde bulunan esnafları, çok olumsuz bir şekilde etkileyeceğini belirterek,  Gazetemize şu açıklamayı  yaptı:

SADECE İKİ PASAJMI KALDI?

“Pozantı da, depremden etkilenen binalar incelendiğin de,  bir çok binanın  çürük çıkacağı aşikardır. Çünkü, 1999 öncesi yapı ruhsatı bir çok binada yok. Bunlara kamu -kurum ve kuruluşların binaları da dahildir. Hiçbir kamu -kurum ve kuruluşundan karot örnekleri alınmazken, neden sadece esnafların konuşlandığı ve belediyenin kiracılarının bulunduğu, bu iki pasajın  yıkımı üzerinde durulması, esnafımızın kafasında bir çok soru işaretini de  beraberinde getirmektedir.”diyerek sözlerine şöyle devam etti:

ÇÖZÜMSÜZLÜĞE KARŞIYIZ

“Biz yıkıma karşı değil çözümsüzlüğü karşıyız. Pozantı Merkezi üç ana caddeden oluşmaktadır. Bu iki pasajda iştigal eden ve hizmet veren esnaflarımızın buradan gidip, farklı mahallelerde işyeri bulma ihtimali çok düşüktür. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın ve  esnaflarımızın, hemen ulaşılabilir konumda bulunan ve  bu iki binada yer alan, Pozantı Esnaf Odası, Pozantı Şoförler Odası, Pozantı Ziraat Odası ile,  vatandaşların ve ailelerin çocuklarını  çok rahat bir şekilde göndereceği  bir Kütüphanenin de  yer aldığı Hal Binasındaki esnafı  acaba nereye taşımayı düşünüyor ?  Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, buralarla ilgili  herhangi bir olumlu bir düşüncesi var mı?  Her geçen gün ekonomik şartların zorlaştığı günümüzde, bu kadar esnaf nereye gidecek? Üç dönemlik Belediye Başkanlığında şimdiye kadar neden yıkım kararı alma gereğini duymadınız?  Biz her iki işyerlerinin yıkılmasına karşı değiliz. Çözümsüzlüğü karşıyız. Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, esnaflarla  herhangi bir istişare yapmadan, aldığı  yıkım kararına karşıyız.’ Dedi.   

HEP DESTEKLEDİLER  

Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin, Belediye Hal Binası ve Belediye Pasajından bulunan esnafların büyük bir bölümünün,  genel ve yerel  seçimlerde Cumhur İttifakının en büyük destekçi konumunda olan, bu işyerlerindeki esnafın, içerisinde bulunduğu bu olumsuzluğa karşılık, Pozantı da  tüm siyasi parti temsilcilerinin sessiz kalıyor olmalarını şiddetle kınadığını belirterek, açıklamasına şöyle devam etti:

TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

“Esnaf Odası Başkanı olarak, ben bu gelişmeleri şiddetle kınıyorum. Yasalar çerçevesinde  her iki pasajla ilgili olarak alınan yıkım kararının hukuk nezdinde takipçisi olacağım. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın da makamının bulunduğu, Belediye Binası başta olmak üzere, diğer kamu binalarının da, depremden etkilenip- etkilenmediği konusundaki suskunluğuna anlam veremiyorum. Ben esnafımın hakkını arama adına, siyasi partilerin il merkezlerine ve gerekirse de genel merkezlerine giderek, içinde bulunduğumuz bu sıkıntıyı   dile getireceğim. Bir diğer dikkat çeken konu ise, esnaflarımızın böylesi önemli bir konuda kendi davalarına sahip çıkmalarını ve yanımızda bize destek olmalarını bekliyoruz” dedi. (TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER