1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BEYNİMİZİN YEDİ BÜYÜK DÜŞMANI

BEYNİMİZİN YEDİ BÜYÜK DÜŞMANI
Bu haber 26 Haziran 2023 - 10:56 'de eklendi ve 1.002 views kez görüntülendi.

BEYNİMİZİN YEDİ BÜYÜK DÜŞMANI

Genel vücut sağlığımız için, benimize de iyi bakmalıyız. Ancak, nasıl bakmamız gerektiğini genellikle bilmiyoruz. Veya ihmal ediyoruz.

Oysa, sağlıklı bir beyne sahip olmanın en önemli yolu,  ona zarar veren düşmanları tanıyıp önlem almaktan geçiyor.  Bu konu ile ilgili olarak Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz’ün önerileri aşağıdadır:

“ İLTİHAPLANMA : Beyinde iltihaplanma kalp, kanser, diyabet, inme, alzheimer, bir çok hastalığı tetikler. Sağlıklı beslenme, düzenli spor gibi yaşam şeklinizde yapacağınız değişikliklerle beyindeki iltihaplanmayı tedavi edebilirsiniz.

YANLIŞ BESLENME:  Beyin, iyi beslenmek ve zararlı toksinlerden kurtulmak ister. Kötü beslenme düzenin yol açtığı depresyon  dikkat eksikliği ve demans gibi bir çok hastalık vardır.

YETERSİZ UYKU:  Uyku, beyin sağlığımız için çok gereklidir. Yetersiz uyku, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı ve oboziteye neden olur.

HAREKETSİZLİK:  Spor yapmak, sağlık yönünden çok güvenli ve masrafsız bir yoldur.  Spor, bir çok kronik hastalığa karşı mücizevi bir ilaç gibidir.  Açık havada yapacağınız her yürüyüş sağlığımıza önemli katkıda bulunur.

KRONİK: STRES:  Stres, uzun süreli olduğunda uyku düzenini bozar. Bağışıklığı zayıflatır. Kalp krizi ve felç riskini artırır.

TOKSİNLER: Teknolojik aletlerde, erkan süreleri, işlenmiş hazır gıdalar, baz istasyonları, beyne çok zararlıdır.  

VİTAMİN EKSİKLİĞİ: Beynin çalışması için, iyi beslenmeye, çeşitli vitaminlere ve desteklere ihtiyaç duyar. Yukarıdaki bu öneriler herkesin kendisine uygulayabileceği pratik ve faydalı yöntemlerdir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER