
Kış mevsiminin kurak gitmesi, ilk bahar yağışlarının yeterli olmayışı, yaz sezonun kurak geçeceğinin ilk işaretleri olarak, şimdiden belli oluyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın diğer İlçelerde olduğu gibi, Pozantı’nın kırsalına da yapmakta olduğu, tarımsal ve zirai desteklerin, kurak yaz sezonundan etkilenmemesi için, şimdiden önlemler alınmaya başlandığı öğrenildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, bu tedbirlerin bir bölümü ile ilgili olarak, şunları söyledi:
“Geçmiş yaz sezonlarında olduğu gibi, kurak geçeceği şimdiden belli olmaya başlayan yaz sezonunda, Çilek başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştiricilerinin, su sıkıntısı çekmemesi için, tedbirler önceden alınmaya başlandı.
15 Haziran -15 Eylül arasında, kırsal kesimlerindeki üreticilerimizin su sıkıntısı çekmemeleri için, ASKİ’ye bağlı tankerler devamlı su taşıyarak, ürünlerin sulanmasında büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu konuyla ilgili olarak, muhtarlar başta olmak üzere, üreticilerimizle de görüş alışverişine başlanılmıştır” dedi. ( Hayriye Eroğlu)