1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BEYNİ GENÇ TUTMANIN 5 YOLU

BEYNİ GENÇ TUTMANIN 5 YOLU
Bu haber 22 Ağustos 2022 - 12:23 'de eklendi ve 1.348 views kez görüntülendi.

Araştırmacı Eğitimci Kemal Önal’dan Öneri:

BEYNİ GENÇ TUTMANIN 5 YOLU

Araştırmacı Eğitimci Kemal Önal, çeşitli konularda yaptığı araştırmaları haberleştiren ve bunu da gazetemiz aracılığı ile, toplumla paylaşmayı kendisine görev edinmiş, karanlığı hiç sevmeyen, daima aydınlık ufuklarda yaşamayı ilke edinen, bir bilgi hazinesidir.

Önal’ın bu haftaki yazısı, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz’ün  bilimsel bir çalışmasını kapsıyor. Bu değerli tıp uzmanın, beyni genç tutmanın, 5 yoluna işaret eden  açıklaması şöyle:

“Beynimiz bazen böbreklerimiz, akciğerlerimiz ve karaciğerlerimizden daha hızlı yaşlanabilir. Ancak, yaşam tarzımızda yapacağımız bazı değişikliklerle, bunu engellemek elimizde olup,  sürekli bir şeyler öğrenmek  için, kitap okumak, gazete okumak, bulmaca çözmek, yeni bir dil öğrenmek en iyi beyin jimnastiğidir. Bu beynimizi zinde tutar. Bunun yanında, iyi ve düzenli bir uyku, bağışıklık sistemini güçlendirir. Öğrenme becerisini, hafızayı ve beyni yeniler.

Felç ve kalp krizi riskini azaltır.

Açık havada spor yapmak ise, insana keyif verir. Ruh halini zinde tutarak, daha da iyileştirir.  Beyin, kan dolaşımına daha fazla oksijen ve besin gönderir. Oksijen, beyinin kendine özel bağışıklık sistemini güçlendirir. Sinir hücrelerine zarar veren maddeleri, beyinden atar. 

Beyne stresten daha fazla zarar veren, bir başka faktör yoktur. Stres beynin çalışmasını engeller ve beyni küçültür. Stresli bir anınızda, derin nefes alıp bir süre tutun. Sonra nefesinizi verin. Biranda rahatladığınızı fark edeceksiniz. Beyin sağılığını korumak için, Akdeniz diyeti dikkate alınmalıdır. Düzenli tam tahıl ekmek, salata,  meyve, kırımızı et, baklagil, peynir, kuruyemiş yenmeli,  yemek pişirirken ağırlıklı olarak zeytinyağı kullanılmalıdır. Başta sigara ve alkol gibi, beyinlerde uyuşturucu etki oluşturan ürünlerden kaçının. Aşrı kafein katkılı gıda ve ilaç tüketimi, beyne zarar verir. Kimyasal  içerikli temizlik ürünlerini de,  kullanmaktan kaçının.”  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Prof. Dr. Derya Uludüz kimdir?

Derya Uludüz,  6 Mayıs 1973 tarihinde dünyaya gelmiştir. Çocuk Nörolojisi, Başağrısı, Beyin damar hastalıkları alanlarında uzmandır. Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesidir. Algoloji ve Beyin Damar Hastalıkları Bilim Dalı’nda çalışmaktadır. Çocuk nörolojisi, pediatrik ve erişkin başağrısı ve beyin damar hastalıkları polikliniklerinde aktif görev yapmaktadır.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER