1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇELİK: “CAMİİLERİMİZ AYNI ZAMANDA İLİM VE BİLİM YUVASIDIR”

ÇELİK: “CAMİİLERİMİZ AYNI ZAMANDA İLİM VE BİLİM YUVASIDIR”
Bu haber 03 Haziran 2024 - 9:15 'de eklendi ve 195 views kez görüntülendi.

Pozantı Merkez Camii İmamı Güngör Kerim Çelik:

“ CAMİİLERİMİZ AYNI ZAMANDA İLİM VE BİLİM YUVASIDIR”

Pozantı Merkez Camiine yaklaşık dört ay önce atanan, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezunu, İlçemiz Kamışlı Mahallesi doğumlu  Güngör Kerim Çelik, geçtiğimiz hafta içerisinde büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundu. İmam Güngör Kerim Çelik’le yaptığımız sohbette, kendisini bize aşağıdaki şekilde anlattı:   

BİYOĞRAFİSİ

“1988 Pozantı Kamışlı Köyü doğumluyum. İlkokul ve Ortaokulu Kamışlı da okudum. 2006 Pozantı İmam Hatip mezunuyum. 2009 yılında İmam Hatip olarak Antalya’da görev başladım. Daha sonra, Adana İlçelerinden Karataş ve Sarıçam da görev yaparken, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2016 yılında mezun oldum. Yaklaşık dört ay önce, memleketim Pozantı’ya gelerek, Pozantı Merkez Camiinde İmam olarak göreve başladım.”

GÖREVİ  TEBLİĞ İDİ

Pozantı Merkez Camii İmamı Güngör Kerim Çelik’le ile yaptığımız sohbet aşağıdaki şekilde devam etti:

“Hz. Peygamberimizin görevi sadece namaz kıldırmak değildi.  Peygamberimiz insanları Allah’ın yoluna davet ediyordu.  En önemli görevi tebliğ idi. Yani açıklama idi. Peygamberimiz bunu yaparken, genç, yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapmadan herkese ulaşmaya çalıştı. Biz de bu niyetle yola çıktık. Memleketimizde hayırlı işler yapmaya gayret edeceğiz.”

GELMELİLER  

Pozantı Merkez Camii İmamı Güngör Kerim Çelik, Pozantı’lı olup da  başka yerlerde görev yapmakta olanlarla ilgili olarak da, şunları söyledi:

“Her yer bizim memleketimiz. Ancak Pozantı dan çıkıp da, değişik mesleklerde görev yapmakta olanların, mutlaka ara- sıra Pozantı’ya gelerek doğdukları ilçe halkını da bilim ve ilimlerinden faydalanmalarını sağlamak, memleketimize olan manevi bir borcumuzdur.”

İSTEYEN GELEBİLİR

Pozantı Merkez Camii İmamı Güngör Kerim Çelik, Camilerimizin sadece namazgah yeri olmadığını  belirterek şunları söyledi:

“Camiler sadece namaz vakitlerinde gelinen bir yer değil, insanların uhrevi duygular başta olmak üzere sevinç, üzüntü ve kederlerini de  paylaştığı, omuz -omuza Allah’ın huzurunda durarak, birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinin yaşandığı yerlerdir.

Camilerimiz de aynı zamanda çok sayıda kitaplarımız da mevcuttur. Vatandaşlarımız buraya kitap okumak içinde gelebilirler.  Başta Kur-anı Kerim olmak üzere,  Milli ve Manevi yönümüzü geliştirecek bir çok kitabımız, camiimizde bulunmaktadır. Bizlerde,  Merkez Camii İmamı olarak ben ve Müezzinimiz Fatih Gözüküçük Hocamızla, birlikte  vatandaşlarımıza rehberlik etmekten mutluluk duyarız.” Dedi.

  UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

 İmam Çelik, Pozantı Merkez Camii Gençliği ile birlikte “uyuşturucu, alkol, sigara, kullanmayalım. Geleceğimizi karartmayalım” başlığı altında  başlattıkları mücadele ilgili olarak da, şunları söyledi:

“ İlk amacımız, gençlerimizi her türlü zararlı kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Bunun  için uyuşturucu ile mücadele çalışmasını başlattık. Bununla  ilgili olarak da, Camimizin önüne astığımız pankarttan dolayı da, çok sayıda vatandaşlarımızın takdirlerini aldık”

KUTLU OLSUN

Pozantı Merkez Camii İmamı Güngör Kerim Çelik Pozantı’nın  düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Kutlama yılını da tebrik ederek, “Şehitlerimizi Saygı ve Dualarımızla Anıyor, Gazilerimize de huzurlu bir yaşam diliyoruz” dedi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER