1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇANAKKALE RUHUNU 18 MART’TA YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

ÇANAKKALE  RUHUNU 18 MART’TA YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.
Bu haber 14 Mart 2022 - 11:31 'de eklendi ve 483 views kez görüntülendi.

ÇANAKKALE RUHUNU 18 MART’TA

YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günün, 107. Anı yıl dönümünü tüm yurtta, 18 Mart 2022 Cuma gün etkinliklerle anacağız.  

18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk tarihinin dönüm noktası olarak, tarihteki yerini korumayı devam ettiriyor.  Çanakkale Zaferinin 107. yıl dönümünde de, binlerce şehidimizi ve bu savaşların büyük komutanı, Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kere daha anacak olmanın, gurur ve onurunu yaşayacağız.

18 MART 1915’TE NE OLDU?

Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında, Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı Devleti ile, İtilaf Devletleri arasında yapılan, deniz ve kara muharebeleridir. Çanakkale Savaşı; İtilaf Devletlerince; Osmanlı Devleti’nin başkenti konumundaki İstanbul’u alarak, boğazların kontrolünü ele geçirmek, Rusya’yla güvenli bir tarımsal ve askeri ticaret yolu açmak, Alman müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak, İttifak Devletlerini zayıflatmak amacı ile, açılan cephedir.

İngiliz, Fransız  Kanada,  Avusturalya askerlerinden oluşan itilaf  devletleri,  çok sayıda savaş gemisi ile, Çanakkale Boğazı’na girdiler. Ancak, saldırıları başarısız kaldı. Ordumuz ve karşı tarafın askerleri de, yüzbinlerce kayıplar verdiler. İtilaf Devletlerinin çok sayıdaki savaş gemisi, Çanakkale Boğazında batırıldı. Ve geri çekilmek zorunda kaldılar .

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın da, ilk adımını oluşturan Çanakkale Savaşlarında, binlerce şehit vermemize rağmen, galip gelerek dünyaya kafa tutmamız, milletimiz içinde büyük bir moral kaynağı olmuştur. Çanakkale Savaşlarında, en fazla şehit veren yerlerden birisi de Pozantı’dır. Gazetemiz başlığının üst ibaresi olan, Milli Mücadelenin Kalesi, bu aziz şehitlerimizin onurlu hatırlarına ithaf ederek kullanılmaktadır.  

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ında dedesi, Süllüoğlu Mustafa’nın da aralarında yer aldığı, 13’ü aşkın Pozantı’lı Şehitlerimizin tam listesini, bu sayfamızda okuyabilirsiniz. Kanlarını ve canlarını bu vatan uğruna, gözlerini kırmadan veren ve bize bu kutsal vatanı emanet eden, aziz şehitlerimizin manevi huzurunda, bir kere daha saygı ile eğiliyor, kendilerine Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.

POZANTI PROĞRAMI

Çanakkale Zaferimizin 107. yıl anısı, Pozantı’da da etkinliklere kutlanacak olup, program aşağıdadır:

“18 Mart 2022 Cuma gün, Saat 10.00’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu sonrası, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Devamında, saat 10.15’de Pozantı Şehitliği ziyaret edilecek. Burada da Saygı Duruşu sonrası, Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından,  Şehitler Anıtına, birer buket çiçek bırakılacak.

Sonrasında Pozantı Müftülüğünce, Atatürk ve Silah Arkadaşlarının ve tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına ithafen dua edilecek. Törenlerin devamı, saat 10.30 den itibaren Atatürk Kültür Merkezinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası,  şiirlerin okunması, gösteriler ve sinevizyon sunumu ile bu anlamlı gün son bulacaktır.  ( Haber Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER