1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BİR ŞAFAK EREN VARDI…

BİR ŞAFAK EREN VARDI…
Bu haber 14 Ağustos 2023 - 10:08 'de eklendi ve 371 views kez görüntülendi.

  BİR ŞAFAK EREN VARDI…

Adana Belediye Başkan Yardımcılarından Şafak Eren’i, ilk kez Tarsus’ta oturduğum dönemlerde teyzesinin evinde gördüm. Askerden izinli gelmişti. Üniformalıydı ve üniforma uzun boyuna yakışmıştı.

Teyzesi, Tarsuslu iş adamlarından Mustafa Gündoğdu ile evliydi. Mustafa Gündoğdu, İngiltere kökenli bir tüpgaz şirketinin ortağıydı ve epey varlıklıydı.

O yıllarda, merkezi Mersin’de bulunan Çukuroava Radyosu’nda “Daktilo Bilir Memur” olarak çalışıyor ve her gün, Tarsus’tan Mersin’e “Tok” ya da “Çukurova” adlı iki otobüs şirketinden biriyle, gidip -geliyordum. Çok seyrek olarak da “Işık Taksi” adlı dolmuş taksiyi kullanıyordum. Şirketler her gün gidip gelen müşteriler için, “Abonman kartı” icat etmişler ve indirimli tarife uyguluyorlardı. Hafızam beni yanıltmıyorsa, ücret 125, abonman kartı olanlara ise 100 kuruş idi.

Neyse, biz dönelim anılarımıza. Bir gün otobüse binmek için yoldayken yanımda kuyruklu beyaz bir mersedes durdu. Şoför “Beyefendi Mustafa bey sizi arabasına davet ediyor” dedi. Ben de “Çağrılan yere erinme, çağrılmadığın yere görünme” atasözü gereği orabaya indim. (Kişi, çağrıldığı yere gitmeli, çağrılmadığı yere gitmemelidir. (Erinmek: Üşenmek.)

Mustafa Amca, “Hoş geldiniz” dedi. İnce -ince sorularla kim olduğunu anlamaya çalıştı. Art niyet taşımadığını sezdiğim için, tüm sorularını açık yüreklilikle yanıtladım.

En son Mersin otobüs durağına gelince izin istedim. Ve şöyle bir davet aldım: “Erdoğan bey oğlum, benim sizin yaşlarınızda iki oğlum bir kızım var. Anlıyorum ki, buralara yeni gelmişsiniz ve çok arkadaşınız yok. Onlarla tanışın ve görüşün. Çocuklarım da bu işten hoşlanacaklardır”

Bu daveti aldıktan sonra, Mustafa Amcanın evine gider olduk. Oğlu Uğur, Kamil ve kızıyla görüşmeye başladık.  İşte Şafak Eren’i de o zaman tanıdım. Ve arkadaşlığımız, o vefat edinceye kadar sürdü. Şimdi de dul eşi ve oğlu ile görüşüyoruz.

Şafak Eren benden dört yaş büyüktü. Ancak sonradan dostluğa dönüşen arkadaşlığımız, bu yaş farkından hiç etkilenmedi. Akıllı, zeki, çalışkan ve güvenilir bir kişiliği vardı.

Ölünce, internet üzerinden yayın yapan “Datça Havadis” Gazetesinde şu haberi kaleme almıştım:

“Adanaya Kötü Haber.

Adana Belediye Başkan eski yardımcılarından Şafak Eren yaşamını yitirdi.

Şafak Eren, 2 Nisan 2022 öğle namazından sonra  Ankara’da defnedildi.

11 Haziran 1940 tarihinde Mersin’in Tarsus İlçesinde doğan Şafak Eren, İlk ve Orta Öğrenimini orada tamamladı. Tarsus Amerikan Koleji’ni bitirdikten sonra, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin Mimarlık  Fakültesinden mezun oldu.

Çalışma hayatına, Başkan Ali Sepici zamanında Adana Belediyesi Fen İşleri Müdürü olarak başladı. Daha sonra Ege Bağatur ile çalıştı. Ve Başkan Yardımcısı oldu. Şafak Eren iş yaşamını Botaş’da sonlandırdı.

Evli olan Eren’in evli bir oğlu bulunuyor.”

Fotoğrafta Şafak Eren’i bir basın toplantısında görüyorsunuz. Yanında oturan tam karşıdaki beyaz gömlekli kişiyi tanımıyorum. Basın toplantısına katılanlar sağdan sola şunlar: Serdar Aktakas, (Aradaki arkadaşı da tanıyamadım), bendeniz Erdoğan Varol, Arkası tam dönük olan Ahmet Sevinç, beyaz gömlekli kıravatlı Nevzat Uçak, yanında İsmail Başkan ve TRT kamera asistanı daha sonra TRT Çukurova Bölge Müdürü olan Mustafa Can Kadıoğlu.

Fotoğrafta Şafak Eren’in dışında Serdar Aktakas ile Ahmet Sevinç de yaşamlarını yitirdiler. Üçünü de rahmetle ve özlemle anıyorum.

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya da devam edin…

YAZAR: (ÇGC ESKİ BAŞKANI ERDOĞAN VAROL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER