1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇGC, sağanak yağmura rağmen 10 Ocak’ı kutladı

ÇGC, sağanak yağmura rağmen 10 Ocak’ı kutladı
Bu haber 17 Ocak 2022 - 12:50 'de eklendi ve 441 views kez görüntülendi.

ÇGC, sağanak yağmura rağmen 10 Ocak’ı kutladı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak; Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Başkanvekili Mustafa Özke, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri ile Yönetim Kurulu üyesi Mutlu Mete tarafından anıta çelenk konuldu.

Sağanak yağmura rağmen sabah saat 9.15’de Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanısıra Baro Başkanı Semih Gökayaz da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, ülkede sadece basının değil, her kesimin durumunun kötüye gittiğine dikkat çekti.

Karalar;  “Bayram olarak kutlamamız gereken 10 Ocak’ta endişeli ve üzgünüz. Sadece basının değil, ülkemizde her kesimin durumu kötüye gidiyor fakat basının güçlü olduğu, halkın haber alma hakkını objektif olarak yerine getirebildiği dönemlerde, yöneticiler arasında olumsuz davranışlar içine girme eğiliminde olanlar çekiniyordu. Eleştiri yapabilen, doğru haber verme özgürlüğü bulunan basın varken, hem basının hem halkın hem de kamunun aleyhine karar almak kolay değildi. Çünkü doğruları yazan, güçlü basın kuruluşlarının ve gazetecilerin bulunması olumsuz davranışları engelliyordu. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, olanaklarımız çerçevesinde basın yanında olmaya çalışıyoruz. Basınla ilgili genelge elbette bizi etkiledi fakat önümüzdeki süreçte belediye meclis kararlarının günlük gazetelerde yayınlanmasını gerçekleştireceğiz ve basına daha fazla destek olmaya çalışacağız.” dedi.

Baro Başkanı Av.Gökayaz da; geçmişte bayram olarak kutlanan Basın Bayramı’nın bayram olmaktan çıktığını belirterek, Düşünce ve İfade Özgürlüğü’nün yanı sıra Basın Özgürlüğünün de Anayasa’da yerini aldığını ifade etti.

Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törenin ardından Basın Anıtı’na geçildi. Burada ÇGC Başkanı Cafer Esendemir bir konuşma yaptı. Esendemir; tasarruf tedbirleri uygulamasının basın sektöründe çalışan bırakmadığını, maliyet artışlarının aksine gelirlerin de azalmasıyla birlikte Anadolu’da birçok gazetenin kepenk kapattığına dikkat çekti.

Daha sonra; Hürriyet Gazetesi Adana Temsilcisi Erdal Fernergiz, Çukurova Press Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sabit Özkeser ve Toros Gazetesi Haber Müdürü Zeynep Ordu özgürlük meşalesini yaktı.

BARUT’TAN ZİYARET

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ni ziyaret ederek, basın çalışanlarının gününü kutladı. ( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER