1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BELEDİYE MECLİSİNİN TOPLANTISINA İHMALLER ZİNCİRİ DAMGA VURDU.

BELEDİYE MECLİSİNİN TOPLANTISINA  İHMALLER ZİNCİRİ DAMGA VURDU.
Bu haber 10 Haziran 2024 - 8:14 'de eklendi ve 312 views kez görüntülendi.

Alınmayan Kiraların Tahsiline Geriye Dönük Olarak Başlanacak

BELEDİYE MECLİSİNİN TOPLANTISINA  İHMALLER ZİNCİRİ DAMGA VURDU.

Pozantı Belediye Meclisinin Aylık Olağan Toplantısı, 07 Haziran 2024 Cuma gün saat 14.00’de başladı.  Gündemin 2. Maddesi olan Mayıs 2024 Ayı toplantı tutanakları oy birliği ile kabul edildi. Görüşmelerde ve kararlarda Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerinin sayısal üstünlüğü etkili olmayı devam ettirdi.

GÖRÜŞMELER

Toplantıyı Başkan Ali Avan bir konuşma ile başlattı. Gündem dışı teklif ve konuşma önerileri alındı. Sonrasında da, Gündem Maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Belediye Meclis Üyelerinden Başkan Yardımcısı Mehmet Öner’in, daha önceden meclisçe  tespit edilen  asgari ücret olan maaşının, artırılması konusundaki isteği oy çokluğu ile red edildi. Bu karar sonrası da, Öner’in mahkemeye gideceği öğrenildi.

Karakışlakçı Mahallesindeki Halı Sahanın Belediye ve Muhtarlık ile ortak kullanılması kararı oy birliği ile kabul edildi.

Zafer Mahallesindeki 1.521.90 Metrekarelik arsanın satışı için, Belediye Encümenine  yetki verilmesi red edildi. Aşçıbekirli  Mahallesinde,  164.84 metrekarelik belediye hissesinin satışının da, belediye encümenine yetki isteği de aynı şekilde red edildi.

BİNALI ARSALARIN SATIŞI

Gündemin en önemli maddelerinden birisi ise, mülkiyeti belediyeye ait arsalar üzerinde bulunan, yıllanmış binaların satışları ile ilgili olanı idi.

 Belediye Başkanı Ali Avan bu konunun görüşülmesi öncesi, bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Bu ,Pozantı’nın yıllardır kanayan yarasıdır. İnsanlar yıllar önce belediyeye ait bu arsalar  üzerine evler yaparak, oturmaktadırlar. Haklı olarak da, bir tapuya sahip olmak istiyorlar. Bizim yetki isteğimiz, bu arsaların belediyece  fiyatlandırılarak, sahiplerine biran önce satılmasıdır.” Şeklinde açıklama yaptı. 

Başkan Avan, tespit edilen bu  konumdaki arsaların 176 adet olduğu ve listelendiğini sözlerine ekledi.  CHP Gurup Sözcüsü Burak Köse, bu satışın bir emsal teşkil etmemesi gerektiğini, birilerinin bunu fırsat sayarak, belediyenin diğer arsaları üzerine de konut yaparak, ev sahibi olma isteklerine yol açacağını söyledi.

Başkan Ali Avan, bu konuda da tedbir aldıklarını da  belirtti. Bu şekilde 176 arsa üzerinde konut bulunduğunu bunların dışında hiçbir şekilde arasa satışı yapılmayacağını  üzerine basa basa vurguladı. Bu açıklama sonrası da  teklif oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Ali Avan bu kararlarından dolayı da, meclis üyelerine teşekkür etti.

SANTRAL

Gündemin bir başka maddesi ise, Adana Büyükşehir Belediyesinin bir maddesi ile ilgili oldu.   Pozantı  çevresinde yapımı düşünülen ve kısa adı GES olan, güneş enerjisi santralleri ile ilgili oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi, bu santralle ilgili olarak imar düzenlenmesi yapılması için, Pozantı Belediyesine  gönderdiği kararın, imar komisyonunca Red kararı ile tekrar Pozantı belediye meclisine geri gönderilmesini beklediğini ifade eden Belediye Başkanı Avan, bu konuda da şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesinin, Pozantı sınırları içerisinde GES projesinin yapılmasına izin vermemiz halinde,  Pozantı Belediyesi  devre dışı bırakılacaktır. Büyükşehir Belediyesi  bu proje ile,  Pozantı Belediyesi sınırları içerisinde büyük paralar kazanacaktır. Bize ise, çok küçük paylar düşecektir. İmar Komisyonun bu konudaki kararının ise, Pozantı’nın yararına olacağı   düşüncesi içerisinde  red edileceğine inanıyorum. Kimse Pozantı’yı devre dışı bırakamaz. Buna da izin vermeyeceğiz” şeklinde konuşarak,  kararının red olacağını  da önceden ortaya koymuş oldu

Aşçıbekirli mahallesinin sınırlarının  genişletilmesi  için, Muhtar Bünyamin Ortaköylü’nün verdiği dilekçe, imar komisyonuna havale edildi. Akçatekir Üçoluk Mahallesinde imar yolu olarak düzenlenecek bir bölümün, kamulaştırılması yolunda alınan Pozantı Belediye Meclisinin  aldığı kararın iptaline yönelik  olarak, Gazi Adamhasan’nın verdiği dilekçe de imar komisyonuna gönderildi.  Ve gündem maddelerinin görüşülmesi de böylece sona erdi.

GÜNDEM DIŞI

Pozantı Belediye Meclis Üyelerinden İsmail Ergin’nin gündem  dışı olarak, bayram öncesi Pozantı’daki emeklilere 2 BİN TL yardım talebi  önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Bu karara göre, Pozantı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfının belirleyeceği emeklilere, Pozantı Belediyesi olarak, 2 BİN TL bayram desteği yapılacak.

Dağdibi Mahallesi vatandaşlarının bürokrasiden kaynaklanan  bir nedenle, iki ayrı ve çok fiyat farklı tarife üzerinden su faturası ödediklerini, bunun da birleştirilerek ve fiyatlarının da ayarlanarak,  tek fatura haline getirilmesinin sağlanması isteği,  imar komisyonuna sevk edildi. Aynı şekilde, Kamışlı Mahallesi sulama faturalarının da düzenlemesi talebi de, yine  imar komisyonuna sevk edildi.

İKİ ATAMA

CHP’li Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Burak Köse’nin, belediye atanan iki müdürle ilgili  olarak sorduğu soruyu  Başkan Ali Avan,  aşağıdaki şekilde açıkladı:

“Dışarıda çok çirkin dedikodu yapanlar var. Beni genç ve tecrübesiz görüyorlarmış. Belediye bürokrasisini öğrenmem için, üç yıl geçmesi gerek diyorlarmış. Bir ekip oluşturmak için önce Pozantı’ya baktım. Belediyeciliği bilen olsa idi, onlarla çalışacaktım. Pozantı Belediyesinde halen işi bilen, bir kaç müdür var. Ama bir o kadar da işi bilmeyen var. Bunlarda çay  ve kahve içmekten başka  hiç bir görev yapmıyorlar.

PROJE EKİBİ

Ben bunlarla  yola çıkamazdım. Belediyenin üç yıllık hizmet yılının, heba olmaması ve kendimi de riske etmemek için, işi bilen bürokratları araştırdım. Onlar kendiliğinden gelmediler. Ben rica ederek, bu atadığım müdürlerle  bir proje ekibi oluşturdum.  Kaldı ki, Pozantı Belediyesinde bugüne kadar da hiç  böyle bir ekip oluşturulmamış.

ARAŞTIRMALAR

Bu proje ekibinin yaptığı araştırmalarda çok ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Belediye mülklerinde yıllardır bedava oturanlar, kira vermeyenler var. Bunların araştırılmasını yapıyoruz. Beş senedir kira vermeyenlerle hiç kimse ilgilenmemiş. Belediyemizin tüm gayri menkullerinin üzerinde haciz var.   Belediyenin kıymış olduğu nikahlarda bile, önemli eksiklikler var. Araştırılırsa bazı evlilikler geçersiz çıkar.  Aynı şekilde, belediyenin verdiği tapularda da, büyük sorunlar var. Bir gün evleriniz tapusuz çıkarsa şaşırmayın.  

ÇÖZÜMÜ İÇİN

Tüm bunların çözümü için de,  tabiki tecrübeli ve çözüm getiren kişilerle çalışılması gerekir.  Bu proje ekibinin oluşturduğu çalışmalar sonrası,  bayram dan sonra kapalı semt pazarı,  şalgam üretim tesisleri,  aş evlerinin temeli atılacaktır. Diğer bazı sürprizlerimizde olacaktır. 

PARKE TAŞI VE ASFALT

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin girişimleri  ve talimatları ile,  3.800 metrekare kilitli parke taşının tahsisi sağlandı. 150 ton asfaltı peyder -pey almaya başladık. Sayın Genel Başkanımızın Pozantı’lılara selamları var. Kendisi Pozantı Belediyesinin getirdiği her türlü  projenin destekleyicise olacağını bizzat söyledi. Pozantı’lıların hiçbir konuyu merak etmemelerini söyledi. “Pozantı’ya ve Pozantı’lılara  çok şeyler kazandırılacaktır” dedi.  Bütün bunların bile talep yazısını yazabilecek bir bürokrat  Pozantı Belediyesinde yok. Nasıl bir sistemle çalışıldığı da bu gerçeklerle ortaya çıkıyor.

HAREKETLİLİK

Bu açıklamalar sonrası, Pozantı Belediye Meclisi Toplantısının son bölümünde, Cumhur İttifakının Büyükşehir ve Pozantı Belediye Meclis Üyesi  Kürşat Akpınar söz alarak, Başkan Ali Avan’a aşağıdaki  soruyu yöneltti:

“Sayın Başkanım. Şuana kadar yaptığınız  açıklamalarınız için teşekkür ediyoruz. Pozantı da iki işyerinin yeterli kiralarını vermeden yıllarca oturduklarını, bütün Pozantı biliyor. Bu konuda nasıl bir çalışma yapacaksınız?”  Dedi

CEVAP

Başkan  Ali Avan cevaben şunları söyledi:

“Belediyemize ait  Çay Bahçesi ve Ak Köprü Restorant olmak üzere, bir  de Akçatekir girişinde bulunan bir işyeri yıllarca çok as kiralarla buralarda faaliyetlerini devam ettirmişler. Bunlarla ilgili araştırmalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor.

BELEDİYE  İŞLETECEK

Çay Bahçesini Pozantı Belediyesi olarak biz çalıştıracağız. Ak Köprü Restoranla ilgili üç mahkeme devam ediyor. Bura da oturanlar aylık 15 Bin TL kira veriyorlar.   Devam etmekte olan  üç mahkeme nedeni ile, burayla ilgili bir karar alamıyoruz.  Aylık fiyat artırımı için, devlet kuruluşuna başvurduk. 250 BİN ile 300 BİN TL arasında, aylık kira ödemesi kararı çıktı.  Burasını boşalttırarak, ihalesinin yeniden yapılması yolunda çalışmalar yapıyoruz. Ancak mahkemenin bitimi önemli.” dedi.

GENİŞLETMİŞLER

Görüşülen bir diğer önemli konu ise, ikinci dönem belediye meclis üyeliği yapmakta olan, YRP’li Yusuf Arısoy’un halen kullanmakta olduğu, iş yeri ile ilgili oldu. Bununla da ilgili olarak,  Başkan Ali Avan, yaptığı  açıklamada şunları söyledi:

“Buras,ı zamanında 90 metrekarelik bir alan üzerinde inşaa edilen, bir bina ile ticari faaliyetini başlatmış. Aradan geçen süre zarfında, bu alan genişleyerek kapalı alanı 1.500 metrekarelere çıkmış.  Daha sonraki süreçlerde de kullanım alanı da  genişleyerek 6.500 metre karelere çıkmış. Ancak kira ücretinde ise,  önemli bir artış olmamış. Biz bura ile ilgili cezai işlem uyguladık. Yine bura ile ilgili olarak da,  5 yıl geriye dönük de ecrimisil ücreti talep edeceğiz” dedi.

RİCACI OLMAYACAĞIM.

Başkan Ali Avan’nın bu açıklamasını dinleyen işyeri sahibi ve Belediye Meclise Üyesi Yusuf Arısoy, yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Biz buraları kendiliğimizden yapmadık. İmar barışı için talepte bulunduk. Mülk sahibi olmadığımız için, bu talep uygun görülmedi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin yaptığı su fabrikası da, bu arsa ile bitişik olup, kendileriyle de bir protokolümüz var. Ben, sizden her hangi bir konuda ricacı olmuyorum. Boşaltmak gerekirse boşaltırım. Para ödemem gerekirse de öderim.” Şeklinde cevaplayarak toplantı salonundan ayrıldı.

Bu iki işyeri ile ilgili olarak da, gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı da kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.  ( Haber: Tamer Ünal)   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER