1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Belediye Meclis Toplantısında Açıkladı:

Belediye Meclis Toplantısında Açıkladı:
Bu haber 07 Haziran 2021 - 11:55 'de eklendi ve 686 views kez görüntülendi.

 Belediye Meclis Toplantısında Açıkladı:

“ÇAY’IN, BERAAT KARARI 5 YIL SONRA KESİNLEŞTİ.”  

Pozantı Belediye Başkanlığına, 2014 yılında ikinci dönem olarak seçilen, Belediye Başkanı Mustafa Çay, 03 Ağustos 2016 yılında, feto’ya yardım ve yataklık iddiaları ile önce evinde gözaltına alındı, sonrasında da yargı karşısına çıkarıldı.

Çay ilk duruşmasında, savcılığın tutuklama isteğine rağmen ilgili mahkemece, tutuksuz olarak yargılanmak üzere, şartlı olarak serbest bırakıldı. Pozantı Cumhuriyet Savcısının, bir üst Mahkemeye yaptığı itiraz sonrası, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, gece sabaha karşı evinde tekrar gözaltına alındı. Ve yapılan duruşması sonrasında da tutuklanarak, kozan cezaevine gönderildi. Kendisine, kumpas kurulduğu ve iftara atıldığı iddialarını her duruşmasında devamlı olarak tekrarlayan ve o dönemde de, kendisine bu kumpası  hazırlayanların da  bazı devlet görevlilerinin de, adlarını  ve makamlarını vererek, savunmasında da sık -sık dile getirdi.

Çay, Dokuz ay süren tutukluluk sonrası, Adana Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar bu  gereğince, tutuksuz olarak yargılandı. Ve bir süre sonra da, yapılan duruşmalar sonrasında beraat kararı, kesinleşti. Ancak, bu beraat kararı ilgili Mahkemenin Savcısı tarafından, bir üst Yargı kuruluşu olan, İstinaf Mahkemesine taşındı.

İstinaf Mahkemesi önce, Adana Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği beraat kararını bozdu.   Sonraki duruşmalarında da, Çay’ı 2 yıl 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Çay’ın savunması için, Ankara’dan gelen Avukat, İstinaf Mahkemesinin bu kararını temyiz için Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay Baş Savcılığı, davaya bakacak olan Yargıtay’ın ilgili Mahkemesine,  Çay’ın Beraatı konusunda görüş belirtti.   

ADAYLIK

İlgili Mahkeme, henüz beraat kararı vermeden, Mustafa Çay, 2018 Temmuz Ayında, İçişleri Bakanlığının kararı ile, tekrar Pozantı Belediye Başkanı olarak göreve iade edildi. Ve 2019 yerel seçimlerinde, yine beraat kararı kesinleşmeden, Cumhur İttifakının Adayı olarak, seçimlere girdi. Ve 3. Dönem Belediye Başkanı olarak, seçildi. Bu süre zarfında da, Yargıtay Ağır Ceza Mahkemesinin Çay’la ilgili nasıl bir karar vereceği de, merakla beklendi. Bu arada Çay, yaklaşık 3 yıl boyunca da Pozantı Belediye Başkanı olarak görevini sürdürmeye devam etti.

PAYLAŞTI

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 03 Haziran 2021 Perşembe gün yapılan, Olağan Meclis Toplantısında,  Üyelere hitaben yaptığı bir konuşma da, çok sevinçli bir haber aldığını belirterek, bunu sizlerle paylaşmaktan da, büyük mutluluk duyuyorum diyerek, şunları söyledi:

ŞÜKÜR

“Allah’a şükür. Bana yapılan kumpas, iftara ve iddiaların, ne kadar boş ve geçersiz olduğu bana siyasi oyunlar oynandığı, hakkımda verilen beraat kararı ile, kesinleşti. Bu kararı, dün aldım. Ailemle de paylaştım. Şükür Namazı kıldım.  Ve artık, üzerimde oynanmak istenen  siyasi oyunlar da, böylece yargı kararı ile sona ermiş oldu.”  Çay’ın bu mutluluğu, Belediye Meclis Üyeleri tarafından da, alkışlarla destek buldu.

DİKKAT ÇEKTİ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belediye Meclisinde yaptığı ve beş yılı aşkın bir süre zarfında büyük bir heyecan ve merakla beklediği bu beraat kararını, kendi sanal ortamından henüz paylaşmamış olması da, dikkat çekici oldu. Gazetemiz, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin, Saat 16.25’ den itibaren den, kendi internet sitesinden bu önemli gelişmeyi, takipçileri ile paylaşıyoruz. ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER