1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞKAN KARALAR ÜRETİCİNİN YANINDA

BAŞKAN KARALAR  ÜRETİCİNİN YANINDA
Bu haber 24 Mayıs 2021 - 8:32 'de eklendi ve 634 views kez görüntülendi.

Kuraklık Baş Gösterdi. Büyükşehir Yetişti.

BAŞKAN KARALAR  ÜRETİCİNİN YANINDA

 Bu sene de, ülkemizi etkisi altına almaya devam eden, pandemi salgının yarattığı, ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere, kuralığında baş göstermesiyle birlikte, üreticiler hayli zor günler yaşamaya başladı. Bu sıkıntıları gidermenin umudu olan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, üretici, esnaf ve halkının yanında olmayı sürdürüyor.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Adana ve Pozantı’lıların her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Ve   Büyükşehir Belediyesinin, Boğaz Mahallesi  üreticilerine yaptığı, tarımsal destek çalışmalarını, şöyle özetledi:

“Öncelikli olarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Zeydan Karalar’a, Pozantı Halkımız adına teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın yıllardır talep ettiği, halk ekmek artık Pozantı’mızda. Yanı sıra,  Başkanımızın önem verdiği, bir diğer konu ise,  üreticilerimiz olmaktadır.

ASKİ YETİŞTİ  

Bu yönde çalışmalarda, Boğaz Mahallerimizde, tarımsal alanda da, halkımıza dokunan  kolaylıklar, Büyükşehir Beledimizce sağlamaktadır. Pandemi süresinde,  belediyenin imkanları ölçüsünde,  maddi destek de verdik. Yine bu sene, kuraklık nedeni ile, büyük sıkıntı çeken  ve taleplerini bizlere ileten,  çilek üreticilerimiz için de,  ASKİ aracılığı ile dere yataklarına,  havuzlar oluşturularak,  çilek üreticilerimizin bir nebze de olsa da, su  sıkıntılarını giderme yolunda, önemli adımlar attık.

KAZANÇLARI ARTACAK

Çilek fidesi konusunda, bu sene üreticilerimize ulaşamadık. Ancak, bundan böyle Büyükşehir kendi çilek fidesini, kendi üreterek, bu sorunu da ortadan kaldıracaktır.  Boğaz Mahalle üreticilerimizin, bir diğer sorunu ise, ürettikleri  Kirazlarını, değerinde satamamalarından dolayı,  büyük zarar etmekte idiler. Başkanımız Karalar, bununla da ilgili önemli bir adım attı.   Aşçıbekirli’deki soğuk hava deposunu kiralayarak, üreticilerimizin hizmetine sundu. Bu gelişme ile de, kiraz üreticilerimiz ürünlerini, anında ucuz fiyatla satma yerine,  bu soğuk hava deposunda bekletip, fiyatlarının artması ile birlikte, değeri üzerinden satarak, kazançlarını katlayacaklardır.” dedi.

TOPLANTI

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Büyükşehir Belediyesinin, yöreye yaptığı hizmetlerin, daha geniş bir platformda değerlendirileceğini belirterek, bu konuda da şunları söyledi:

“Önümüzdeki Cuma günü yani, 28 Mayıs 2021 tarihinde, Kamışlı’da kiraz üreticileri ile bir toplantı yapılacak. Beldetaş A.Ş yöneticilerinin yanı sıra, Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Daire Başkanlığı yetkilerinin, birlikte yapacağı bu toplantı da, kiraz üreticileri ile ihracatçılar, bir araya getirilerek, aralarında bir koordinasyon sağlanacaktır. Bu yolla,  soğuk hava depolarında bekletilerek, değer kazanımı sağlanmış  olan kirazlar da,  ihracatçılar aracılığı ile, yurt dışında pazarlanacaktır.

 Bu uygulama, geçen sene Saimbeyli de başlatılmış olup, büyük bir başarı sağlanmıştır. Pozantı da, aynı ivmeyi yakalayacağımıza, şimdiden inanıyoruz. Bu gelişmeler ile de, Adana Büyükşehir Belediyesinin, üreticilerinin yanında ve destekçisi olma programının, her geçen gün  büyük bir başarı kazanmakta olduğu da, ortaya çıkacaktır.” Dedi.

 CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, bu organizasyon ile ilgili olarak, geçtiğimiz hafta 21 Mayıs 2021 Cuma gün, yöre üreticileri ile bir araya gelerek, programı oluşturdular. ( ÖZEL HABER: Hayriye Eroğlu)   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER