1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Başkan Karalar : “Yolları “GAYMAK” Gibi Yaptık.

Başkan Karalar : “Yolları “GAYMAK” Gibi Yaptık.
Bu haber 11 Aralık 2023 - 10:19 'de eklendi ve 365 views kez görüntülendi.

Asfalt  Dökümünü İlçe- İlçe Açıkladı.

Başkan Karalar : “Yolları “GAYMAK” Gibi Yaptık  

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  görev başına geldiği 2019 yılından itibaren yaptığı, önemli hizmetlerin başında yer alan asfalt çalışmalarını ilçe -ilçe ve miktar -miktar paylaştı. Başkan Karalar, geçmiş dönemden üç kat daha fazla asfalt döktüklerini belirterek, şunları söyledi:

AÇIKLADI

“Durmadan ve yılmadan çalıştık. Yılların ihmal edilmiş yollarını pırıl -pırıl asfaltlayarak,  toplamda “ 2 MİLYON 651 BİN TON” asfaltı yollarla buluşturduk. Bunun miktarı ve dökülen yerleşim yerleri de aşağıdaki gibidir” diyerek, açıklamasına şöyle devam etti.

GAYMAK GİBİ

“Adana’nın Merkez İlçeleri kadar, Kırsal Mahallerinde de, çok önemli miktarlara ulaşan asfaltlamayı, sadece hizmet alanımız içerisinde bulunan caddeler kadar, İlçe Belediyelerinin hizmet alanları içerisinde bulunan ara sokakları da ihmal etmeyerek, gereken ve ihtiyaç duyulan yerleri de asfalta kavuşturduk. Adana tabiri ile de, bu yolları “GAYMAK” gibi yaptık” dedi.

İLÇE- İLÇE  

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, asfalt dökülen ilçeleri ve miktarlarını  aşağıdaki şekilde açıkladı:

“Aladağ 36.032 Ton, Ceyhan 210.703 Ton, Çukurova 216.213 Ton, Feke 46.042 Ton, İmamoğlu 199.709 Ton  Karaisalı 61.165 Ton, Karataş 130.898 Ton, Kozan 251.682 Ton
Pozantı    49.233 Ton, Saimbeyli 55.476 Ton, Sarıçam 281.400 Ton, Seyhan 571.677 Ton,
Tufanbeyli 79.532 Ton, Yumurtalık  59.530 Ton, Yüreğir 402.378 Ton

POZANTI

Pozantı’yı doğalgaza kavuşturmak için, AKSAGAZ’ın başlattığı boru döşeme çalışmalarında, çok büyük aksaklıklar yaşandı. Üzücü deprem felaketi sonrası, ilgili firma  doğal olarak çalışmalarını  deprem bölgelerine kaydırdı. Bu da Pozantı’da önemli aksaklıklara sebep oldu. 

YOLLAR

Hastane, Alay Yolu ve Atatürk Caddelerinde yarım kalan çalışmalar, esnaf başta olmak  üzere, vatandaşların da  eleştiri ve şikayetlerine sebep oldu. Kışın çamurun, yazın tozun sebep olduğu bu şikayetlerin faturası da,  hem Büyükşehir hem de Pozantı Belediyesine kesildi.

HOŞGÖRÜ

Bu olumsuz gelişmeler,  Büyükşehir Belediyesinin Pozantı Koordinatörü CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu tarafından, Başkan  Zeydan Karalar’a bizzat devamlı iletti. Eroğlu, çözüm konusunda aldığı cevapları, hem esnafla, hem de vatandaşlarla paylaşarak, hoşgörü ve süre istedi.

Bununla da yetinmeyerek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı Pozantı’ya davet etti. Karalar’da, vatandaşın haklı olduğunu ancak doğalgaz firmasının  Büyükşehre yer teslimi yaptıktan sonra,  çalışmaların başlatılacağını söyledi. Bu konuşma dan kısa bir süre sonra da, Pozantı Caddelerinde asfaltlama çalışmaları hız kazandı.

TEŞEKKÜR

Alay Yolu, Atatürk ve Gençlik Caddeleri başta olmak üzere, ara sokaklar da asfaltlandı.  Bu çalışmalar sonrasında, Pozantı Matbaa Sokak ve Hal Binası Esnafı, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin önderliğinde, geniş katılımlı bir açık hava toplantısı yaptı.  Başkan Karalar’a kendi hizmet alanında olmamasına rağmen, dökülen asfalttan dolayı da, CH Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu şahsında bizzat teşekkür ettiler.

UNUTTULAR

Hal Binası Esnafının bu jesti, kamuoyu tarafından  takdirle karşılandı. Ancak en fazla  eleştiriyi yapan Hastaneler Alay ve Atatürk Caddesindeki esnaflar ise, yollarının pırıl -pırıl hale getirilmesinden sonra, sessiz kalarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan  Başkan Karalar’a, bir teşekkürü çok gördüler.

ASFLATLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, asfalt dökümü  ile ilgili yaptığı açıklamada, Pozantı’ya tarihinde ilk defa olarak  “49.233 BİN TON” gibi çok büyük bir miktarda asfalt döküldüğü de yer aldı. Söz Uçar Yazı Kalır.  Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER