1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BÜRÜCEK İZCİ KAMPI HAYATA GEÇİRİLECEK

BÜRÜCEK İZCİ KAMPI HAYATA GEÇİRİLECEK
Bu haber 03 Mayıs 2021 - 9:51 'de eklendi ve 736 views kez görüntülendi.

 Çocukların En büyük Sosyal Tesisi idi…

BÜRÜCEK İZCİ KAMPI HAYATA GEÇİRİLECEK

Adana’nın, Pozantı İlçesi Bürücek Mahallesinde,  gökyüzüne ulaşan çamların, şırıl- şırıl akan derelerin ve dağların zirvesine sırtını dayamış bulunan bir zamanlar, şen ve şakrak çocuk seslerinin, bu eşsiz tabiat ortamında, dalga -dalga yankılandığı ancak, çürümeye terk edilmiş haldeki Kızılay İzci Kampının, yeniden hayata geçirilmesi çalışmaları başlatıldı.

İLK OLARAK

Sadece Adana’nın değil, Çukurova’nın en büyük İzci Kampı niteliğini taşıyan, bu sosyal tesisin işler acısı halini, ilk olarak kendi sanal ortamından paylaşan ise, Pozantı Belediye Meclisinin Akçatekir kökenli, CHP’li Üyelerinden Ahmet Sarıaslan oldu. Ve paylaşımlarla da, kamuoyu oluşturarak, buraya siyasi ilgiyi çekmeyi başardı.

MECLİSDE

Ahmet Sarıaslan’nın, bu duyarlılığına duyarsız kalmayan siyasetçi ise, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Millet Vekillerinden Orhan Sümer oldu.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana- Pozantı- Akçatekir Bürücek Kızılay Kampı’nın, harabeye dönüşmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Bu kadar değerli bir kamp alanı, harabeye dönüştürülüyorsa, işin içinde rant olmasından şüpheleniyoruz” dedi.

BÜRÜCEK KAMPI KADERİNE TERK EDİLDİ

Orhan Sümer, “Adana Pozantı İlçemiz Akçatekir Bürücek Kızılay Kampı yetiştirme yurdunda, ihtiyaç sahibi 18 yaş altı çocuklar ve dar gelirli ailelerin çocukları, dönem -dönem getirilir, yaz ve kış etkinlikleri gerçekleştirildi.

21.293 Metre kare asırlık ağaçlar içerisinde, sinema salonu, kütüphane, yemekhane, sosyal tesisler, kız ve erkek öğrencilerinin, ayrı -ayrı kaldıkları 8 adet yatakhane bulunmaktaydı. Ne yazık ki son 19 yıldır, AKP iktidarı döneminde, kaderine terk edilmiş durumda.” Dedi

19 YILDIR ATIL BEKLİYOR

Orhan Sümer, “Aslında çok güzel bir yerde bulunan kamp alanı, ne yazık ki 19 yıldır atıl bekliyor. Ara -sıra, çadır kampı yapmak için düzenlenen etkinliklerin haricind, yapılan bir şey yok. Binalarda ağır hasar bulunmakta. Güzelim tesis, göz -göre göre çürümeye terk edilmiş. Pandemi sonrasında yapılacak bir planlama ile, Bürücek Kampı tekrar ihtiyaç sahiplerinin yuvası haline gelmelidir.”

KAMP ALANI RANT ALANI OLMASIN

Orhan Sümer, “Arazisi ve konumu çok değerli olan kamp alanının, harabeye dönüştürülüp, yok pahasına AKP İktidarı yandaşlarına, kupon arazi olarak satılmasının hazırlığı mı yapılmaktadır?” dedi. Ve şöyle devam etti:

“Adana ve Çevre illerdeki hemşehrilerimizden gelen talepler doğrultusunda, Akçatekir Bürücek Kızılay Kampının akıbetini, sonuna kadar takip edeceğiz. Talan edilmesine izin vermeyeceğiz…” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLGİ

CHP’li Millet Vekili Orhan Sümer’in, meclis konuşması ile,  gündeme taşdığı, Bürcek izci Kampına ilk ilgi, Adana Büyükşehir Belediyesinden geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatı ile, ilgili kurumun Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Dr. İsmail Güneş,  Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığına yazdığı bir yazı ile Bürücek İzci Kampının, yeniden  eski haline dönüştürülmesi için, çalışmaları başlattı. Dr. İsmail Güneş, özetle açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

YAPARIZ

“Daire Başkanlığımızca, ilimiz sınırları içerisindeki çocuklarımızın, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğrencilerin, kurumumuz faaliyetleri dışında da, her yaş gurubundan gençlerimizin, sportif, fiziksel ve zihinsel gelişmelerine yönelik, aktiviteler yapacağı bir alana ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaçları giderecek bir projede, Daire Başkanlığımızca planlanmıştır.

Bu kapsamda, Bürücek Mahallesindeki kayıtlı bulunan Kızılay İzci Kampı binası ve müştemilatı olarak, adı geçen alanın tarafımızca düzenlenecek kullanımının, ilimize katkı sağlaması amacına uygun olacaktır.

Bu alanların tamiratı, tadilatı ve amacı doğrultusunda, ilimizde yaşayan tüm çocuklarımız ve gençlerimizin de, faydalanması için tüm çalışmalar, kurumumuzca yapılacaktır.” Dedi  

İLGİLENİYOR

Bürücek, İzci Kampı ile başlatılan bu gelişmelere, destek verenlerden birisi ise, Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman oldu. Bürücek’e giderek, izci kampının içinde bulunduğu durumu yerinde inceleyerek, çalışmalara destek vereceğini belirtti.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER