1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY ÇUKUROVA’YA TALİP OLDU. POZANTI’YA GERİ DÖNÜŞ YAPTI .

ÇAY ÇUKUROVA’YA TALİP OLDU.  POZANTI’YA GERİ DÖNÜŞ YAPTI .
Bu haber 11 Aralık 2023 - 10:24 'de eklendi ve 640 views kez görüntülendi.

Mecliste Adayı Adayı olduğunu Açıkladı.

 ÇAY, ÇUKUROVA’YA TALİP OLDU. POZANTI’YA GERİ DÖNÜŞ YAPTI .  

Pozantı Belediye Başkanlığına üç dönem seçilen, ancak 2.5 dönemdir Başkanlığı sürdürmekte olan Mustafa Çay, 07 Aralık 2023 Perşembe gün yapılan meclis toplantısında, 4. Defa Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

“ARTIK ÇUKUROVA” DEDİ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay 2.5 yıl önce, görüntülü yayın yapan bir  TV Kanalında, Adana’nın duayen gazetecilerinden ve Çukurova Barış Gazetesi ortaklarından Özcan Aladağ’a yaptığı açıklamada,  Çukurova Belediyesine Başkan aday adayı olduğunu açıklayarak, aynen şunları söylemiş idi:

EMRİNE UYARIM

“Pozantı’ya önemli ve büyük işler yaptım. Artık yapacağım fazla bir şey kalmadı.  Hedefim Çukurova Belediye Başkanlığıdır. Bu da benim en doğal hakkımdır. Çukurova ile ilgili projelerim ve ekibim hazır. Hatta bir irtibat bürosu bile kurdum. Ancak Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli “ Evladım sen tekrar Pozantı’ya Belediye Başkanı olacaksın derse, emrine aynen uyarım” dedi.

Programı yöneten meslektaşımız Özcan Aladağ bu cevap üzerine, “Sayın Başkan bu açıklamanız  biraz erken olmuyor mu” sorusuna ise,  Çay’ın cevabı şöyle oldu:

“Erken kalkan erken yol alır. Ben kendime güveniyorum. Adana’ya da zaten yabancı değilim. Herkes de beni tanır. Çukurova Halkının da desteğini alacağıma inanıyorum” şeklinde oldu.

TURLADI

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bu açıklaması sonrası Adana’yı adeta mekan tuttu.  Pozantı Belediye Başkanlığının makam aracı ile, günü birlik ziyaretlerle nerede ise, gezmediği basın- yayın organı bırakmadı. Yanı sıra da, çok sayıda iş insanları ve vatandaşlar ile de bir araya gelerek, Çukurova Belediye Başkanlığı için destek istedi. Bunu da sosyal medyanızdan “Çukurova’da Gün Batımı” şeklinde paylaşarak, kamuoyu oluşturmaya çalıştı.  

SORDUK?

Biz bu gelişmeyi o dönem Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı olan Sayın Bünyamin Avcı’ya sorduk?  Aldığımız cevap ise aynen şöyle oldu:

“Başkan Çay bize il olarak böyle bir talepte bulunmadı. Kendisi adayı adayı olduğunu açıklamış. Bunu bizde duyduk. Bu bizim dışımızda gelişen bir olaydır. Partimizin tek karar vericisi ise, Genel Başkanımız Sayın Dr.  Devlet Bahçelidir. Onun talimatları dışında hiç kimse aday olamaz.  Kendisi aday adayı olabilir. Bu da kendi kararıdır. Bizi bağlamaz” dedi.

POZANTI SEVADALISI

Pozantı Sevdalısıyım diyerek siyasete başlayan, 2009 yılında Ak Partinin yaptığı temayül yoklamasında, 1. Sırada yer almasına rağmen, Genel Merkezce aday yapılmayan Mustafa Çay,  o dönemin Milliyetçi Hareket Partisinin Adana’daki abisi konumunda bulunan ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden merhum Recai Yıldırım ile, yine o dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Aytaç Durak’ın  girişimleri ve  tavsiyesi  sonrası, MHP’den Pozantı Belediye Başkan  adayı olarak  gösterildi. Az bir oy farkı ile de, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

2014 / 2019

Çay, 2014 Yerel seçimlerinde ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup kazanan Hüseyin Sözlü’nün, büyük desteği ile tekrar Pozantı Belediye Başkanlığına aday gösterildi. Yine az bir oy farkı ile kazandı. 2019 yerel seçimlerinde ise,  yine MHP’den Cumhur İttifakının adayı olarak seçimlere girdi. Ak Partinin büyük desteği ve oyu ile de, üçüncü defa Pozantı Belediye Başkanlığına seçildi.

 ÇUKUROVA’YA  AŞIK OLDU.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 2020 yılı Temmuz Ayında Pozantı Sevdasından vazgeçerek, Çukurova‘ya aşık olduğunu, Yine kendi sanal ortamından “Çukurova’da gün batımı” başlığı profili ile, Çukurova aşkını kamuoyu ile paylaşmıştı. İlerleyen günlerde ise, Çay’ın bu açıklamasının ve  tutumunun, MHP Genel Merkezinde rahatsızlık yarattığı iddiaları ise,  Pozantı kulislerinde sıkça konuşulmaya başlandı.

ETKİLEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin, 2024 yerel seçimleri için aldığı aday adaylarını da  kapsayan sanal ortam kısıtlaması şeklindeki uyarı,  Çay’ı da fazlası ile etkiledi. Bu genel uyarıdan sonra, Başkan Çay sadece kendi hizmet paylaşımlarını yapmakla yetindi.  

Sanal ortam açıklamalarının  serbest bırakılması sonrası da, Başkan Çay’ın artık Çukurova aşkından hiç bahsetmediği, Pozantı ile ilgili  rutin hizmet paylamışlarında bulunduğu dikkat  çekmeye başladı.

AÇIKLADI

Yerel seçim startının verilmesi sonrası, Başkan Çay’ın çok sık Ankara’ya gittiği  ve Genel Merkez Yöneticilerine yaptığı ziyaretleri de, sanal ortamında paylaşmaya başladı.

Pozantı Belediye Meclisinin, 07 Aralık 2023 Perşembe gün yapılan olağan meclis toplantısında ise, Başkan Çay  Meclis Üyelerine yaptığı bilgilendirmede 2024 yerel seçimleri için, tekrar Pozantı’dan Belediye Başkan ada adayı olduğunu açıkladı.

Çay, bu genel merkez ziyaretinde aday adaylığı başvurusunu ise,  MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sadır Durmaz’a yaptı.  Bunu da kendi sanal ortamından paylaştı.   

SORMADILAR

Başkan Çay’ın bu aday adaylığı açıklamasını, Pozantı Belediye Meclis Üyeleri geçmiş dönemlerdeki toplantılarda da yapmış oldukları gibi, yine aynen dinlediler. Kendisine hiçbir soru yöneltmediler.

GERİ DÖNÜŞ

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, buradan kendisine soruyoruz?

Pozantı Sevdalısıyım diyerek üç dönemdir belediye başkanlığına seçildiniz. Sonrasında ise, bu  sevdayı herhalde unutmuş olacaksınız ki, bu defa da Çukurova’ya aşık olduğunuzu söylediniz. Bunu açıklamak içinde, Pozantı Belediyesinin imkanları ile Adana gezmediğiniz yer ve yayın organı bırakmadınız.  Pek çok insanı ziyaret ederek, Çukurova Belediye Başkanlığı için destek istediniz.

Bunu da sanal ortamınızda paylaştınız. Şimdi ise, Pozantı’ya tekrar dönerek, Belediye Başkanlığına 4. Defa aday adayı olduğunuzu açıkladınız? Pozantı Halkının hakkını temsil etmek için seçilen Belediye Meclis Üyeleri, size  bu geri dönüşünüzün nedenini, sormadılar veya soramadılar bile?   

SORUYORUZ ?

Sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği, biz buradan kamuoyu adına size soruyoruz? Pozantı’nın oyları size ipotekli değil Sayın Başkan. Canınız istediği zaman Çukurova’ya aşık olup, aşkınıza da  karşılık bulamayınca da, tekrar Pozantı Sevdalısı olamazsınız. Bu geri  dönüşünüzün nedenlerini, Pozantı Halkına açıklamak zorundasınız. 31 Mart 2024 seçimlerinde de Pozantı Halkı zaten size bunu soracaktır.   ( Yorum -Haber Söz Uçar Yazı Kalır. Tamer Ünal  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER